Rågflingsgröt på alpro soya


För er som tröttnat på havregrynsgröt eller som tycker att det har en klistrig konsistens så kan jag varmt rekomendera att ni kokar eran morgongröt på rågflingor istället :) Grynen är lite grövre som ger en matig konsistens med mer tuggmotstånd, personligen föredrar jag rågflingor framför havregryn faktiskt.

Nästa tips är att byta ut mjölken/vattnet som du kokar grynen med mot alpro soya! Smaken blir söt och nästan lite nötig. Ååå det blir så himla gott!!

Rågflingsgröt på alpro soya:
1 dl rågflingor
2.5 dl alpro soya
1 msk solroskärnor
salt+kanel

Koka ihop till önskad konsistens. Rågflingorna behöver oftast koka lite längre än vanliga havregryn. Glöm inte bort att röra försiktigt med en sked så gott som hela tiden, annars finns det en risk att alpro soyan bränner fast i botten :)

Dagens topping:
Vaniljyoghurt (ej med på bilden)
Valnötter
Gröna druvor







Enjoy;)

H



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0