Vaniljdoftande grötpudding

 
Idag är en helt UNDERBAR dag! Jag har tagit ledigt från mitt tentapluggande, mamma har tagit ledig från jobbet och tillsammans ska vi spendera en heldag tillsammans, ska bli så himla mysigt! ♥ Bland annat ska vi äta lunch i stan, gå på Globen Horse Show och sen blir det någ en mysig middag med ett glas vin här hemma i soffan ;)
 
Men först har jag laddat upp med en riktig lyxfrukost!  Grötpudding med doft av vanilj... mmmmm....
Ha en superfin fredag!! ♥  
 
Grötpudding:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
1 ägg
salt+vaniljpulver
1 kakifrukt
 
Vispa samman alla ingredienser (utom kakin) och häll upp i en ugnsfast portionsform. Skär 1/4 av kakin i små bitr och toppa med. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 14 min :) Ät tillsammans med resten av kakifrukten + keso!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Davosgröt

 
Hej på er,
Idag blev det davosgröt tll frukost! Gjorde en extra smakrik variant på alprosoya och hemmagjord müsli ;)
 
DagensDavos:
1 dl müsli + 2 dl alprosoya
 
Blanda samman och låt vila några timmar.
Tillsätt sen 1 dl yoghurt och toppa med ytterligare lite müsli + gojibär!
 
Müslin jag använde var en LCHF-variant som jag gjorde häromdagen,
receptet kommer här:
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrö
½ dl pumpakärnor
1 dl grovhackad mandel
1 dl grovhackade valnötter
1 dl paranötter+cashew
½ dl kokosflingor
1 msk kanel
1 msk kakao
Honung
 
Rosta alla nötter+frön i ugnen, 150 grader, i ca 15 min. Häll över lite flytande honung och blanda runt ordentligt, låt gå ytterligare 10 min i ugnen. När fröna fått en fin färg tar du ut plåten och blandar sedan i kakaon, kanelen och kokosflingorna. Låt svalna :)
 
 
 
Enjoy ;)
 
H

Goda avokadomackor

 
Fick syn på en sån där alldeles lagom mogen avokado i köket i morse, ch då kan man ju inte låta bli att bli lite sugen på avokadomackor! Grovt bröd och keso fick ackompanjera :)
 
Grovt rågbröd med keso, paprikapulver, ruccola & avokado.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Nötgröt med ingefärskeso

 
Ni vet väl att den godaste gröten kokar man på alprosoya? ;)
 
Nötgröt:
1 dl havregryn
2.5 dl alprosoya
1 msk vetegroddar
1 msk solroskärnor
1 msk sesamfrö
1 dl naturella nötter (jag hade cashew, mandlar, paranötter, hasselnötter)
8 ml pistageextrakt
salt
 
Hacka nötterna, blanda dessa med resterande ingredienser i en kastrull och koka ihop gröten. Toppa med blötlagda gojibär, valnötter och ingefärskeso!
 
Ingefärskeso:
Keso+ingefära+kardemumma (efter smak)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Smoothie med kakifrukt

 
Har ni testat kakifrukt nån gång? Om inte, gör det! För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är som en sharonfrukt fast större. Smaken är väldigt söt och den är jättegod att ha som topping på gröt/yoghurt eller att blanda ner i fruktsalladen. Man hittar den oftast bland de exotiska frukterna i välsorterade matbutiker :)
 
Idag gjorde jag en smoothie på denna frukt som jag sedan toppade med müsli. Till detta blev det en varm macka på surdegsbröd med ost och pesto. Mums!
 
Smoothie på kakifrukt:
1 banan
½ kakifrukt
2 dl yoghurt
 
Bara att mixa samman med en stavmixer :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

Klassisk söndagsfrukost

 
Söndagar är mysiga tycker jag för det är verkligen den dagen i veckan då jag känner att jag kan ta det hur lugnt som helst och bara seeega mig igenom dagen på vilket sätt jag helst behagar! Idag har jag tänkt åka till gymmet för att träna lite och sen avsluta med en lång stund i bastun. Men söndagslyxen började redan vid frukosten, för idag blev det nänligen klassiska american pancakes till frukost ♥
 
American Pancakes 8 st:
200 gram turkisk yoghurt
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
salt+vaniljpulver
olivolja
 
Vispa samman ägget och yoghurten. Blanda de torra ingredienserna separat. Blanda ihop allt och stek sen plättar i olivolja på svag värme.
 
Dagens topping:
Keso, blåbärssyt & kokosflingor
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Lyxgröt!

 
Jag var på gymmet grymt tidigt i morse, redan klockan 6! Under tiden jag sprang på bandet så började jag fundera på vad jag skulle göra för god frukost när jag kom hem, och då bestämde jag mig för att göra en riktgt redig, lyxig gröt! ;D
 
Hannas Lyxgröt:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
1 dl mjölk
1.5 dl vatten
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
salt+vaniljpulver
 
Koka ihop till en krämig konsistens.
 
Dagens topping:
Keso & RIKTIGT fin blåbärssylt (jag har en deluxevariant hemma som jag köper på ett speciellt ställe inne i stan, så himla god!!)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Davosgröt

 
Jag visste med mig att jag skulle ha lite småbrådis idag på morgonen. Jag skulle nämligen rida tidigt och samtidigt försöka ta mig till universitetet hyfsat tidigt så jag kunde få en massa plugg gjort. Sånna dagar är det perfekt att förbereda frullen kvällen innan, så man slipper för mycket grejande på morgonen ;)
 
Davosgröt:
2.5 dl vaniljyoghurt
1.5 dl müsli
Gojibär
Russin
Cashewnötter
 
Kvällen innan:
Blanda samman allt i en skål och låt vila i kylen under natten.
 
På morgonen:
Ta fram skålen, rör om och toppa med ett tärnat plommon.
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 
 

Stekt gröt med smakrik keso!

 
För en gångs skull kom jag ihåg att förbereda stekt gröt igår kväll! ;)
 
Stekt gröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk gojibär
1 msk pumpakärnor
salt+kanel+kardemumma+ingefära
 
Kvällen innan:
Koka ihop en krämig gröt, häll upp på en liten platt tallrik och låt vila i kylskåpet under natten.
 
På morgonen:
Ta fram gröten och stek den i smör på bägge sidor :)
 
Dagens topping:
Smakrik keso = keso+russin+kanel+cashewnötter
 
 
Enjoy;)
 
H

Havregröt med keso & plommon

 
Hej på er!
I morse när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Jag var grymt illamående så det fick bara bli en liten skål med yoghurt och en bit knäckebröd till frukost. Struntade i att fota och greja så istället lägger jag upp gårdagens frukost :) (Som för övrigt blev försenad med ett dygn pga att jag var hos en kompis och åt middag igår)
 
Havregröt:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 msk vetegroddar
1 msk pumpafrön
1 msk russin
salt+kardemumma+baniljpulver
 
Bara att koka ihop som en vanlig gröt :) Havremjölkenger gröten en krämig konsistens och en fylligare smak!:)
 
Dagens topping:
Keso och tärnade plommon
 
 
 
Enjoy;)
 
H

Knäckebröd med maché & leverpastej

 
Jag tycker knäckebröd är en av Sveriges absoluta gulklimpar! Tänk att något så "normalt" kan vara så svårt att få tag på utomlands? Jag kommer ihåg när jag bodde i Chile, jag lyckades hitta wasa knäckebröd på en tysk stormarknad i Santiago, överlycklig!! Introducerade det hela för mina vänner där nere och de tyckte faktiskt det var jättegott! :)
 
Idag blev det (som ni kanske redan förstått) knäckebröd till frukost! Pålägget bestod av philadelphiaost, machésallad, leverpastej & grönsaker.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Snabbfixad Müsli

 
Vet ni, det här är min första riktiga lediga helg sen jag sa upp mig från ICA! Egentligen skulle detta alltså vara min jobbhelg, men istället är jag helt leeeedig. Underbart!
 
I morse var jag sugen på en fräsch skål med yoghurt! Men det blir ju inge gott om man inte har någon smarrig topping att ha som tillbehör och müslin var dessvärre slut här hemma! :/ Som tur är så är ju müsli inte det svåraste att få till, så jag rostade lite snabbt en egen variant som dessutom uppskattades av resten av familjen ;)
 
Snabbmüsli 3 portioner:
3 dl havregryn
3 msk pumpakärnor
2 msk solrosfrön
1 dl hackade naturella nötter
2 msk kokosflingor
gojibär
 
Rosta allt utom goji och kokos i en torr stekpanna. När grynen börjar få färg så häller du på kokosflingorna och rör runt så de hinner smälta något. Vips så var müslin klar!:) Toppa till sist med gojibär och kiwi.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Grovt bröd med pestokeso

 
Jag slutar aldrig förundras över att frukost kan vara så gott samtidigt som det är både enkelt och nyttigt! Kollar bara in de här frukostmackorna exempelvis? :) Jag ÄLSKAR frukost helt enkelt!
 
Grovt bröd med pestokeso (keso blandat med pesto), machesallad, cocktailtomat & ägg.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mandelplättar

 
Det har blivit mycket gröt på sistone occh just därför bestämde jag mig för att göra något helt annat till frukost idag. Plättar fick det bli! ;)
 
Mandelplättar:
2 ägg
0.5 dl mandemjöl
1 msk keso
knappt 0.5 tsk bakpulver
salt + kardemumma
 
Vispa samman alla ingredienser och stek plättar i smör. Receptet räcker till ca 7 plättar (jag orkade 5 ) ;)
 
Dagens topping:
Keso, kiwi och plommon
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mysfrulle hos bästis

 
Tänk att jag aldrig slutar förundras över Stockholms underbara atmosfär ♥ I morse hade jag en tidig frukostdate med min bästis hemma i hennes fina lägenhet. Klockan var inte mer än 7 när jag kom upp ur tunnelbanan och klev ut på Östermalmstorg, precis lagom till att mörkret börjat försvinna och folk börjar röra sig på gatan. Precis lagom till att staden vaknar till liv :)
 
Det blev en riktig mysfrulle med tända ljus och tv4 nyheterna i bakgrunden, precis som det ska va! Esther bjöd på gröt med en massa kardemumma och blåbärssylt och givetvis suuupergott kaffe, smaaaaskens!
 
 
Om det är nån som undrar varför vi försöker elda upp en gurka så är det för att den var lite frusen ^^
 
Enjoy;)
 
H
 

Grovt bröd med gravad lax

 
Igår kväll åt vi räksallad med gravad lax till middag, väldans smarrigt! Det blev ett par skivor gravad lax över och då passade jag på att sno dessa för att göra ett par lyxiga laxmackor till frukost idag ;)
 
Laxmackor:
Grovt fullkornsbröd med linfrö, philadelphiaost, färsk spenat och krispsallad, gravad lax, gul paprika & tomat
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Pistagegröt med granatäpple

 
Hej! Hoppas ni har haft en bra start på veckan :) Jag sitter lite småfrussen framför brasan med en kopp te och värmer mig. Man känner sig lite alltid lite extra sliten på måndagar :P
 
Idag laddade jag upp med smakrik gröt till frukost!
 
Pistagegröt:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
2½ dl vatten
1 msk gojibär
salt+pistageessans
 
Koka ihop till önskad konsistens.
 
Dagens topping:
Turkisk yoghurt smaksatt med kanel & ingefära, nötter och granatäppelkärnor.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Scandic Nyköping

 
Har haft en av de bästa helgerna på länge med både barndop, 50-ärs firande och familjemiddag hos moster i Nyköping. Nu har man minsann samlat på sig en massa positiv energi och är mer än redo för en ny vecka :)
 
I och med Nyköpingsbesöket så blev det en natt på hotell för min och syrrans del. Det är nämligen svårt för alla att få plats i mosters lägenhet ;) Men inte mig emot, hotell innebär ju att man får äta hotellfrukost på morgonen!!! Yummiiieee.....
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Äggrulle med chaismak

 
Äggrulle med chaismak:
3 äggvitor
½ dl mandelmjöl
salt+kanel+ingefära+kardemumma
 
Vispa äggvitorna till ett vitt skum, häll försiktigt i restrerande ingredienser. Smeta ut till en tunn rektangel på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 5 min.
 
Dagens topping:
Kanelkeso, nötter, russin & gojibär
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Våfflad macka

 Hannas favorit macka:
2 skivor fruktbröd
Färsk spenat
Stark ost
 
Gör en dubbelmacka och våffla i våffeljärn tills osten smält och det är lagom bränt å fint ;)
 
Till det en skål med keso, kanel, kiwi & nötter.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kryddig gröt

 
Det har blivit en hel del gröt på sistone! Måste bero på säsongen, när det är mörkt och kallt ute sitter det fint med gröt till frukost ;)
Jag har TVÅ tips för att få till den perfekta gröten.
1. Glöm inte saltet! En nypa salt i gröten (gärna flingsalt) förhöjer smaken enormt!
2. Koma gröten på mjölk istället för vatten. På så sätt får man till en matigare, krämigare konsistens :)
 
Hannas kryddiga gröt:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
1 dl mjölk
1.5 dl vatten
1 msk gojibär
1 msk kokosflingor
salt+kardemumma+kanel
 
Dagens topping:
Valnötter, mandlar & russin
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Frukostsällskap!

 
 
Igår kväll hade jag och min bästis glöggkväll här hemma framför brasan, supermysigt! Eftersom hon sov över så innebar det även att jag fick frukostsällskap :)
 
Idag blev det ett storkok havregrynsgröt kyrddad med vaniljpulver,kanel & kardemumma! Toppingen bestod av keso, kiwi, gojibär & pumpafrön.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tisdagsfrullen

 
Gårdagens frukost bestod av en skål med keso, granatäppelkärnor, nötter & kanel, till det blev det en våfflad skiva surdegsbröd med ost, paprika, tomat & basilikakrydda samt ett ägg :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

Ny kaffekopp!

 
Hej på er!
Glömde visst bort att förvarna i fredags om att det inte skulle bli någon uppatering under helgen, jag jobbade nämligen. Men det var sista gången det var en "jobbhelg" för min del, jag har nämligen sagt upp mig från ICA för att kunna ägna 100% av min tid till studier och familjen. Ska bli jätteskönt :) Men det är förstås tråkigt också, jag har jobbat i butiken i hela 3 år och har lärt känna ett helt otroligt gäng människor där. Kommer sakna mina arbetskollegor massor! Fick en present av min fina vän Madde, ni ser den på bilderna nedanför, en ny fin fruktig kaffekopp! ♥
 
Dagens frukost blev en hemmafixad yoghurt med smak av kiwi & vanilj samt en knäckemacka med ruccola, ägg & kaviar!
 
Yoghurt med smak av kiwi & vanilj:
2½ dl naturell yoghurt
1 kiwi
½ tsk vaniljpulver
 
Mixa allt med en stavmixer och toppa med gojibär, druvor, nötte r& keso!
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Var ifrån kommer den stekta gröten?

 
Är det någon som vet?? Har funderat på det där ett tag. Det är nämligen så att folk brukar rynka på näsan när man berättar att man gillar att steka sin frukostgröt ;) hehe. Så det verkar ju inte vara något supervanligt, eller? Om det är någon av er som vet mer om ursprunget så får ni gärna höra av er! :) 
 
Just precis. Idag blev det stekt gröt till frukost! Ett tips är att ha i kokosflingor när du kokar gröten på kvällen, eftersom de är ganska så feta så funkar det lite som stekfett när man steker så att gröten inte fastnar i pannan ;)
 
Stekt gröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
2 msk kokosflingor
russin
salt+vaniljpulver
 
Kvällen innan:
Koka ihop gröten, häll upp på en tallrik och låt vila i kylskåpet över natten.
 
På morgonen:
Plocka fram och stek bägge sidor i kokosolja eller smör :)
 
Dagens topping:
Keso, kiwi & valnötter
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

En Lila Frukost

 
Helt oplanerat så blev det en lila frukost idag, haha! Men i och med att det var bröstcancergalan igår så passar ju faktiskt det alldeles utmärkt! Dagens smoothiefrulle får vara tillägnad bröstcancer forskningen helt enkelt :)
 
Och ja, ni läste rätt! Idag åt jag en smoothie till frukost. Men istället för att ha den i ett dricksglas så hällde jag upp den i en tallrik och åt den med sked! Mycket lättare att äta så och dessutom finns det mer plats för topping ;)
Den ljuslila drycken som man ser i bakgrunden på andra bilden är vatten med en C-vitamintablett med blåbärssmak ♥
 
Smoothie:
1 banan
1½ dl frysta björnbär
2 dl yoghurt
 
Mixa med en stavmixer till en krämig jämn konsistens. Häll upp i en tallrik och toppa!
 
Dagens topping:
Keso & blandade naturella nötter
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
RSS 2.0