Valborg

 
Glad Valborg! Eller vad man nu säger..;) Har ni några planer för dagen/kvällen? Här hemma blir det traditionsenligt valborgsmys med mor- och farföräldrar, det vankas trerätters middag, god dryck och förhoppningsvis tillåter vädret en brasa! :)
Men innan dess måste lite nytta göras. Har varit nere och ridit Olympus, nu blir det en sväng till biblioteket för plugg och sen in till stan för att handla lite.
 
Testade en ny frukostvariant idag - krämig yoghurtkaka! Alltid lika kul och spännande:D Lite extra kul när det blir lyckat också ;) Till denna goa kaka åt jag min favoritmacka - en rostad skiva filmjölkslimpa med leverpastej & gurka!
 
Krämig yoghurtkaka:
½ dl fiberhavregryn
1 dl naturell yoghurt (3%)
1 ägg
0.25 tsk bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk kokosflingor
½ dl frysta bär
 
Häll bären i botten av en portionsform. Blanda samman resterande ingredienser och häll över bären, toppa med ytterligare lite kokosflingor. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Rivstart!

 
Oj vilken måndag! En riktig rivstart på den här valborgsveckan kan jag lova! :) Men jag klagar inte, tvärtom älskar jag fullspäckade dagar. Måste bara se till så att det inte blir för många sånna dagar för tätt inpå varandra, för då är det lätt att man rasar. Lagom är bäst :)
Började dagen med ett härligt spinningpass, därefter blev det en långdag i plugget och till sist en mysig tur ute i naturen med min favorit, Olympus ♥
 
Frukosten intogs efter spinningen, jag var riktigt hungrig och kroppen i stort behov av ett rejält mål mat :) Dagen till ära blev det davosgröt med bärkeso, kiwi & russin, till detta en knäckemacka med ost, skinka, gurka & äpple samt ett kokt ägg.
 
Davosgröt:
Blanda 1 dl fiberhavregryn med ca 2 dl havreghurt i en skål, ställ in i kylen och låt vila under natten. På morgonen plockar du fram skålen och blandar i ytterligare lite havreghurt, sen är det bara att toppa!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Äppel- & kanelgröt

 
Hej hopp vänner!
Hur har eran söndag varit? Jag har glidit runt och mest njutit, bara gjort sådant jag tycker om, men ändå lyckats vara megaeffektiv. Började dagen med ett tidigt pass på gymmet med min fina kompis Janni. Hennes PT hade lärt henne ett par nya övningar i friviktsrummet vilka hon hon plågade mig med under en timme ;D Nej skämt å sido, alltid kul och inspirerande med nya övningar på gymmet! :)
Efter dusch och fix så hoppade jag in i bilen och drog till Liljeholmen för att äta lunch med en annan fin vän, Esther, i hennes nya lägenhet. Mycket mysigt med en pratstund!:)
Därefter bilade jag hem igen (helt otroligt att jag hittade genom stan, sjukt stolt över mig själv!!;)). Spenderade en stund av eftermiddagen tillsammans med kurslitteraturen och därefter blev det en mysig tur i kvällssolen med Olympus. Redo för ny vecka? Svar JA! ;)
 
Laddade upp för denna underbara dag med äppel- & kanelgröt toppad med keso, quinoaflingor och gojibär, till detta ett kokt ägg ♥
 
Äppel- & kanelgröt 2 pers:
2 dl fiberhavregryn
4 dl havremjölk
1 dl vatten
½ rivet äpple
1 msk kanel
salt
½ dl hackade cashew- och paranötter
 
Koka ihop till en god äppelpajsgröt! ;)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Bananplättar

 
Har haft två väldigt roliga och lärorika dagar på golfklubben. Ser som sagt jättemycket fram mot sommaren! Gårdagen avslutades på bästa sätt med en stor tallrik sashimi combo för 2 och därefter bio.
 
Inspirationen till dagens frukost har jag fått från min fina kusin Amanda! Hon la upp en grymt aptitretande bild på bananplättar med nötter och bär på Instagram för ungefär en vecka sedan. Har inte kunnat tänka på annat sedan dess! xD
 
Bananplättar 1 pers:
1 mosad banan
1 ägg
1 msk kokosmjöl
1 knivsudd vaniljpulver
1 nypa havssalt
 
Vispa samman ingredienserna och stek cirka 5 plättar i smör. Mums mums mums.
Servera med keso, nötter & bär.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mellistips!

 
Hej på er!
Gårdagens "sommarjobbsutbildningen" gick tipptopp:) Det var mycket information att ta in men också en hel del samarbetsövningar, utprovning av arbetskläder, god lunch och en massa andra roliga aktiviteter. Lärde känna ett helt gäng härliga människor, känns som att det kommer bli en kul sommar!
Under tiden jag är på utbildningens andra dag så får ni ta del av ett mellanmål som jag åt häromdagen. Dagens frukost intas nämligen på golfklubben! :D
 
Mellanmålscookie:
1 äggvita
2 msk havregryn
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk hackade jordnötter
1 msk kokoschips (mortla något)
2 msk hackade stora sultanrussin
vaniljpulver efter behag
 
Vispa samman ingredienserna och klicka ut en kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15 min.
 
Kakan blir luftig i konsistensen och söt i smaken.
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Sommarjobb!

 
God morgon! Har varit nere i stallet och släppt ut hästarna, duschat och fått i mig frulle. Snart är det dags för mig att bege mig mot den första av två utbildningsdagar inför mitt sommarjobb! Var på arbetsintervju för ett par veckor sedan och häromdagen fick jag veta att jag fick tjänsten. Jag kommer att jobba i bankiosker på en stor golfklubb här i närheten. Känns som ett kul sommarjobb då det innebär att man är "ute" en hel del. Hoppas på en fin sommar! Känns skönt att det löste sig med sommarjobb, vi studenter behöver ju något att leva av även sommartid!!
Är grymt förväntansfull! Håll en tumme för mig :)
 
Dagens frukost bestod av stekt kardemummagröt med mangocreme. Mums!
 
Stekt kardemummagröt:
1 dl fiberhavregryn
1 dl havremjölk
1.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 msk kokoschips
salt
färsk kardemumma
 
Kvällen innan:
Koka ihop gröten och häll upp på en liten tallrik, låt vila i kylen.
 
På morgonen:
Plocka fram gröten och stek den på bägge sidor i smör :)
 
Mangocreme:
½ dl frusna mangobitar
1 dl keso
 
Mixa samman till en god creme :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Återhämtning

 
God morgon på er!
Börjar inte förrän klockan 10 idag så jag har gott om tid nu på morgonkvisten. Har duschat och ätit en låååång frukost. Hinner med ett blogginlägg också innan jag ska åka:)
 
I och med denna "sovmorgon" så kom jag att tänka lite på det här med återhämtning. Ni glömmer väl inte bort att låta kroppen återhämta sig?! Jag har själv varit ganska slarvig med det där med återhämtning.. Men jag har blivit mycket bättre på sistone och OJ vilken skillnad man märker!
Jag ser det som att det finns 2 typer av återhämtning.
Den KORTSIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN är det som händer direkt efter ett träningspass. Kroppen är behov av både kolhydrater och protein efter träningspasset så det är viktigt att man får i sig något, förslagsvis en knäckemacka med smör och ost eller liknande. Egentligen spelar det inte så stor roll exakt vad man äter, viktigast är att man får i sig något över huvud taget!
Den LÅNGSIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN har lite med livsstilen i sin helhet att göra. Det är viktigt att ge kroppen HELA vilodagar lite då och då och kanske till och med längre perioder då man tar det lugnt och låter kroppen vila upp sig. Det kan vara svårt att låta bli att träna ibland. Jag är sån att jag kan kliva upp tidigt och gå en powerwalk innan plugget bara för att jag hinner och för att jag tycker det är mysigt. Men ibland kan ju faktiskt kroppen må bättre av att istället ligga kvar i sängen en extra timme  :) Värt att tänka på!
 
Dagens långfrukost förbereddes lite smått redan igår kväll. Havredavos med kanel- & vaniljkeso, kiwi och passionsfrukt samt en rostad skiva rågbröd med småbladssallat, ost & paprika.
 
Havredavos:
1 dl fiberhavregryn
ca 2 dl havreghurt
 
Blandas ihop kvällen innan.
 
Kanel- & vaniljkeso:
Blanda samman keso + kanel + vaniljpulver
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Morsning!

 
Hoppas denna tisdag varit till belåtenhet! Själv har jag spenderat dagen på universitetet, hade först en 4-timmars föreläsning och därefter självstudier. Idag var en sån där dag då jag kände mig riktigt effektiv. Satte mig ner på bibblan BUMS och började läsa.Jag läste och läste och läste, markerade och läste. Och helt plötsligt hade 3 timmar gått :) Har ni också sånna dagar?!
 
Efter en heldag i plugget kände jag mig välförtjänt av en tur till gymmet. Det fick bli ett intervallpass på löpbandet, rätt skönt sådär en eftermiddag då man inte behöver tänka särskilt mycket medan man tränar. Benen kutar på av rutin :)
 
Nu vankas det lax och småpotatis till middag... Mmmm :)
 
Frukosten var inte dum den heller kan jag säga! Idag blev det en rejäl tallrik havreghurt med snabbmüsli & blåbärskeso, till detta en knäckemacka med kaviar, gurka & ägg.
 
Snabbmüsli:
1 dl fiberhavregryn
1 msk krossat linfrö
2 msk hackade nötter
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk kokoschips
 
Torrosta allt i en stekpanna tills müslin får en gyllenbrun färg och det börjar lukta gott:)
 
Blåbärskeso:
1 dl keso
1 msk blåbär
 
Mosa bären och blanda ihop med keson
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Blueberry oatmealcake!

 
God morgon ♥
Vet ni den här dagen började jag med att göra något som jag aldrig tidigare gjort - STAVGÅNG! Hittade mammas gamla stavar i förådet under helgen så jag tänkte det kunde vara lite kul att prova på. Det är verkligen inte så lätt som det ser ut det där med att gå med stavar. Det viktigaste är att man hittar en bra takt, går diagonalt med armar och ben (vänster arm ska fram samtidigt som höger fot och vise verse) och att man verkligen TAR I med armarna, så man inte släpar stavarna efter sig, då kan, man lika gärna lämna dem hemma ;) Jag kände på direkten hur jag automatiskt gick mer upprätt vilket betyder att man kopplar på både mage och rygg, super för hållningen!:) Det var kul (och jobbigt!) att gå med stavar så det kommer definitivt bli fler gånger. Men ibland tror jag jag kommer föredra att bara strosa runt ute i naturen utan ;)
 
Nu till dagens frukost!
Förra helgen gjorde jag ugnbakad gröt till frukost och det var verkligen bland det godaste jag ätit på länge! Var sugen på att göra det hela förra veckan men eftersom jag började så tidigt varje morgon så valde jag lite enklare, snabbare frukostalternativ. Men idag var det minsann dags för en oatmealcake :)
 
Blueberry oatmealcake:
½ mosad banan
1 dl havregryn
1 ägg
1 msk krossat linfrö
1 krm bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
1 nypa flingsalt
2 msk havremjölk
kokoschips
½ dl blåbär
 
Blanda samman allt utom kokoschips och blåbär, blåbären vänder du i försiktigt i slutet (spara några till topping!). Smöra en portionsform och häll i grötblandningen, toppa med några blåbär samt krossade kokoschips. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.
Servera med keso & blåbär!
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Älskade sol

 
God eftermiddag på er!
Vilket härligt väder det har varit den här helgen, underbart med soooooool. Jag har spenderat mestadels av tiden utomhus och har med andra ord njutit till fullo!
 
Blev åter igen bortskämd med en lyxg grötfrukost i morse. Kocken har däremot inte delat med sig av receptet den här gången men jag tyckte mig se både grynblandning, hirsflingor och havremjölk där inne på köksbänken;) Toppingen bestod av havreghurt, mandel, pumpakärnor, kokoschips & kiwi. Mumsmums..
 
Känner mig laddad för en ny vecka! Gör ni? :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Frukostmackor i solen

 
God morgon,
vaknade vid 6-tiden och var pigg och eftersom jag ändå skulle ner till stallet för att släppa ut hästarna så passade jag på att få alla stallsysslor inklusive en ridtur med Olympus gjort. När jag kom in strax före 9 igen var jag galet sugen på frulle!!
 
Idag blev det två finfina mackor på surdegsbröd samt en vitaminrik smoothie. Om jag har bakat brödet själv? Nej faktiskt inte.. Köpte det igår för att använda som bröd till våra hemmagjorda hamburgare som blev till middag. En skiva surdegsbröd på grillen blir smaskens! Som tur var blev det över ett par skivor till idag :)
 
På mackorna hade jag philadelphiast, plocksallat, rökt skinka & äpple.
 
Dagens smoothie:
½ banan
½ dl frusen mango
1 kiwi
1½ dl havremjölk
1 msk linfrö
1 knivsudd vaniljpulver
 
Mixa samman allt med en stavmixer och toppa med ett par fina blåbär!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Freeeeeeedag!

 
Veckorna går så fasansfullt fort! Det känns som att det är måndag och fredag om vart annat. Men härligt är väl det :) Jag längtar massor till sommaren, gör inte ni?
 
Den här veckan har bestått av nästan enbart tidiga morgnar... Har haft tidiga föreläsningar 4 dagar vilket innebär att jag fått ställa klockan på 05.30 och ändå så blir det stressigt! Men nu så är det ÄNTLIGEN helg. Ska chilla, rida, träna och njuta massor! :)
 
Laddade upp inför dagens plugg med en stor portion kryddig gröt.
 
Kryddig morgongröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl havremjölk
1 dl vatten
1 msk solroskärnor
salt
kardemumma
kanel
ingefära
musktnöt
(vad gäller alla kryddor - ta efter behag!)
 
Blanda samman och koka ihop till en krämig konsistens :)
 
Dagens topping:
Naturell yoghurt (3%),  pumpafrön, gojibär, quinoapuffar & gojibär
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tack för fina reaktioner!

 
Heeej på er!
Vill börja med att uttrycka ett stort tack till alla er som läste gårdagens inlägg. Fick många fina reaktioner både här och på facebook, det känns superskönt att höra att ni är många som håller med!:)
 
Nu till något annat - nämligen dagens gudomligt goda frukost! Det som var lite synd var att jag hade småbrådis när jag satte mig ner och käkade i morse, den här frukosten hade jag velat njuta av läääänge... Får göra den igen någon helg :)
 
Det makalöst goda bestod alltså av havredavos med kesofluff smaksatt med mango, detta toppades med cashewnötter, pumpakärnor & blåbär.
 
Havredavos:
1 dl havregryn
ca 2 dl havremjölk
 
Blanda samman i en skål, havregrynen ska bli precis täckta med vätska, inte mer! Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen under natten. På morgonen är det bara att plocka fram och toppa :)
 
Mangokesofluff:
1 dl keso
1 äggvita
1 dl fryst tärnad mango
 
Micra mangon på högsta effekt i ca 30 sek, mosa sedan med en gaffel. Blanda ner keson i mangosmeten. Vispa sedan äggvitan till ett hårt vitt skum och vänd försiktigt ner mangokeson. Mums mums mums...
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

SLUTA HÄLSOHETSA!

 
På sistone har jag gått och funderat väldigt mycket på det här med att vara hälsosam. Jag är själv mycket intresserad av hälsa och känner mig som en hälsosam person. För mig har det aldrig varit särskilt svårt då jag som person tycker om "hälsosamma grejer". Jag tycker det är kul att motionera och jag gillar god, nyttig mat.
Det som fått mig att fundera är att det som jag av egen kunskap och av eget sunt förnuft VET är hälsosamt inte speglar den bild som den nuvarande HÄLSOHETS som figurerar (inte minst i sociala medier) ger intryck av.
 
Jag kan börja med att berätta att jag själv hade en mörk period i mitt liv då jag helt tappade fattningen över vad som är hälsosamt. Det här är ingen snyfthistoria utan ren fakta. Jag tappade som sagt fattningen och gick ner massor i vikt. Givetvis tappade jag all ork, både fysiskt och mentalt. Jag blev extremt konflikträdd då varje litet motstånd oftast slutade med att jag föll ihop och började gråta. Jag förlorade kilon, men värst av allt var att jag förlorade all karaktär - jag förlorade mig själv.
Nu, ett par år senare, känner jag mig fri från det där. Det har format mig och erfarenheten lever med mig, men jag känner mig fri från ångesten. En positiv sak är att det gjorde mig HÅRDHUDAD. Jag känner nu mer än någonsin att jag REAGERAR, blir arg, irriterad och ledsen över sånt som jag själv av ren erfarenhet VET kan påverka en människa så pass att den hämnar i ett fruktansvärt ohälsosamt beteende. Därför skriver jag detta inlägg, i hopp om att åtminstone någon läser det och tar det till sig. Vi måste sluta HÄLSOHETSA!
 
Det har blivit extremt populärt att checka in på gymmet på facebook, att lägga upp sin salladstallrik på instagram och att rent allmänt HELA TIDEN BERÄTTA för alla andra hur duktig, nyttig och hälsosam man är! Och nu tänker ni säkert - "Men för i h*lvete hur kan DU av alla sitta och skriva detta?! Du gör ju inget annat än att lägga upp "nyttiga" och överhurtiga frukostar?!" SANT! Men jag gör det inte för att alla andra ska se hur "nyttig! jag är, jag gör det för att jag vill inspirera sånna som inte gillar frukost till att börja att gilla frukost!
 
Det jag vill ha sagt med detta inlägg är att jag tycker att vi alla borde chilla ner lite grann. Ingen som ser din incheckning på gymmet eller ditt blomkålsmos på instagram kommer att tänka vilken härligt hälsosam människa du är,däremot kommer det bekräfta det faktum att man själv inte orkat pallra sig till gymmet eller ångkoka ett kilo grönsaker idag.
 
Men snälla missförstå mig inte! - TRÄNA TRÄNA TRÄNA, ÄT NYTTIGT, NJUT OCH DELA MED ER. Det är ju helt underbart att inspireras av andra människor! MEN, gör detta i måttliga mängder! Tänk på att den här hälsohetsen faktiskt kan bidra till att dra ned folk i fördärvet, även fast att det inte alls är meningen!
 
Hanna

Börjar dagen med stallmys

 
Säger hallåå från pluggstugan! Har endast en sen eftermiddagsföreläsning idag så tills dess det är dags att åka sitter jag hemma vid köksbordet och pluggar. Började dagen med en underbar ridtur. Åå vad jag älskar det! Och tur var det att jag gav mig ut tidigt, nu verkar det nämligen blåsa upp till storm!
Den absolut bästa starten på dagen består av antingen en tur till gymmet eller en ridtur med Olympus. Idag blev det som sagt det sistnämnda. Klev upp strax före 6, knatade ner till stallet, gav hästarna kraftfoder och gick sedan ut och la ut hö i hagen. När de hade mumsat klart och jag hade fått på dem sina täcken så fick de gå ut :) Mockade åt Olympus och fixade i ordning höpåsar till senare, sen gick jag upp till huset och fixade i ordning en smarrig frukost. Viktigt att både jag och Olympus laddar upp med en rejäl frukost innan ridpasset!;)
Efter en lång frukoststund med mamsen hoppade jag sen i ridbrallorna och gick ner till stallet igen. Ridpasset var ritkigt svettigt idag! Höll mig i ridhuset och det har redan hunnit bli lite kvavt där inne. Men jag klagar då inte! Efter en timmes ridtur blev det lite fix i stallet och sen fick Olympus gå ut i hagen igen.
Letar nästa efter saker att göra i stallet sånna där mysiga morgnar, vill aldrig gå därifrån ♥
 
 
Dagens frukost besod av en tallrik gröt med frukttopping!
 
Dinkelgröt:
1 dl dinkel
2 dl havremjölk
1 dl vatten
salt
kardemumma
1 msk krossade kokoschips
1 knivsudd vaniljpulver
1 tsk sesamfrö
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
 
Blanda samman och koka ihop!
 
Dagens topping:
Havreghurt, mango, druvor & passionsfrukt
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Gröt med varmt jorgubbsmos & mynta

 
Halloj, hur har dagen varit?
Jag skulle vilja beskriva min dag som EFFEKTIV men långt ifrån stressig. Hade seminarie och föreläsning hela förmiddagen, sen blev det lunch med klasskompisarna och därefter ett par timmar i bibblan. Jobbade med en uppsats som ska in om 2 veckor och jag kom in i ett sånt där härligt skrivflow! Fick massor gjort och antar att det är därför som dagen har kännts väldigt effektiv! :)
Strax före 4-tiden kände jag mig nöjd med min insats och bestämde mig för att dra lite tidigare än planerat. Tog mig en tur till gymmet och körde ett lugnt magpass. Har ju som sagt gått och känt mig lite halvmatt på sistone men nu tror jag tusan jag fått rätsida på det hela (hoppas!). Hämtade ut min pollenallergimedicin häromdagen och har nu börjat köra igång med den ordentligt. Förhoppningsvis är det helt enkelt årets pollensäsong som börjat påverka mig. Men lika bra att ta det lugnt på gymmet ett tag fram över! :)
 
Dagen började med en underbar gröt! Eller gröten var inte så värst speciell, det var en hederlig havregrynsgröt smaksatt med kardemumma :) Men toppingen, åååååååå så god - Jordgubbsmos smaksatt med kanel & mynta!
 
Jordgubbsmos:
3-4 jordgubbar
3 blad färsk mynta
2 krm kanel
1 knivsudd vaniljpulver
 
Mosa jordgubbarna och finhacka myntan. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och kör i micron ca 30 sek, blanda sedan lite till och häll över gröten. Toppa med ytterligare två myntablad och strö över lite mandelflarn!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Strawberries ♥

 
Hej vänner!
I morse fick det bli en frukost som gick fort att förbereda. Hade hästarna att släppa ut och var tvungen att vara färdig att åka senast klockan 7 då jag skulle få skjuts av mamsen och hon hade ett plan att passa. Sånna dagar är det skönt att kunna plocka fram en fin skål, hälla upp lite havreghurt och toppa med diverse smaskigheter - som JORDGUBBAR till exempel!
 
Dagens topping: Havregryn, krossat linfrö, pumpafrön, solroskärnor, kokoschips, russin, quinoapuffar & jordgubbar. Till detta blev det en rostad skiva filmjölkslimpa med ost & gurka.
 
En fråga till er där ute! Är det någon av er som är pollenallergiker? Har ni i sånna fall börjat känna av eran allergi än?? Jag funderar på om det är den som spökat runt på sistone och fått mig att gå och känna mig lite småvissen... Hämtade ut nya tabletter idag, förhoppningsvois kommer det att hjälpa! :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Ugnsbakad gröt med exotiska frukter

 
Heej, idag har varit en underbart solig dag och jag har utnyttjat den till frullo! Så härligt :) Hade sällskap igår kväll + i natt också så jag sov toppenbra!
 
Frukosten fick gå i hederlig helglyxanda! Lika bra att passa på när man har tid :)
 
Ugnsbakad gröt 2 port.:
1 mosad banan
2 ägg
2 dl havregryn
2 krm bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 msk krossat linfrö
1 nypa salt
4 msk havremjölk
Kokoschips
 
Vispa samman alla ingredienser utom kokoschipsen i en bunke. Häll upp i 2 smörade portionsformer, toppa med kokoschips och baka i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
 
Dagens tillbehör:
Keso, jordgubbar, druvor & kiwi
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Megafegisen

 
Hej på er! Hur mår ni?
Jag är trött som tusan! Mina föräldrar är bortresta över helgen så i natt har jag sovit SJÄLV (okej hunden var hemma också förstås) i huset, vilket är bland det värsta jag vet. Jag kan inte rå för det men jag känner mig så fruktansvärt otrygg :( Är och förblir en megafegis vad gäller detta tror jag... I natt kommer jag däremot få sällskap och i morrn kommer päronen hem så det känns skönt!
 
Lyxade till det med en bananpannkaka till frukost innan dagens ridpass. Mums mums mums.
 
Bananpannkaka:
1 mogen banan
1 ägg
2 msk havregryn
salt
kanel
vaniljpulver
 
Mixa havregrynen till ett grovt mjöl med en stavmixer. Tillsätt resternade ingredienser och mixa lite till. Stek sedan en pannkaka i smör på bägge sidor :)
 
Dagens tillbehör:
Keso, kiwi, russin, rostade havregryn & kokoschips
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Glöm inte att njuta!

 
Idag är det fredag och jag har varit fruktansvärt deppig och nere. Det värsta är att jag har ingen aning om varför!:/ Sånna dagar är det viktigt att lyssna på kroppen och sitt inre, sänka kraven på sig själv och bara göra sånt som man själv mår bra av.
Jag hade som vanligt tänkt mig att att detta skulle bli en fullspäckad dag med en massa plugg + ett tufft gympass. Istället valde jag att åka tidigt från skolan för att ta en fika hemma hos farmor och farfar följt av en tur till centrum för att handla lite god mat och en flaska vin för kvällen. När jag kom hem tog jag tag i disken, mockade åt Olympus och tog en promenad med Maya, sen blev det en varm dusch och nu har jag fått igång en brasa! Ska laga god middag, ta ett glas vin och bara mysa ner mig i soffan framför Let's Dance och Skavlan. Och så får jag hoppas att jag vaknar upp med mer motivation i morrn :)
Glöm inte lyssna på kroppen, andas, njuta, ta det lugnt. Det är livsviktigt!! :)
 
En sak som är säker är att mitt dåliga humör INTE berodde på frukosten! Den var nämligen UNDERBAR! :)
 
Kardemumma & vailjgröt:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 msk krossat linfrö
salt
färskmalen kardemumma + vaniljpulver
 
Blanda samman i en kastrull och koka ihop till önskad konsistens.
 
Dagens topping:
Keso, Kiwi, druvor,pumpakärnor & mandelflarn
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

11 april

 
Hej på er, hur mås det?
Jag mår bara fint! Började dagen med en underbar joggingtur på 50 min. Hur härligt är det inte att springa i ljuset av dagens första strålar? :) Lite kämpigt var det dock, jag har har ju hllt igång på gymmets löpband hela vintern men det är ju en helt annan sak att springa utomhus. Massor av ojämnheter och lutningar som visserligen inte syns, men ooh vad de känns! ;)
Joggingturen avslutades med stretching mot stallväggen och därefter fick hästarna åka ut i hagen. Sen blev det en låååång frulle, bara jag och DN!
 
Dagens frukost bestod av en tallrik med havreghurt toppad med snabbrostade havregryn, krossat linfrö & blandade nötter samt mangobitar. Till detta en rostad skiva rågbröd med isbergssallad, leverpastej & snackpaprika.
 
 
 
 
Några bilder från morgonens joggingtur. Hur underbart vackert ställe?! Kommer aldrig vilja flytta härifrån! :)
 
 
 
Enojy;)
 
H
 

Bortskämd...

 
I morse blev jag åter igen bortskämd med en riktig LYXFRUKOST. Bilderna talar för sig själva ♥
 
Kocken är väl medveten om denna ständiga frukostuppdateringa och var därför snäll och skickade receptet till mig under dagen ;)
 
Mannagrynsgröt med blåbärskokta päron, frystorkade hallon & hackade mandlar - Yes, man tror man drömmer...
 
Mannagrynsgröten:
2 dl mannagryn
½ dl linfrö
4 dl havremjölk
salt + vaniljpulver
 
Blanda samman och koka ihop.
 
Blåbärskokta päron:
Päron
Citron
Vatten
2 dl frysta blåbär
 
Skala och gröp ur päronen samt dela dem på mitten. Låt koka i vattnet tillsammans med resterande ingredienser i ca 10 min.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Finfina mackor!

 
Heej, blev visst en liten försening med gårdagens frukostinlägg. Men vad gör väl det :)
 
Köra en tidig sväng till gymmet för ett välbehövligt armpass + löpning. Härligt att starta dagen med TRÄNING, vilken form det än är! Gym, promenad, ridning (♥), I LOVE IT!
 
Jag älskar verkligen filmjölkslimpan jag brukar göra, ser till att det alltid finns skivor att plocka fram ur frysen. Brukar ha med mig en sån med ost på som mellis när jag sitter och pluggar på universitetet, men ibland får det utgöra min morgonlyx istället! :)
 
Den här gången hade jag smör, rökt skinka, svokado & röd snackpaprika på mina mackor. Mums mums mums.. Till detta blev det ett kokt ägg samt en smoothie gjord på ½ avokado, 1 dl frysta bär, havremjölk, krossat linfrö, kokoschips samt vaniljpulver  ♥ Mami fick hälften! :)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Morgonprommis

 
Halloj! Hur mår ni?! Bra hoppas jag :)
Själv mår jag fint. Jag är rätt trött dock, har haft en lååång dag i skolan, kom nyss hem.
 
I morse började jag dagen med en UNDERBAR morgonpromenad i raskt tempo! Jag fullkomligt älskar att det äntligen blivit tillräckligt ljust och varmt (eller ja, det är ju inte så jäkla kallt i alla fall) för att ge sig ut på morgnarna. Klockan 6 ringde klockan, då satte jag på mig träningskläderna och knöt på mig gympaskorna och gav mig ut i gryningsljuset. Underbart sätt att ladda kroppen med energi!
 
Efter en timmes promenad och en stund i stallet (även hästarna är ivriga på att komma ut numera:)) så blev det till att äta en god frulle, davosgröt med kanel & vaniljkeso, kiwi samt rostade nötter, linfrö & sesamfrön fick det bli! 
 
Davosgröt:
1 dl havregryn
2 dl havreghurt
 
Blanda samman i en skål och låt stå och dra en stund.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Jordnötsgröt

 
Gooood moooorniiing!
Har sovit himla gott i natt, allid lika skönt att vakna upp utvilad i en lagom varm och gosig säng. Bra start på dagen, men ännu bättre kommer den att bli! Har precis fått i mig en redig portion gröt - nu blir det BOSU!
 
Jornötsgröt:
1 dl dinkelflingor
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
1 msk gula sultanrussin
salt+färskmalen kardemumma
1 tsk hemmagjort jordnötssmör --> RECEPT!
 
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme ett par minuter. OBS! Dinkelflingor behöver oftast koka ett par minuter mer än vad t ex havregryn behöver :)
 
Dagens topping:
Keso & hemmagjord bärsylt --> RECEPT!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Ny brödfavorit?

 
God morgon ♥
Har ni sovit gott? Det har jag! Hade däremot hoppats på att sova lite längre idag. Ibland kan jag känna att det vore bra för min kropp att utnyttja tillfällen då man kan ta sovmorgon, men icke! Vaknade som vanligt runt 6, pigg och glad :) Är man morgonpigg så är man! Skulle faktiskt inte byta den egenskapen mot något annat i världen.
 
Har på sistone gjort en hel del limpor och frallor på bovete. Det har helt klart blivit en ny favorit! Kommer nog experimentera en hel del med de typen av bröd i framtiden. Tänk vilka goa smakkombinationer och fyllningar man skulle kunna göra!
 
Idag bestod frukosten av en bovetefralla smaksatt med kardemumma, på ena halvan hade jag stark ost, gurka & paprika, på den andra hade jag philadelphiaost, serranoskinka, cocktailtomat & basilika. Till detta en liten skål med havreghurt, keso, rostade havregryn, gojibär & varm bär.
 
Bovetefrallor med smak av kardemumma 4 st:
5 dl blötlagt helt bovete
½ dl vatten
havssalt
nymalen kardemumma
2 dl solroskärnor
 
Kör bovete, vatten och kryddor i en matberedare till en jämn smet. Blanda försiktigt i solroskärnorna. Klicka upp 4 frallor på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 45 min.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Fredagsfrullen

 
Hej på er, hur har dagen varit?
Min har varit toppen! Solen har skinit hela dagen, jag har fått tillbaks ett riktigt bra tentaresultat, har tagit en härlig ridtur med världens finaste häst OCH det är FREDAG!
Just nu sitter jag med ett glas rosa bubbel och umgås med mamma, pappa, mormor och morfar. Ikväll ska det grillas! Det vankas riktigt fredagsmys med andra ord, hoppas ni får en härlig kväll ni med!
 
I morse hade jag en tidig föreläsning så det blev till att stiga upp i ottan. Frukosten fick därför bli rätt enkel, men lika god som alltid förstås!;)
 
Dagens frukost bestod av bananscones (recept HÄR!) med philadelphiaost, rökt skinka, tomat & basilika, en kiwi samt ett kokt ägg :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Havregrynsgröt

 
Tjohopp!
Hoppas ni alla haft en fin start på dagen?! Jag har startat den här torsdagen på bästa sätt - nämligen med ett tidigt, härligt ridpass med världens finaste Olympus. Å vad jag älskar denna häst ♥
Jag har ingenting schemalgt idag så resten av dagen har jag tänkt spendera delvis här hemma till diverse saker, först ska jag iväg på en jobbintervju (!) och sen blir det nog mestadels plugg! :)
 
 
Dagens frukost intogs efter ridpasset = jag var vrålhungrig! Vid sånna tillfällen finns det inget som är så bra som gammal hederlig HAVREGRYNSGRÖT. Gott, nyttigt och mättande. Flertalet av mina vänner hatar havregrynsgröt, de tycker det smakar och känns som att ha klister i munnen. Grejen är att när jag säger havregrynsgröt så menar jag inte havregryn+vatten+salt... Det finns ju MÄNGDER av smakkombinationer och tillbehör som man kan piffa upp sin gröt med! Det är därför som jag älskar havregrynsgröt:
 
Dagens havregrynsgröt:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
salt+malen muskotnöt+färsk malen kardemumma
 
Som vanligt bara att koka ihop till önskad konsistens :)
 
Dagens topping:
Havreghurt, kiwi, rostade mandelflarn & krossat linfrö
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Chokladdavos & hemmagjord bärsylt

 
Jisses, det där om något måste vara en riktig SOCKERBOMB tänker ni säkert när ni läser dagens rubrik ;) Men icke! Tror ni på mig när jag säger att denna frukost inte innehåller en gnutta socker och att den är FULL av nyttigheter? Jag lovar, detta är inget försenat aprilskämt.
 
Dagens frukost är baserad på havregryn, frukt, bär & råkakao, riktiga superprodukter med andra ord! :)
 
Chokladdavos:
1 dl havregryn
1.5 dl havremjölk
1 tsk råkakao
 
Blanda samman ingrediensernai en skål och låt vila i kylskåpet under natten.
 
Bärsylt:
2 små kiwisar
1 dl frysta bär
 
Mixa samman kiwi och bär med en stavmixer. Kan förberedas kvällen innan eller på morgonen :)
 
Dagens topping bestod av keso, quinoapuffar & blandade nötter
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Back to reality

 
Hej ♥
Jag antar att jag inte är den enda som fått säga hej då till påskledigheten och därmed fick masa sig upp ur sängen i vanlig ordning i morse? ;)  Härligt med ledighet men visst är det ändå rätt skönt att komma tillbaks till vardagen? Jag är en människa som tror på en intensiv vardag, man mår bra av att ha många bollar i luften och lär sig att uppskatta ledighet mer! Det viktigaste är att man har en vardag som man trivs med, vilket jag har :)
 
ÄNTLIGEN fanns det havreghurt hemma i kylskåpet igen! Det fick givetvis bli en skål toppad med diverse smarrigheter - till detta två skivor bovetelimpa med hemmagjort jordnötssmör.
 
Psst! Kolla in min nya fina tallrik ♥ Införskaffades i helgen då jag och mamma gjorde en utflykt till Fullerö Handel i Uppsala.
 
Följande godsaker snabbrostade jag i en torr stekpanna: Havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kokoschips & blandade naturella nötter. Toppade havreghurten med detta samt varma bär.
 
Hemmagjort jordnötssmör:
400 g naturella jordnötter
 
Mixa i en matberedare i ca 3-4 minuter. Ha tålamod! Det blir krämigare och krämigare och till slut så har du ett smör! Förvara i en tät glasburk i kylskåpet :)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Utomhuspremiär!

 
God morgon ♥
Nu har solen varit framme flera dagar och gett oss en helt underbar påskhelg! Jag som passat på och vilat upp mig hela helgen och nu känner mig kry igen kunde inte låta bli att köra en premiärtur jogging utomhus!;) På med underställ och gympaskor och sen ut och andas den friska luften! Het underbarbart! Tog det dock VÄLDIGT lugnt.
 
Påskhelgen var som sagt fantastisk. God mat med släkt och vänner. Påskharen kom förbi Nypan och lämnade oss alla ett varsitt ägg. Mitt var fyllt med naturella nötter och chokladdoppade paranötter. Mums! Tänk att påskharen vet vad för gois jag vill ha i mitt ägg;)
 
Efter dagens joggingtur fyllde jag på med en rejäl portion gröt!
 
Gröt med smak av muskot & kardemumma:
1 dl havregryn
2.5 dl havremjölk
1 msk krosat linfrö
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
malen muskotnöt
5 malna färska kardemummakärnor
 
Blanda samman och koka ihop till en krämig gröt.
 
Dagens topping:
Keso, kiwi & blötlagda russin, gula russin samt gojibär.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
RSS 2.0