Kaneldavos

 
God morgon,
ska alldeles strax åka in till plugget för sista föreläsningen inför tentan. Det är en "frågestund" så egentligen inget nytt som kommer komma upp men jag tycker de kan vara bra att gå på ändå :)
När jag kommer hem igen blir det plugg, ridning och diverse förberedelser inför i morgon :)
Ha en fin torsdag!
 
Dagens frukost intogs på altanen! Kaneldavos med turkisk yoghurt, banan, druvor, pumpakärnor & russin.
 
Kaneldavos:
1 dl fiberhavregryn
ca 2 dl havremjölk
 
Blanda samman och låt svälla i kylen en stund/över natten.
 
Tillsätt sedan:
Kanel, 1 msk krossat linfrö & en msk kokos, blanda om och servera! :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Vaniljgröt

 
God morgon på er :)
Har ingen inspiration för att skriva något blogginlägg idag så jag nöjer mig med att lägga upp frullen :) Kan berätta att det står plugg och middag i stan med två av mina tjejkompisar på schemat idag. Ha en fin onsdag!
 
Vaniljgröt:
1 dl dinkelflingor
1 msk fiberhavregryn
1 msk havrekli
1 msk solrosfrön
1 msk krossat linfrö
2 dl havremjölk
0.5 dl vatten
salt
1 krm vaniljpulver
 
Dagens topping:
Keso, vindruvor, russin & hackade mandlar
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Dags att räkna ner...

 
Hejsan!
Nu är det inte långt kvar till sommarlovet! Har terminens avslutande tenta på onsdag NÄSTA vecka, så nu har nedräkningen verkligen börjat xD När får ni sommarlov? Eller har ni redan fått det kanske ;)
I och med att tentan närmar sig så har vi knappt något schemalagt alls, utan man får själv lägga upp tiden för tentaplugg. För min del innebär det att jag inte ställer klockan, vaknar runt 6-7 ändå, tränar eller rider och försöker ta det luuuuugnt innan jag börjar plugga :) Jag älskar ju att börja dagen i stallet eller på gymmet så jag passar verkligen på när jag får planera dagarna helt själv ;D
 
I morse blev det frulle ute på altanen, så skönt :) Smoothie i tallrik med god topping, ett kokt ägg och en skål med vindruvor & kiwi fick det bli ;)
 
Smoothie:
½ frusen banan
½ dl frysta bär
2 msk fiberhavregryn
1 msk kokosflingor
1 msk krossat linfrö
2 dl havreghurt
1.5 dl havremjölk
 
Bara att mixa å servera!
 
Toppingen bestod av - fiberhavregryn, pumpakärnor, hackade mandlar & valnötter
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Smörgåsar med goda pålägg

 
Hallojsan,
jag har alltid funderat på varför det heter "smörgås"? Nån som vet?! Smöret kan man ju förstå.. men gås? Haha. Aja, sånt som kan hålla mig vaken om nätterna ;) Kom förstås att tänka på detta i morse då jag åt två gudomligt goda SMÖRGÅSAR till frukost, mer om dessa längre ner ;)
 
Den här veckan har startat bra måste jag säga. Två härliga timmar i stallet inklusive ett träningspass med Olympus satt som alltid fint innan frukost :) Efter en dusch och lite mat i magen bar det av mot universitetet. Ett par timmars plugg blev av och sen mötte jag upp mami på hennes jobb och fick skjuts hem ♥
 
Dagens smörgåsar bestod av ett supersaftigt surdegsbröd som mamma köpte till middagen igår! Jag rostade dessa och hade sen som pålägg västerbottenost & gurka, samt spenatkeso, solrosfrön & persilja. Mmmm.Till detta blev det ett kokt ägg, berocca och kaffe.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Morsdag

 
Heej!
Ytterligare en dag på golfbanan har passerat. Det var jättefint (men blåsigt) väder på förmiddagen, solen sken och jag hade kortärmat på mig(!). Men sen efter lunch nån gång så drog mörka moln in över banan och till slut kom även regnet. Suck. Det blev tomt med folk och inte alls mycket att göra i kiosken. Men men, fick stänga lite tidigare så det var ju skönt iaf ;) 
Kom hem till världens underbaraste middag. Morsdagmiddag med långkok - lammlägg och risotto och sen rabarberpaj till efterrätt! Mormor, morfar och syrran var på besök. Jag blir så glad och känner mig så tacksam över att ha min fina familj ♥ Måste bara visa en bild på middagen...
 
 
Dagens frukost bestod av en stor skiva Kung Markhatta solrosbröd med philadelphiaost, spenat, prickig korv, västerbottenost, spetspaprika & gurka. Till detta n skål med havreghurt, keso, havregryn, pumpakärnor, gojibär & kokosflingor samt ett kokt ägg! Puh! ;)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Prework!

 
Halloj på er!
Hur mås det? Jag mår finfint! Jobbar på golfbanan idag, kom på den brilijanta idén att ta med mig datorn! På så sätt kan jag både lyssna på lite schysst musik och underhålla mig när det är tomt på folk.
 
När man ska iväg och jobba, oavsett vad det är för jobb, så tycker jag det är viktigt att starta upp med en redig frukost. Energin förbukas av både fysiskt och pykiskt arbete och det är viktigt att man försöker undvika blodsockerfall. Dessutom kan det ju vara lite si och så med när man får tillfälle att äta mellis/lunch, så en BRA frukost är enligt mig A och O! Och vad är då inte bättre än GRÖT?! En hederlig oslagbar frukost. God, nyttig, matig. Dagens gröt smaksattes med bär och vanilj samt toppades med diverse läckerheter :)
 
Bärgröt:
½ dl frysta bär
1 dl fiberhavregryn
1 msk krossat linfrö
1½ dl mjölk
½ dl vatten
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
 
Koka ihop till önskad konsistens.
 
Dagens topping:
Keso, druvor, russin, pumpakärnor och kokosflingor.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Fredagslyx

 
God morgon på er!
Äntligen fredag! Jag har börjat denna dag med ett skönt pass på gymmet. Ni vet ibland kommer man dit och det bara flyter på så fint, man har gott om tid och bara gör allt i lugn och ro och man känner sig stark och peppad. Vissa dagar går det sämre och då får man helt enkelt göra sitt bästa och tänka tillbaks på de bra passen :)
 
När jag kom hem fixade jag till en fredagsfrulle deluxe! Börjar inte förrän kl 15 idag (har bara ett semninarie) och även om jag ska komma igång med plugget långt innan dess så tycker jag åtminstone jag var värd en långfrukost ;) Det gäller att passa på :)
 
Frukosten bestod av guldklimpar x 3! --> Dinkeldavos med smak av kardemumma, vaniljfluff & frukostsorbét.
 
Dinkeldavos:
1 dl dinkelflingor
2 dl havreghurt
1 msk krossat linfrö
kardemumma
 
Blanda flingor + havreghurt i en skål och låt vila över natten. På morgonen tillsätter du resterande ingredienser + lite extra havreghurt.
 
Vaniljfluff:
1 äggvita
1 krm vaniljpulver
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda sedan i vaniljpulvret.
 
Frukostsorbét:
½ kiwi
½ dl frysta äppelbitar
½ dl frysta bär
 
Mixa samman med en stavmixer. Blir en härligt sorbétaktig konsistens! :)
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Jordnötsgröt

 

Heeejsan,

Jisses vilken lång dag jag haft känns det som. Klockan ringde vid 6 som oftast men jag kände mig oerhört trött. Brukar vakna av mig själv tio i 6 men idag hade jag nog kunnat sova till 8 om inget stört mig haha. Började med ett ridpass vilket givetvis gav mig lite mer energi. Frisk luft, fysisk aktivitet och hästdoft sätter verkligen fart på kroppen :)

Efter en dusch och frulle bar det iväg till universitetet. Kom dit vid 10 och blev upphämtad av mamma strax efter klockan 17. Har suttit HELA dagen och gjort gamla tentafrågor. Det är ett roligt och effektivt sätt att tentaplugga på men ack vad trött man blir fram mot eftermiddagen! Kommer säkert drömma om avsiktsuppsåt, farerekvisit och andra juridiska termer som vanligt när jag har en ankommande tenta…. Hahaha.

Frukosten idag var mäktig. Kände mig rejält hungrig och som om kroppen var i stort behov av energi, dels efter ridpasset men också efter gårdagens eftermiddagspass på gymmet. Det eftersom det är A och O att lyssna på kroppen så drog jag till med en krämig jordnötsgröt med frysta bär samt ett kokt ägg. Yummie :) Observera att jag kokade gröten på mjölk + hade i 1 msk vetekli, tips för att göra det lite matigare :) (Kaloririkare? Säkerligen. Men inte gör det mig något :))

Jordnötsgröt:

1 dl fiberhavregryn

1 msk vetekli

2 dl mjölk

0.5 dl vatten

1 msk krossat linfrö

1.5 msk hemmagjort jordnötssmör

1 nypa flingsalt

Bara att koka ihop, akta så det inte bränner fast i kastrullen! Har en benägenhet att göra det när man kokar gröt på mjölk…. Toppa sedan med frysta bär! :)

 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Äppelkaka

 
Hejhejhej!
Känns konstigt att blogga såhär på kvällskvisten. Har lyckats göra det på morgonen flera dagar i rad nu så det var nästan det glömdes bort idag kan jag säga, hehe ;)
Hur har eran onsdag varit? Min har varit finfin. Började med lite stallpyssel och därefter blev det plugg i bibblan från 9-16.30 ungefär. Tentaplugget har kommit in i en intensiv fas, 2 veckor kvar till tentan och ett efterlängtat sommarlov!! Strax före 5 kom mamsen och plockade upp mig på universitetet och sen drog vi till gymmet tillsammans. Träningsvärken har gett med sig men det kändes ändå som att det var värt att låta lår och rumpa vila ytterligare lite så idag satt det fint med ett biceps/tricepspass. Har börjat våga mig ner i friviktsrummet också (där de "stora grabbarna" hänger höhö), så jag passade på att visa mamma några övningar. Ett riktigt kul pass på gymmet med andra ord! :D
 
Frukosten idag? Ja ni ser väl på rubriken att den va FREAKIN AWESOME! Äppelkaka till frukost? Jajemen! Dessutom med en perfekt balans av kolhydrater, proteiner & vitaminer. Det gäller bara att välja rätt produkter:) Till äppelkakan blev det keso samt ett kokt ägg med kaviar.
 
Äppelkaka:
½ tärnat äpple
1 dl fiberhavregryn
1 ägg
3 msk mjölk
1 krm bakpulver
1 msk krossat linfrö
1 msk pumpa kärnor
massor av kanel!
Kokos (till topping)
 
Smöra en liten portionsform och häll i äppelbitarna. Blanda resterande ingredienser i en bunke och häll i portionsformen Toppa med kokosflingor och grädda sedan i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min. Mums!
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Vattenmelon ♥

 
God morgon,
träningsvärken sitter i lite grann men vad gör väl det ;) Har börjat dagen med en mysig utetur med Olympus. Det var riktigt varmt och kvavt ute! Hann precis tillbaks innan det började droppa och mullra lite smått om himlen. Åskväder på gång?
 
Dagens frukost var ENKEL, men ack så god! Havreghurttallrik och en knäckmacka med gott tillbehör. Svårare än så behöver det inte vara :) Till detta blev det även en bit VATTENMELON. Sommar sommar sommar!!
 
Havreghurten toppades med:
rostade fiberhavregryn
rostade cashewnötter & mandlar
pumpakärnor
krossat linfrö
quinoapuffar
kokosflingor
 
Knäckemackan toppades med:
philadelphiaost
kaviar
gurkskivor
ägghack
gräslök
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Träningsvärk!

 
 Hej på er!
Vaknade upp till väckarklockan vid 05.30 i morse med en GRYM (fantastisk?) träningsvärk i lår och rumpa. Tack för den Janni! ;) Till råge på allt hade jag planerat att starta dagen med ett spinningpass, hehe. Segt som tusan var det till att börja med men allteftersom musklerna mjukades upp och svetten började rinna så kändes det underbart :) Bästa starten på veckan! Hatkärlek till träningsvärk, eller vad säger ni?
 
När jag kom hem gjorde jag en måndagsfrulle deluxe! Hade spanat in ett paket mozarella i kylskåpet och vad är inte bättre än en att ha det i en toast med en massa andra gottigheter?! Till toasten fick det bli en kesobägare med diverse lager  :)
 
Mozarellatoast:
Grovt rågbröd
1 skiva rökt skinka
2 skivor kvisttomat
3 skivor mozarella
basilika
 
Kesobägaren lager för lager:
Fiberhavregryn
Galiamelon
Keso
Havreghurt
 
Toppingen:
Krossatlinfrö
Pumpakärnor
Gojibär
Mandlar
Cashewnötter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Utomhuspremiär!

 
God morgon,
börjar denna fantastiska söndag med en utomhusfrullepremiär! Hur underbart?! Jag njuter :)
Gårdagen var hemskt mysig. Eurovisionkväll med mina bästa barndomskompisar, tårta (för att fira Jeanette som fyllde år) och en massa andra godsaker! Jag tog med mig hemmagjorde rödbetschips - rekomenderas!
 
Så vad står på schemat idag? Jo, söndagsträning till att börja med. Sen eventuellt lite plugg, och förhoppningsvis en tur till något mysigt glasställe i eftermiddag:) Ha en fin söndag!
 
Inför gymmet har jag laddat upp med en krämig kardemummagröt!
 
Kardemummagröt:
1 dl dinkelflingor
2 dl havremjölk
1 msk kokosmjölk
1 msk krosat linfrö
salt
färskameln kardemumma
 
Dagens topping:
Havreghurt, kiwi, gojibär & pumpakärnor
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Plättlördag.

 
God morgon. Sovit gott? Hoppas det :)
Har haft två supermysiga kvällar i rad nu då vi haft släktingar över på middag. God mat och dryck i familjens sällskap är bland det bästa som finns! Ikväll blir inte mycket sämre kan jag lova, en av mina närmsta vänner fyller år så jag ska till henne på MELLOMYS á la knytkalas. Får se vad jag tar med mig för gott....;)
 
Hur har den här dagen startat då? Jo, med ett ridpass! :D Vaknade strax före 7 och låg och funderade en stund.. "Ska jag rida nu eller sen...Jag vill rida nu nu nuu!". Haha. Så på med t-shirt och ridbrallor! :) När jag kom in stekte jag plättar till frukost. Dessa plättar blev riktigt lyckade! De blev inte sådär mastiga som american pancakes blir, utan de var spröda, tunna och fina. Smaskens!
 
Lördagsplättar:
2 ägg
0.25 dl kokosmjöl
0.5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjölk
1 krm bakerix
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 nypa bakpulver
 
Vispa samman och stek små, tunna plättar i smör.
 
Dagens tillbehör - KANELÄPPLEN.
Tärna en bit äpple, strö över en massa kanel och kör i micron ca 30 sek.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kokosgröt med bär & jordnötssås

 
God morgon, helg på intåg! Känns härligt.
Men först ska den här fredagen tas igenom! ;) Jag ska ner till stallet om en stund för att ta en tur med Olympus, sen ska jag (försöka) plugga ett par timmar. Får se hur det går,,, jag har hört att det ska vara riktigt soligt idag och solsängen på altanen brukar ropa på mig...
Hade egentligen tänkt mig en tur till gymmet i eftermiddag men jag tror jag skippar det och tar mig ut i naturen istället. Funderar på att åka upp till farmor och promenera lite i skogarna kring området där jag växte upp. Lite nostalgi är aldrig fel:)
 
Dagens frukost - A W E S O M E N E S S !!
Jag ÄLSKAR verkligen kokos. Kokosmjölk i gröten är matorgasm på HÖG nivå.
 
Kokosgröt:
1 dl fiberhavregryn
1 dl kokosmjölk
½ dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
vaniljpulver
salt
 
Koka ihop till en krämig gröt.
 
Jordnötssås:
1 msk hemmagjort jordnötssmör
2 msk havremjölk
 
Blanda i en liten skål, värm ca 15 sek i micron och blanda sedan igen.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Lite av varje.

 
God morgon på er! Är det verkligen torsdag idag..? Veckorna går så fort!
Solen skiner. Love it. Har varit nere i stallet en snabbis, släppt ut hästar och pysslat lite. Nu bär det av mot universitetet, det blir en heldag mellan 9-17. Har planerat in en pw med stavarna sen när jag kommer hem, känner på mig att det kommer vara helt underbart om vädret håller i sig. Helt klart bästa sättet att stressa av efter en lång dag i skolan:)  
Visste inte riktigt vad jag skulle äta till frukost idag. Ibland är man inte sugen på något, ibland är man sugen på allt! Idag var jag sugen på allt, hehe, så det fick bli lite av varje ;D
 
Dagens frukost - En skål med yoghurt, två makor, ett kokt ägg, kaffe & berocca
 
Yoghurtskålen - Havreghurt, fiberhavregryn, mango, mandlar, krossat linfrö & quinoapuffar
 
Mackorna - Rågbröd med smör, ost, pesto & tomat samt rågbröd med philadelphiaost, kokt skinka, tomat, gurka & gräslök.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Oat-Meal-Muffin

 
God morgon,
det känns som att världen har förstått vilket stort behov av sol och värme vi är efter den långa vintern. Våren levererar den ena fina dagen efter den andra, helt underbart.
Inget särskilt som händer idag kan jag meddela. Ska till plugget och köra på inför tentan, senare i eftermiddag blir det nog en sväng till gymmet :)
 
Idag till frukost blev det lite experimenterande igen,, hehe, kan inte låta bli! xD Det blev "davosmuffins" fyllda med hemmagjort jordnötssmör. Låter ganska gott va..?:)
 
Oat-Meal-Muffin:
1 portion davosgröt (1 dl havregryn+2 dl havremjölk som får svälla över natten)
1 msk krossat linfrö
1 msk solrosfrön
1 ägg
vaniljpulver
salt
1 msk jordnötsssmör
 
Blanda davosgröten med frön, kryddor och ägget. Häll upp hälften i två silikonmuffinsformar, klicka lite jordnötssmör ovanpå och täck med resten av grötsmeten. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min. Vänd upp muffinsarna på en tallrik och servera med keso, plommon & passionsfrukt :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Hallon- & vaniljscones

 
Svar till "Anonym" i förra inlägget - Mellokväll och söndagsbosu lär va bästa medicinen!;) Ser fram mot det som tusan! <3
 
Hej alla ni fina!
Känner mig på lite bättre humör idag faktiskt. Spinningen, en lång härlig lunch med en fin vän och en lyckad hoppträning med barbacka tur i kvällssolen som avslutning på gårdagen gjorde mig GOTT!
Idag regnar det och är allmänt grått ute, men det gör inget. Tänk vad grönt det kommer bli sen när solen tittar fram! Har suttit hemma hela förmiddagen och "myspluggat" = vid köksbordet iförd morgonrock och värmetofflor, hehe. Nu blir det lunch och sen en sväng till universitetet. Have a nice day!
 
Dagens frukost - Hallon- & vaniljscones med philadelphiaost & basilika samt en smoothie.
 
Hallon- & vaniljscones 1 st:
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhavregryn
1.5 dl havremjölk
0.75 tsk bakpulver
vaniljpulver
salt
några frysta hallon/björnbär
 
Blanda samman alla ingredienser utom bären, forma till en bulle och lägg upp på ett bakplåtspapper. Tryck i bären och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.
 
Smoothie:
½ frusen banan
1 kiwi
0.75 dl frysta bär
2 dl havremjölk
1 msk kokosflingor
1 msk krossat linfrö
 
Mixa ihop allt med en stavmixer och njuuuuut.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Veckostart

 
God morgon,
hoppas ni sovit gott och att ni känner er redo för en ny vecka. Jag har kommit in i lite av en "depperiod" vad det verkar. Känner mig lite vilsen och allmänt nere hela tiden. Hoppas det bara är semester jag behöver? Eller en liten kick självförtroende kanske? Har ni några bra anti-depp tips..?
Just NU känner jag mig på rätt gott humör däremot :) Har börjat dagen med ett spinningpass tillsammans med en kompis så nu hoppar endorfinerna runt för fullt i kroppen. Nu blir det PLUGG hela dagen och sen hoppträning ikväll, läääääängtar!! :D
Nu kör vi. Ny vecka - nya tag!
 
En sak som gör mig på gott humör är god och färgglad mat. Som den här smarriga bärgröten till exempel! :)
 
Bärgröt:
1 dl dinkelflingor
2 dl havremjölk
1 dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 nypa flingsalt
1 knivsudd vaniljpulver
0.75 dl frysta bär
 
Blanda samman och koka ihop :)
 
Dagens topping:
Cashewnötter, mandelflarn, pumpakärnor & kokoschips.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Söndag

 
Hej!
Har haft ännu en fin dag på golfbanan. Är alldeles för trött för att skriva något längre inlägg idag så nöjer mig med att lägga upp dagens frukost och önskar er en fin start på kommande vecka!
 
Vaniljdavosgröt med kiwi & keso samt en finncrisp med philadelphiaost & basilika.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Sommarjobbspremiär

 
 
Hejsan,
idag har jag jobbat mitt första pass på mitt sommarjobb - som kioskbiträde på en golfbana. Inte alls något komplicerat och megameriterande jobb, men det är mysigt, man får vistas ute mycket (vilket är ett plus när det är sommar) och dessutom är detta nog sista sommaren som jag kan ha ett sånt här slags jobb, sen börjar det bli dags för mig att hitta något relaterat till mina studier :)
Dagen var dock lång.Åkte hemifrån vid 8 i morse och kom inte hem igen förrän strax efter klockan 7.I vanliga fall hade det varit mysigt att krypa ner i soffan med ett glas vin på direkten men ikväll ska jag agera taxi åt mina päron som är ute å svirar så jag kände att det var en perfekt kväll för en långpromenad innan middag. Kvällen är fantastisk!
 
Laddade upp inför den här dagen med en smarrig frukost - en rostad skiva filmjölkslimpa med leverpastej & gurka samt en skål med havregryn, keso, naturell yoghurt, varma bär, nötter, frö & krossat linfrö.
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

It was a bad day.

 
God morgon på er.
Igår var en fruktansvärd dag. Anledningen till detta är för privat för att jag ska dela med mig på bloggen, men jag kan säga att kommer gå runt med en grå sten innombords ett tag framöver.. OBS! Till familj & vänner som läser detta - det är ingen som har dött eller så! Kanske kan vara bra att säga.
 
Men trots att man mår dåligt så måste ju dagen rulla på ändå, inte sant? Jag har ridning (♥), plugg, gym & fredagsmys här hemma på schemat. Sen väntar min första jobbhelg på golfbanan. Ha en fin fredag allesammans!
 
Ugnsbakad gröt:
1 dl fiberhavregryn
½ mosad banan
2 msk mjölk
1 ägg
1 msk krossat linfrö
1 krm bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
1 knivsudd färskmalen kardemumma
2 msk kokosflingor
 
Blanda samman allt (utom kokosen) och häll i en smord portionsform. Toppa med kokosflingorna och grädda sedan i ugnen, 200 grader, i ca 20 min.
Dagens tillbehör - galiamelon, keso, russin & pumpakärnor
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Torsdag

 
Regn nattetid = morgonpromenad för oss pollenallergiker! Det gället att passa på! ;) Gav mig ut på en timmes tur med stavarna vid 7-tiden i morse. Frisk och underbart ute i naturen. Snacka om ett härligt sätt att ladda batterierna på!
 
Idag är det röd dag vilket innebär att många är lediga, mys. Själv ska jag försöka få lite plugg gjort nu på förmiddagen innan jag drar in till stan en sväng. Ikväll kommer syster över och det vankas tacomiddag :)
Ha en fin dag!♥
 
Dagens frukost - Äggvitepannkis med goa tillbehör.
 
Äggvitepannkis:
2 äggvitor
½ dl mandelmjöl
1 nypa salt
vaniljpulver
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, blanda försiktigt i resten av ingredienserna. Bred ut en pannkaka på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 5-7 min.
 
Dagens tillbehör:
Keso blandat med havregryn, frusen banan, kiwi & bär.
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Basilikagröt

 
Hej hej hej!
Njuter ni också av solen? Blir ni glada av solen? Känns det som att ni börjar se ljuset i tunneln?! Så känns det för mig! Gaaaaaaahhh 1 månad kvar till tentan sen är det fanimej SOMMAR! xD
 
Hur har min dag sett ut då? Jo. Hade tänkt ta mig en liten sovis men vaknade som vanligt av mig själv runt 6. Har alldeles för dåligt tålamod för att ligga kvar så jag klev upp, tog en lång dusch, åt frukost, strök en skjorta (sånt brukar jag annars aldrig hinna hehe) och drog tidigare till plugget så jag fick lite gjort innan dagens lektion. Stannade kvar en stund efter seminariet och läste ut den sista boken vi har för den här kursen och sen bestämde jag mig för att "ta halvdag" som alla tjänstemän gör en dag som denna ;) Väl hemma möttes jag upp av mamsi som hängde med mig till gymmet för en timmes träningspass. Nu är jag nyduschad och hr fått i mig mellis!
 
Dagens rubrik har säkert fått en del att undra. Basilikagröt?! Haha. Ja, fråga mig inte varifrån jag fick den idén. Såg att vi hade en fin basilika här hemma i köket och jag var inte alls sugen på mackor (som jag annars brukar toppa med basilika) så istället bestämde jag mig för att experimentera lite! Lyckat? Oh ja! Testa testa!
 
Utöver basilikan smaksatte jag gröten med färskmalen kardemumma. Jag tänkte att kryddigheterna kunde gå ganska fint ihop vilket jag också  tycker att de gjorde :) Men för att neutralisera och få lite sötma så tillsatte jag även 1 dl keso som jag smaksatte med kokoschips & vaniljpulver. Mums!
 
Basilikagröt:
1 dl dinkelflingor
1.5 dl havremjölk
1 dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 nypa flingsalt
1-2 msk finhackad färsk basilika
7-8 malda färska kardemummakärnor
 
Blanda samman allt i en kastrull och låt koka ihop till en fin gröt. Inga konstigheter! :)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Smoothie i tallrik!

 
God morgon!
Finfin start på den här tisdagen med ett lyckat ridpass med finaste Olympus ♥ Till er som inte vet det kan jag berätta att Olympus är vår fina halvblodsvalack som vi haft i ungefär 6 år. Jag och syrran fick våran första ponny när jag var 11, nästa köpte vi när jag var 13 och Olympus kom till oss när jag var runt 17. Tävlade och tränade massor, främst hoppning, med Olympus under många år så vi har grymt många roliga minnen tillsammans. Sen två år tillbaks har vi dock lagt tävlingskläderna på hyllan (dels på grund av min satsning på studierna och dels på grund av Olympus ålder) och numera kör vi på här hemma utan att ha någon som helst prestationspress. Njuter av livet, bara vi. Fick en nytändning och har börjat se på ridningen på ett helt annat sätt när jag la ner tävlandet. Jag njuter till fullo och det känns som att jag och Olympus har kommit grymt mycket närmre varandra. Jag känner en sån enorm kärlek till denna häst som inte går att beskriva. Jag uppskattar honom och älskar honom mer än allt annat. Fina häst. ♥
 
Nåväl. Vad händer mer idag? Jo jag ska plugga. En månad kvar till tentan så nu kör vi för fullt! Senare i eftermiddag blir det en sväng till golfklubben för en sista genomgång av arbetsuppgifterna inför sommarsäsongen.
 
Dagens frukost bestod av smoothie i tallrik! (Varför ska man "dricka" den ur glas?! Det ä ju bara krångligt, har aldrig förståt det där.. Hehe.) Denna toppades med kiwi, kokoschips & nötter. Till detta blev det en rostad skiva filmjölkslimpa med philadelphiaost, tomat, avokado & basilika.
 
Smoothie i tallrik:
2 dl havreghurt
1 msk fiberhavregryn
1 msk krossat linfrö
½ dl frysta bär
1 kiwi
 
Mixa allt med en stavixer till en slät smoothie, häll upp i en tallrik och njut!
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Varbergs Kurort

 
Var som sagt på bröllop nere i Varberg i helgen. Om ni nån gång skulle få möjligheten att besöka Varberg - gör det! Jag tyckte det, och speciellt Varbergs Kurort där vi bodde, var ett fantastiskt vackert ställe! Spahotell verkar vara lite av ortens specialité så det är ju ett perfekt ställe att åka för den som vill vila upp sig lite. Kurorten där vi bodde var en stor hotell-/konferensanläggning beläget på det mest underbara stället vid vattnet. Helt underbart.
 
Lite bilder från helgen:
 
 
Underbart promenadstråk längs med vattnet.
 
 
Vacker kvällsvy
 
 
Älskade frukostbuffé!
 
 
Många pålägg fanns det...
 
 
Mums!
 
 
Bröllopsmiddagens förrätt - Toast Skagen
 
 
Varmrätten - En grymt fin, perfekt tillagad, bit oxfilé med rotsaksgratäng & primörer
 
Enjoy;)
 
H
 

Måndag

 
God morgon!
Back in business efter en underbar helg i Varberg. Bröllopet var litet och personligt, bland det finaste jag varit med om måste jag säga :) Kika in lite senare under dagen så får du se lite från Varbergs Kurort! ;)
 
Hörrrni här kommer man hem till storstaden och möts av en riktig pollenchock! Vi pollenallergiker har en jobbig tid framför oss. Jag har sveda i svalget och känner mig lite småsnuvig. Medicinerar för fullt (vilket jag gjort i en månad nu ungefär) så det är bara att be en bön för att det blir en någorlunda bedräglig tid i år! Nån som har några bra allergitips..?
 
Var sugen på gröt idag men ville samtidigt testa på något nytt - Grötplättar med havreghurt och bär fick det bli! Gott gott gott!!
 
Grötplättar:
1 dl dinkelflingor
1 dl havremjölk
1.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
1 msk solrosfrö
1 nypa salt
1 krm färskmalen kardemumma
1 knivsudd vaniljpulver
1 ägg
 
Koka ihop alla ingredienser UTOM ÄGGET till en jämn gröt. Ägget knäcker du i när gröten i princip är klar, rör om ordentligt, dra kastrullen från plattan och låt gröten stå ett tag.
Efter en stund (typ efter dusch, smink etc) - värm en stekpanna med lite smör och klicka ut 4 högar gröt i stekpannan. Platta till och stek på bägge sidor till gyllenbrun förg :)
Jag åt mina krispiga plättar med varma bär, havreghurt & pumpakärnor.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Bröllop

 
God morgon,
för tredje gången den här veckan har jag börjat dagen med ett riktigt tidigt ridpass - runt 06.15 rider jag från stallet och sen är vi ute ungefär en timme. Tidigare i veckan har jag kört träningspass i ridhuset men idag blev det en riktig fredagsmystur ute i naturen. Solen, frisk luft, fågelkvitter, jag & Olympus. Helt underbart!♥
 
Idag är en rolig dag för jag ska nämligen INTE till universitetet, istället ska jag hoppa på tåget ner till Göteborg för att i helgen gå på bröllop i Varberg. Ska bli hur kul som helst! :D Blir nog lite si och så med uppdateringen, förmodligen inget inlägg i morrn men förhoppningsvis på söndag :)
 
Dagens frukost bestod av en matig portion gröt -->  Dinkelgröt med äggvitefluff, bär & kiwi samt ett kokt ägg
 
Dinkelgröt:
1 dl dinkelflingor
2 dl havremjölk
1 dl vatten
½ mosad banan
1 msk krossat linfrö
1 msk kokosflingor
1 nypa havssalt
1 knivsudd vaniljpulver
 
Blanda samman allt och låt puttra på ganska länge på spisen.
 
Äggvitefluff:
1 äggvita
kanel
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda sedan försiktigt i lite kanel.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Ingen inspiration.

 
God morgon! Hur mår ni? Jag mår fint, har varit nere och kört ett pass med Olympus nu på morgonkvisten. Mys mys mys. Har fått i mig lite frukost och nu bär det av mot univeristetet.
Hade verkligen ingen fantasi i morse när jag skulle fixa frulle. Jag var liksom inte sugen på något särskilt! Det hela slutade med att jag hällde upp en tallrik havreghurt som jag sen toppade med i princip allt som fanns hemma. Gott blev det! ;)
 
Dagens yoghurttopping: Havregryn, pumpakärnor, solrosfrön, krossat linfrö, quinoapuffar, kanel, vanliga russin, sultanrussin & gojibär.
Till denna saliga blandning blev det en knäckemacka med philadelphiaost, isbergssallad, kokt ägg & kaviar.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Chokladgröt

 
Hej hej hej!
Hoppas ni hade en bra kväll igår med god mat och LAGOM mycket dricka ;) Middagen här hemma blev superlyckad! Tre smaskiga rätter, gott rödvin och en stor härlig brasa som brann för fullt.
Idag skiner solen som aldrig förr! - Första gången för i år som det verkligen känns som att det är VÅR! Började dagen med en joggingtur följt av en portion chokladgröt toppad med yoghurt, kiwi, banan & kokosflingor. Har suttit och pluggat ett par timmar också men nu blir det en paus från det för nu ska vi tydligen ut och kratta vinterhagen ^^ Pust & stön! ;) 
 
Chokladgröt 2 pers:
2 dl fiberhavregryn
3 dl havremjölk
1.5 dl vatten
2 msk krossat linfrö
2 msk solrosfrön
1 nypa havssalt
1 tsk rå kakaopulver
 
Koka ihop och toppa :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
RSS 2.0