Lyxig fruktsallad


En lite nyttigare variant av lördagslyxen!;)



Fruktsallad på mango, sharon, ugli och druvor, serverat med kesella vanilj!

Enjoy;)

H

Lyxig fruktsallad


En lite nyttigare variant av lördagslyxen!;)



Fruktsallad på mango, sharon, ugli och druvor, serverat med kesella vanilj!

Enjoy;)

H

Frukost!


Dagens viktigaste och absolut godaste mål! Jag älskar frukost!!

Berätta om eran favoritfrukost? Är du en sån som alltid äter samma eller gillar du att variera dig? Eller varför inte en periodare som jag?;) Tell me!



Mina favorit frukostrecept:
Rågkrossgröt med blåbär
Hemmagjord müsli

Lyxgröt

Enjoy;)

H

Tacopaj


Är ni som jag och älskar maken av kryddig taco? I sånna fall tycker jag ni ska prova den här pajen =)



Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl dinkelfullkornsmjöl
1 krm salt
½ dl mjölk
1 dl olivolja

Fyllning:
2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
7 milda feferoni
4 dl créme fraiche
3 dl riven lagrad ost
½ tsk svartpeppar

Börja med pajdegen: Blanda alla ingredienser i en matberedare tills det blir en sammansatt deg, kör inte för länge. Lägg degklumpen i en påse och låt vila i kylen ca 30 min. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med en gaffel, och förgrädda i mitten av ugnen, 175°C, i ca 10 min.
Fyllningen: Hacka gul och vitlök och fräs på i smöret. Tillsätt färsen och bryn den några minuter. Tillsätt sedan tacokryddan och vattnet, låt koka ihop några minuter och ta sedan av pannan från värmen.
Blanda feferoni, créme fraiche, ost och svartpeppar. Fördela färsen i pajskalet och därefter créme fraiche blandningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 175°C, i ca 30-40 min tills pajen börjat få en fin gyllenbrun yta.
Servera med sallad, tacosås eller en klick créme fraiche och soltorkade tomater!

Enjoy;)

H

Dagens mellanmål!





Apelsin, yoghurt, hackade mandlar, hackade cashewnötter och kanel!

Enjoy;)

H

Torsk till lunch


Jag är en riktig fisk lover! Vanligtvis brukar jag hitta på en massa grejer med lax men idag hittade jag en bit torsk i frysen så då fick det bli den till lunch :)



Ingredienser:
1 bit torsk
olivolja
salt och peppar
1 msk pesto
1 msk solrosfrön

Avokado och äppelsalsa:
1 avokado
1 gloster äpple
1 msk vinäger
1 msk olivolja
salt och vitpeppar
sallad

Börja med torsken, lägg den på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Bred peston över torsken och toppa med solrosfröna, baka i ugnen, 175°C, i ca 25 min.
Undertiden kan du göra salsan. Skär äpplet och avokadon i små tärningar. Blanda i en skål tillsammans med vinäger, olivolja, salt och peppar, täck över och låt stå tills torsken är klar.
Servera gärna med lite vanlig grönsallad och keso!

Enjoy;)

H



Äpplen!


Min absoluta favoritfrukt är äpple! En ganska vanlig frukt som det finns massor olika goa sorter av. Det är bara att välja och vraka mellan alla färger och storlekar:D

Vilken är din FAVORIT äppelsort?


Granny Smith



Pink Lady


Royal Gala



Golden Delicious


Ingrid Marie



Jona Gold

Min favorit är den sistnämda, Jona Gold. Den har en ganska söt smak, är fast till konsistensen och är oftast MEGA stora, man blir mätt på ett sånt äpple alltså :)

Enjoy;)

H

GI-limpa


God limpa om man kör lite på GI-diet men känner att man behöver ett gott bröd att fylla ut med=)



Ingredienser:
6 dl dinkelfullkorns mjöl
0.5 dl linfrö
0.5 dl solrosfrö
0.5 dl pumpafrö
2 dl blandade nötter (naturella!)
1 tsk salt
6 dl naturell yoghurt
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll upp i en brödform och grädda i ca 50 min, 175°C, på nedersta falsen.

Enjoy;)

H

Alpro Soya


I morse testade jag att ha alpro soya på gröten istället för vanlig mjök. Jag måste erkänna att det var mycket godare än jag hade förväntat mig och helt klart något jag kommer fortsätta med! Jag tycker smaken påminner jättemycket om risifrutti, är det någon som håller med??



Någon som kan berätta lite mer om denna dryck?? Jag är inte så kunnig inom området :)


Enjoy;)

H

Lyxgröt!


I morse tog jag mig tid och ordnade en riktigt god lyxig gröt till fukost. Bästa starten på en Måndag!



Ingredienser:
0.5 dl vetekross
0.5 dl rågkross
3.5 dl vatten
0.5 dl solroskärnor
0.5 msk kanel
0.5 krm ingefära
0.5 krm kardemumma
salt
Topping:
0.5 banan
1 msk cacaonibs
0.5 dl russin
mjölk

Blanda kross, vatten, solroskärnor och kryddor i en kastrull. Lått koka på svag värme i ca 20 min. Häll upp i en skål och toppa med bananskivor, cacao nibs, russin och mjölk!

Enjoy;)

H


RSS 2.0