Nyttiga chokladplättar

 
Är detta möjligt? Går det verkligen att göra NYTTIGA plättar...?! Svar JA!
Det mesta kan man göra nyttigt faktiskt, det gäller bara att välja rätt produkter :) Det viktigaste är att byta ut sockret till naturliga sötningskällor.
 
Chokladplättar 1 pers:
1 mosad banan
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 tsk rå kakaos
1 nypa salt
 
Mosa bananen med en stavmixer, tillsätt resterande ingredienser och mixa lite till. Stek små söta plättar i smör alt. kokosolja på svag värme. Servera med keso & frukt! För min del blev det kiwi och grapefrukt ;D
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Havregurt

 
Hej vänner ♥
Har ni sovit gott? Jag har sovit som en prinsessa flera nätter i rad nu, så himla skönt! Ska fortsätta med mitt hemmaplugg här idag. Har bestämt mig för att stanna hemma veckan ut, jag mår mycket bättre nu (kanske till å med så jag vågar mig på ett besök på gymmet i morrn..?), men ibland är det bra att passa på att vara hemma och vila upp sig lite när tillfälle ges :)
 
Idag provade jag på en för mig NY PRODUKT! Sen jag blev förälskad i havremjölk så har jag gott och klämt och känt på alla andra havre- och soyaprodukter som finns ute i butiken och igår kunde jag inte hålla mig längre. Slog till på en bunke naturell HAVREGURT, och jisses så god den var! Gillar man havremjölk så gillar man definitivt denna! Smaken var mild och len, konsistensen så där lagom tjock, lite tunnare än vanlig naturell yoghurt. Rekomenderas strarkt! ;)
 
Till havregurten rostade jag en snabbmüsli bestående av havregryn, pumpafrön, solroskärnor, mandlar, hasselnötter, cashewnötter, färskmalen kardemumma & kokosflakes, till detta åt jag hallon, en halv grapefrukt samt ett kokt ägg. Bon apetit! ;D
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Hemmadag

 
God morgon,
har som sagt dragit på mig en förkylning och därför har jag bestämt mig för att stanna hemma idag. Har inga schemalagda lektioner idag så jag kan lika gärna sitta hemma och plugga. Skönt att man kan göra så ibland. Har startat dagen med brasa och frukost ;D
 
Frukosten idag bestod av en skiva grovt rågbröd med paprikakeso (keso+paprikapulver), oregano & gurka, en skål med kiwi & hallon samt ett ägg.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

Sportlov?!

 
Är fruktansvärt avundsjuk på er som har sportlov. Njut så länge det varar, på universitetet är det andra bullar! ;)
 
Nåväl. Har haft en fin dag i plugget faktiskt. Går med en förkylning och snorar bara vilket är jobbigt. Speciellt för en träningsnarkoman som jag xD Jag får ta det lugnt ett par dagar och hoppas på att det lägger sig fort som tusan. I morrn stannar jag nog hemma istället för att sitta i bibblan och smitta ner alla andra.
 
Det var tidigt upp som gällde i morse, laddade som alltid upp med en redig portion gröt :)
 
Vanilj & kokosgröt:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
1 msk solroskärnor
1 msk kokosflakes
salt+vaniljpulver
 
Blanda samman i en kastrull och låt puttra på ett par minuter till en krämig konsistens.
 
Dagens topping:
Kanelskeso, kiwi & hackade mandlar
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Råsaftcentrifug

 
God morgon:) Underbart väder här hemma hos mig idag, hoppas ni har det likadant!
Inspirerad av reportaget om Juiceverket i gårdagens DN så bestämde jag för att plocka fram råsaftcentrifugen i morse. Man kan proppa ner vad som helst i den där aparaten och ändå kommer det ut i saftform, helt otroligt. Jag blev inte helt nöjd med receptet dock. Baserade juicen på äpple, morot & rödbeta. Det blev nog en rödbeta för mycket för smaken blev lite jordig. Får återkomma med ett bättre recept helt enkelt;)
 
Juicen komponerades av två skivor filmjölkslimpa, den ena med spenat, kaviar & stekt ägg, den andra med spenat, keso & cocktailtomat.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tidigt ridpass

 
God morgon, hoppas ni har sovit gott!
Jag sitter vid köksbordet och tar det lugnt med en kopp kaffe och låter frukosten lägga sig på plats i magen :) Bländrar som vanligt igenom alla delar av DN (förutom motordelen hehe) och idag fastnade mitt intresse för ett reportage om Juiceverket, en juicebar som finns inne i centrala Stockholm. Bland annat har de delat med sig om en massa smarriga recept på maffiga alcoholfria juicedrinkar! Ett tips till er som gillar sånt :)
 
Tog för övrigt en tidig tur med Olympus i morse. Det finns inget som är så härligt som att ge sig ut och rida tidigt, innan resten av världen har vaknat till liv. Det var kallt och Olympus fick små söta istappar i pälsen kring mulen. Älskade häst ♥
 
 
Var förstås jättehungrig när jag kom in! Fixade snabbt i ordning ett kokt ägg och en portion müsli som jag åt med kesoghurt, mums!
 
Snabbfixad müsli:
0.75 dl havregryn
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk hackade mandlar
1 msk hackade cashewnötter
1 msk quinoapuffar
1 tsk skalat sesamfrö
Kokoschipa
 
Rosta alla ingredienser (UTOM KOKOSCHIPSEN) i en torr stekpanna tills de får fin färg. Servera med keso, yoghurt & kokoschips!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

TGIF

 
Idag har jag haft en LYXFREDAG! Å vad innebär då det? Jo, jag och mamma har suttit hemma och jobbát/pluggat i lugn och ro! Så himla skönt! ♥ Vid 2 tiden kände vi oss färdiga för dagen så då packade vi ihop träningsväskorna och drog till gymmet. Jag körde ett svettigt gympass medan mamma höll sig i bassängen. Hon har lite rehabträning där efter en bruten fot. Efter gymmet blev det en tur till affärn för att inhandla tacos grejer, riktig fredagsklassiker;)
 
Lite senare kommer det ett gäng damer (!) hit, plus syrran förstås. Det vankas Mary Key homeparty! :D
 
Till frukost blev det min nuvarande favorit - havredavos med keso, hallon & kokoschips!
 
Havredavos:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
 
Blanda samman i en skål och låt stå och dra sig ett par minuter :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

När kaffet är slut...

 
God morgon på er!
Skulle egentligen ta sovmorgon idag men som vanligt vaknade jag före 6, pigg och redo att ta tag i dagen så varför liga kvar i sängen? Har satt igång en brasa och nu sitter jag här och myser med datorn, tv4morgon och en kopp kaffe.
 
Igår däremot,,, då blev det minsann inget kaffe!:( När jag tog tag i kaffeburken så ekade den TOM! Det fick bli en kopp te till frukosten istället före ridpasset istället. Min första kopp kaffe fick jag runt 10.30 (!), alldeles för sent när man är kaffemänniska. Alla ni som dricker kaffe vet vad jag menar.
 
Frukosten däremot var det inget fel på! Stekt gröt som förbereddes kvällen innan, perfekt för stressiga morgnar :)
 
Stekt gröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk solroskärnor
salt+kanel+kardemumma+ingefära
 
Koka ihop gröten KVÄLLEN INNAN, häll upp på en platt tallrik och ställ in i kylen. PÅ MORGONEN plockar du fram gröten och steker den i smör på bägge sidor.
 
Dagens topping:
Grekisk yoghurt, sharonfrukt & pumpakärnor
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Pärongröt!

 
Vet ni?! I morse hände något som nästan ALDRIG händer. Jag FÖRSOV mig! Hela 12 minuter ;) Haha! Klockan ringde, jag stängde av den och sen drömde jag mig bort några minuter till och sen plötsligt så kom jag på mig själv! Det var ju tur att det bara var några futtiga minuter som faktiskt varken gjorde till eller från. Att jag försover mig ordentligt, en timme eller mer, händer ungefär EN gång om året. Tur är väl det för det är ju faktiskt ett fruktansvärt sätt att starta dagen på!
 
Jag behövde som sagt inte jäkta allt för mycket. Tog en snabbdusch men lät bli att blöta håret och VIPS så var jag back on timetrack igen ;) Det gäller ju att prioritera som min mamma brukar säga!
 
Hur som helst. Frukosten prioriterades minsann INTE bort:) I morse var jag sugen på gröt och eftersom vi hade ett par fina men lite övermogna päron hemma så bestämde jag mig för att de fick bli min huvudingrediens.
 
Pärongröt med doft av kardemumma:
1 dl havre/quinoaflingor
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
1 msk solroskärnor
salt + färskmalen kardemumma
1 moget tärnat päron
 
Blanda ihop i en kastrull, låt koka och sjud sen på svag värme ett par minuter.
 
Dagens topping:
Päronklyftor, keso & hackade mandlar
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Älskade frukost

 
Vet ni, det finns få saker som gör mig så glad som när jag hittar nya, spännande, UTSÖKTA smakkombinationer och när frukosten blir så vacker som den blev idag! Man ska ta till sig alla de små fina sakerna som gör en glad ♥
 
Det blev ett tidigt gympass i morse vilket var lika skönt som alltid. Körde gång i uppförsbacka i högt tempo som uppvärmning sen blev det mage + rumpa/baksida lår som fick sig en omgång och till sist nedvarvning med ett par minuter på löpbandet.
Egentligen brukar jag äta gröt efter jag har varit och gymmat tidigt men i morse var jag så himla sugen på knäckebröd! Och eftersom ett av mina nyare målsättningar med kosten är att faktiskt lyssna till vad jag är sugen på (det blir så mycket roligare att laga mat och äta då) så bestämde jag mig för att lyssna på the gutfeeling! ;)
 
Dagens underbara frukost bestod alltså av 2 knäckemackor, den ena med kaviar, kokt ägg & röd spetspaprika, den andra med philadelphiaost & skivad avocado. Till detta blev det en smarrig smoothie :) Food orgasm!
 
Hallon & avocadosmoothie:
½ frusen banan
0.75 dl frusna hallon
½ avocado
2 dl havremjölk
1 tsk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
 
Mixa samman med en stavmixer, häll upp i ett glas och toppa med några fina hallon.
 
Måste bara framhäva ingredienserna som jag hade i den här smoothien! De flesta baserar sina smoothies på yoghurt eller kanske till och med glass (vilket ju i och för sig är underbart gott;)), Men om man vill ha krämigheten utan att använda sig av yoghurt (man kanske är intolerant, inte tycker om eller helt enkelt aldrig har yoghurt hemma) så går det alldeles utmärkt att använda sig av banan + avocado! Man kan tro att avocadosmaken ska skära sig med resterande fruktigheter men så är det inte alls, testa så får du se :) Dessutom ger avocado och banan en massa vitaminer och braiga fetter, bara sånt vi behöver! :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Havredavos med kanelkesofluff

 
Hej vänner, hoppas ni haft en fin start på veckan! ♥
Jag har precis kommit hem från universitetet och sitter just nu och värmer mig framför brasan. De senaste veckorna har jag gått runt och frusit konstant! Brasvärmen gör mig gott känner jag. Men nu vill jag faktiskt ha sommar och sol, håller ni inte med?!
 
Startade dagen (och veckan) på det mest förträffliga sättet! Hittade en ny kul frukostkombo som jag säkerligen kommer göra fler gånger, havredavos med kanelkesofluff, kiwi & sharonfrukt.
 
Havredavos:
Blanda 1 dl havregryn med 2 dl havremjölk och låt stå och dra en stund, förslagsvis under tiden du gör dig i ordning.
 
Kanelkesofluff:
Vispa 1 äggvita hårt, blanda försiktigt i 2 msk keso och kanel efter smak. Helt UNDERBART gott!
 
Toppa med frukt och nötter/frön!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kokosflakes

 
Fortsätter min lilla serie med diverse SUPERPRODUKTER!
 
Mitt senaste tillskott här hemma i skafferiet är dessa underbara kokosflakes. Kokos är en naturlig produkt och en fruktansvärt bra fettkälla! För som ni alla vet så är det oerhört VIKTIGT att vi får i oss fett, problemet är som alltid att det ska vara "rätt" fett. Kokos, så länge det inte är sötat och fullt med tillsatser, är som sat en jätebra fettkälla.
 
Flakesen är "hyvlad", rostad koksos och inget annat, bara nyttigt :) Jag köpte en stor förpackning för runt 50-lappen. Helt okej pris tycker jag då det lär räcka i evigheter haha. Jag brukar använda flakesen som topping på gröt, yoghurt eller som en ingrediens i smoothie. Mums!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Fluffy friday!

 
Jag älskar att göra äggrullen just på fredagar bara för att jag ska kunna få kalla den för FREDAGSFLUFF! haha! ;)
 
Har inte känt mig helt kry den här veckan så istället för att åka till gymmet i morse tog jag en 45 min promenad, det var hur skönt som helst. När jag kom in tog jag en varm dusch och sen förberedde jag mitt fredagsfluff! ;D
 
Hoppas ni får en helt fantastisk helg!!  Och om ni ännu inte testat att göra en äggrulle till frukost så kan ju den här helgen bli den första kanske? ;)
 
Fredagsfluff:
1 äggvitor
½ dl mandelmjöl
1 tsk krossat linfrö
vaniljpulver efter smak
1 nypa salt
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda sedan försiktigt i resterande ingredienser. Smeta ut en stor cirkel på ett bakplåtspapper, toppa med solroskärnor och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 min.
 
Servera med  NÖTKESO! = keso + hackade para-/cashewnötter + kanel
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Glad alla hjärtans dag ♥

 
Hej på er!
Hoppas ni alla haft en fin alla hjärtans dag och att ni passat på att visa era nära (inte bara pojk-/flickväner) kärlek och uppskattning. Min dag började i sann alla hjärtans dag-anda med en himla god frukost och ett sött sms ♥
 
Ugnsbakad gröt med smak av smultron:
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
1 msk russin
salt+kardemumma+smultronessans
 
Vispa samman ingredienserna i en bunke och häll upp i en smord portionsform. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 12 min.
 
Dagens topping:
Turkisk yoghurt, krossat linfrö, kanel & kokoschips
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Längtar efter våren...

 
Hej på er,
i morse ringde klockan sådär tiiiidigt igen. Jag är som de allra flesta vet en riktig moronmänniska och älskar att börja dagen tidigt, men på sistone har det börjat kännas lite omotiverande att vakna upp till mörker, kyla och en massa snö som aldrig vill försvinna!!! Nu tycker i alla fall jag att det börjar bli dags för våren att visa sig! Men med tanke på att vi har hälften av februari kvar så lär det dröja ett ar veckor till.... Håll ut!;)
 
Tidig frukost = rejäl frukost brukar jag tänka. Även fast man får i sig ett mellis vid 10 snåret så är det många timmar mellan frukost och lunch, då är det extra viktigt att man börjar dagen med något mättande =)
 
Krämig vaniljgröt:
1 dl havre-/quinoagryn
1 dl vatten
1..5 dl mjölk
1 tsk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
1 msk russin
salt+vaniljpulver
 
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och lät sen stå och puttra på sva värme i ett par minuter, rör om lite då och då :)
 
Dagens sagolika topping:
Keso, pumpakärnor, cashewnötter, paranötter &, russin.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Måndag + Tisdag

 
Lite sen uppdatering pga att jag var ute och åt i stan med några kompisar i stan i går kväll:)
 
Måndagsfrullen:
Grovt rågbröd med babyspenat, leverpastej & spetspaprika samt kesoghurt med hackade hasselnötter, mandlar, quinoapuffar, kokoschips, kanel & rivet äpple
 
Tisdag:
Rostad filmjölkslimpa med philadelphiaost, kaviar, babyspenat, kokt ägg samt en smoothie gjord på 2 dl havremjölk, ½ banan, 1 päron, 1 tsk krossat linfrö, 1 msk kokoschips, 1 krm vaniljpulver (mixa med stavmixer).
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Pre Work Out

 
God eftermiddag på er! Hoppas helgen har varit till belåtenhet:)
Jag var tillsammans med några vänner igår kväll och kollade på melodifestivalen. Vi lagade en massa god plockmat och drack lite gott till det så jag blev kvar över natten :) I morse var det dags för det rutinmässiga bosupasset för mig och Janni (som jag sov hos). Det har kommit att bli en riktigt härlig vana att åka och träna ett rejält pass för att sen varva ner en stund i bastun på söndagsförmiddagen. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på, inte sant?
Innan vi for iväg till gymmet laddade vi upp med filmjölkslimpa och kaffe! Jag hade svårt att bestämma mig för vilket pålägg jag ville ha, vilken tur att man inte alltid måste välja ;)
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Raw Cacao Powder

 
I morse blev jag bjuden på en supergod gröt med russin, nötter & varma bär :) Det var däremot inte hemma hos  mig och därför har jag ingen bild att lägga upp..
 
Istället tänkte jag visa det nya cacao pulvret som jag köpte häromdagen. Kakao är ju egentligen en sån där SUPERPRODUKT som jag ibland pratar om. God smak och full av nyttigheter! Problemet är bara att den mesta kakaon vi får i oss kommer från sockriga chokladkakor eller kanske sånt där "vanligt" kakaopulver som man köper på ICA, Men lugn bara lugn, det finns ett sätt att njuta av den ljuva smaken av choklad och samtidigt få i sig en mängd nyttigheter. Det gäller bara att välja RÄTT pulver :)
 
Det här Raw Cacao Powder från Renée Voltaire är en ekologisk produkt som ENDAST innehåller ekologisk kakao. Dessutom har kakaopulvret inte blivit upphettat och på så sätt bibehållit allt det nyttiga.
Pulvret kan du använda precis som du använder det "vanliga". Jag gjorde t ex en jättegod chokladgröt till frukost häromdagen. Nån dag ska jag testa att göra varm choklad! 1 kopp varm havremjölk och en sked raw cacao powder borde bli finemang! ;D
'
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Klassisk frukostgröt

 
I morse var jag tvungen att gå upp riktigt tidigt, vi hade ett seminarie schemalagt redan klockan 8. Sånna dagar brukar jag försöka hålla frukosten ganska så simpel så det inte tar allt för lång tid att förbereda. Men samtidigt är det ju viktigt att äta något rejält så man står sig fram till förmiddagsmelliset, då är gröt helt klart det bästa alternativet;) I morse valde jag att inte krångla till ditt så mycket med smaksättning, jag höll det rätt klassiskt helt enkelt!:)
 
Klassisk frukostgröt:
1 dl quinoa/havreflingor
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
1 msk solrosflingor
1 tsk krossat linfrö
 
Bara att blanda ihop i en kastrull och låta koka ihop några minuter.
 
Dagens topping:
Keso, druvor & torrostade cashewnötter
salt+kanel+färsk kardemumma
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Havredavos med en massa gott!

 
Heeej! Ber om ursäkt för att det inte blev någon uppdatering igår! Jag var nämligen på Friends Arena tillsammans med min pappa och storasyster och kollade på fotbollsmatchen mellan SVERIGE och ARGENTINA! Vi kom hem ganska sent och därav inget blogginlägg. Det var grymt kul att se matchen! :D
 
Idag däremot blev det en riktigt smarrig frukost =) Havredavos med lite blandat gott samt en knäckemacka med mosad avokado & cocktailtomat.
 
Havredavos:
1 dl fiberhavregryn
2 dl havremjölk
 
Blanda samman i en skål och låt det stå och dra en stund, t ex medan du gör dig i ordning för dagen :) Häll sedan upp på en lite större tallrik och tillsätt något du tycker är gott!
 
Dagens tillbehör:
Keso, druvor, hackade mandlar & pumpafrön
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Chokladgröt med sharon

 
Hur har dagen varit? Min började lite halvtaskigt måste jag säga! Jag sov ganska dåligt och vaknade upp med en stressad känsla i kroppen. Det blev dock lite bättre efter ett besök på gymmet, en timme på löpbandet botar det mesta ;)
När jag kom hem efter mitt träningspass kände jag att jag behövde fylla på med något rejält! Det fick bli en skål med gröt som jag smaksatte med en ny sorts nyttigare variant av kakao som jag köpte häromdagen.
 
Chokladgröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
salt+kardemumma
1 tsk rå kakao
 
Blanda samman i en kastrull och låta koka upp och puttra ca 5 min.
 
Dagens topping:
Keso & sharonfrukt
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Filmjölkslimpa

 
I helgen stod det som sagt bakning på schemat! Här kommer receptet på en del av resultatet, världens godaste filmjölkslimpa!
 
 
 
4.5 dl vaniljyoghurt
1 dl brödsirap
2 dl rågkross
1 dl fiberhavregryn
5.5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrö
1.5 tsk salt
1.5 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver
2 tsk lantbrödkrydda (anis, fänkål, rågmalt)
1 dl russin
1 dl hackade cashewnötter
½ dl hackade mandlar
 
Blanda yoghurt och sirap i en stor bunke. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke. Häll sedan över den torra blandningen i yoghurten, arbeta snabbt ihop med degkrokar. Häll upp i en brödform (om du använder en i silikon så slipper du smöra och bröa!) och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 45 min. Psst! Efter 30 min kan det vara läge att täcka brödet med en bit folie! Det varierar lite från ugn till ugn :)
 
Enjoy;)
 
H
 

En grön frukost :)

 
Åååå så var det måndag igen! Jag känner mig grymt pigg och laddad inför veckan! Gjorde många saker som jag tycker om och som får mig avlappnad samt planerade in mycket tid för vila under helgen som var, det var behövligt:)
 
Idag gick frukosten i grön anda! Vi hade ett par PERFEKT mogna avokados hemma så jag kände mig nästan tvungen att hugga in på en av dessa. Jag delade avokadon och skivade upp hälften som pålägg till 2 skivor filmjölkslimpa. Den andra halvan använde jag till en jättegod smoothie, en riktig vitaminbomb kan jag lova. Perfekt start på veckan:)
 
Avokado & mangosmoothie:
½ avokado
½ banan
1 dl frust mango
1 dl havremjölk
 
Mixa allt med en stavmixer och toppa med 1 tsk krossat linfrö.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Hannas krispiga nötmüsli med smak av choklad & kanel

 
Hej hopp!
Idag tänkte jag bjuda på mitt lyxiga müslirecept. Receptet är givetvis inte skrivet i sten, man kan utan problem byta ut en frösort mot en annan samt justera mängderna som man behagar :)
Den här müslin är en riktig hälsobomb! Naturella frön/nötter är bland det nyttigaste man kan äta, och smaksättningen består av naturliga råvaror, inget socker eller andra onyttigheter.
 
Hannas krispiga nötmüsli:
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
2 msk honung
1 msk rå kakao
1 msk kanel
 
Hacka nötterna grovt och rosta dessa tillsammans med fröna på en plåt i mitten av ugnen, 150 grader, i ca 20 min. Rör om lite då och då. Blanda i honung och kokos och rosta sedan ytterligare 10 min tills de får en gyllenbrun färg. Ta ut plåten och blanda i kakao och kanel, låt svalna innan du häller upp i en fin burk!:)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Bananpannkaka med mangocreme

 
Jag hade en sån himla mysig kväll här hemma igår med mina föräldrar. Vi åt skaldjur, drack vin och hade det mys i soffan hela kvällen. Så idag känner jag mig riktigt glad och utvilad :)
Jag har varit ute och ridit i solen nu på morgonen och snart ska jag åka och handla lite smågrejer så att jag kan baka bröd och fixa en ny omgång müsli! :)
 
Dagens frukost bestod av en härlig bananpannkis med mangocreme :)
 
Bananpannkaka:
1 banan (ganska så mogen)
1 ägg
1 msk mandelmjöl
1 tsk krossat linfrö
1 krm vaniljpulver
lite salt
 
Mixa samman alla ingredienser och stek en pannkaka i smör.
 
Mangocreme:
1 dl keso
0.75 dl fryst mango
 
Mixa samman med en stavmixer. Kör inte för länge, det ät gott med lite frysta småbitar i;)
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Varm havremjölk ♥

 
Tjolahopp!
Jag har haft en helt fantastisk dag! Hur har eran fredag varit? Gick upp strax före 7 och hade gott om tid på mig för att fixa matlåda, göra mig i ordning, packa ihop skolböckerna och givetvis äta en lååång frukost med DN. Efter plugget åkte jag till gymmet och körde ett intervallpass (det som jag la upp häromdagen) + mage. Att gymma på fredagseftermiddagen är nog bland det bästa som finns. Jag är ju egentligen en morgonmänniska och ÄLSKAR att träna tidigt, men just på fredagarna tar jag gärna gymmet lite senare på dagen. Det är så grymt avslappnande att få svettas på bandet, bara låta tankarna rensas ur kroppen och känna hur man stressa ner. Efteråt passade jag på att stanna kvar för att sitta och njuta en stund i bastun, helt underbart ♥
 
Men en bra dag börjar oftast med en bra frukost! Och givetvis var det så även denna fredag ;)
 
Varmhavremjölk med rostade gryn:
2.5 dl havremjölk
1 krm vaniljpulver
1 dl quinoa/havregryn
1 msk torrostade cashewnötter
1 sharonfrukt
5 gröna druvor
 
Värm havremjölken + vaniljpulvret i en kastrull, låt koka upp lite snabbt. Under tiden så rostar du grynen i en torr stekpanna. Häll upp mjölken i en skål och toppa sedan med grynen, låt stå och dra en stund så att det blir lite grötit och gott. Toppa till sist med cashewnötter och tärnad sharon och vindruvor.
 
Till detta blev det en rostad skiva filmjölkslimpa med stark ost, paprika & ruccola, berrocca samt kaffe.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
RSS 2.0