Skogens guld.


Det är nått alldeles särskilt med att skörda sin egna mat. Där jag bor har vi tillgång till både svamp, bär och frukt på tomten. Det smakar hundra gånger mer än det man köper i affären och är dessutom 100% fritt från tillsatsämnen och besprutningsmedel :)





Enjoy;)

H



Surdegsbröd.


Det är superkul att göra eget surdegsbröd! Det är ju en rätt lång process från det att man sätter första surdegen tills dess att man har en färdig limpa, men det är helt klart värt väntan.



Enjoy;)

H

Så startar jag.


Bästa förutsättningen för att må bra är att starta varje dag med en härlig frukost. Och då menar jag inte bara att den ska vara nyttig och följa alla hälsoregler som finns, minst lika viktigt är att den är god! Man får helt enkelt prova sig fram för att hitta något som passar smaken och som gör att man klarar sig fram till lunch. Själv är jag en riktig periodare, ibland är det gröt gröt gröt i flera veckor och sen helt plötsligt en dag får jag för mig att jag är sugen på yoghurt och kör på det ett tag :)

Dagens frukost:
♦ Havrekligröt smaksatt med kanel, kardemumma och kokosflingor, serverad med russin valnötskärnor och alprosoya
♦ 1 ägg med kaviar
♦ Grönsaker
♦ Kaffe och apelsinjuice






Enjoy;)

H

Makrill till mellis.


Idag tänkte jag tipsa om ett riktigt smarrigt och mättande mellanmål. Nämligen makrill i tomatsås! Enligt mig godast på knäckemacka och med en frukt till ;)



OBS! Kom ihåg att makrillen kan bli förgiftad om du låter den ligga kvar i aluminiumförpackningen efter att du öppnat den! Lägg därför alltid eventuella rester i egen skål i kylen :)

Enjoy;)

H

Back in business!


Har haft ett litet uppehåll här på bloggen, jag har helt enkelt haft fullt upp med andra saker under sommarmånaderna. Men nu när hösten kryper sig på känner jag att det är dags att ta tag i bloggandet igen! 

Jag börjar med ett recept på dagens lunch; en smaskig sallad på lax och torsk med hemmagjord senapsvinegrätt! :)



2 pers.
Sallad
Majs
Cocktailtomater
Gurka
Champinjoner

1 laxfilé
1 torskfilé
Olivolja till stekning
Salt och peppar

Senapsvinegrätt:
1 dl olivolja
0.5 dl vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
1 nypa socker
salt
peppar

Mixa ihop salladen med så mycket du vill ha av varje grönsak. Tärna fiskfiléerna och stek på medelvärme, salta och peppra. Blanda ingredienserna till vinegrätten i en liten skål, låt gärna stå och dra i kylskåpet en stund innan du serverar. Lägg upp salladen på ett fat, toppa med fisktärningara, solrosfrön och häll till sist över vinegrätten :)

Enjoy;)

H

RSS 2.0