Gott Nytt År!

 
Hoppas ni får en toppenstart på det nya året! ♥
 
Dagens frukost:
Keso med turkisk yoghurt, blåbär, physalis, hasselnötter och solroskärnor samt en knäckemacka med philadelphiaost, ruccola och romanticatomat.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Spinning

Hejsan! Har ni haft en fin helg?? Jag hoppas på det :) Själv har jag haft det super. Käkade middag och kollade på film tillsammans med två av mina bästa vänner igår kväll. Min kompis gjorde egen canelloni och så blev det ett glas rött till det och sen päron och mörkchoklad som snacks till filmen, mums! Vi gick dock och la oss rätt tidigt för vi hade nämligen bokat in oss på ett spinningpass vid 10 idag på morognen. Innan vi drog och svettades loss på gymmet så laddade vi upp med en smarrig frulle!

Dagens frukost: Kokt ägg med kaviar, filmjölkslimpa med ost, gurka och paprika samt en tallrik med havremjölk, vaniljyoghurt och müsli.

 
 

Enjoy;)

H

 

 

 

Fluffig chaifrukost

 
Den här frukosten är perfekt då man inte känner för något "tungt" på morgonen. Både gröt och mackor kan vara ganska så mastigt, den här frukosten är rejäl men samtidigt lätt och oerhört god :)
 
Fluffig chaifrukost:
2 äggvitor (3 om äggen är små!)
½ dl mandelmjöl
salt+kanel+ingefära+kardemumma
linfrö
 
Vispa äggvitorna ill ett hårt skum, blanda försiktigt i mandelmjöl och kryddor. Bred ut till en stor cirkel (tänk pizza!) på ett bakplåtspapper och toppa med linfrö. Grädda i mitten  av ugnen, 200 grader, i ca 5-7 min.
 
Dagens topping:
Keso, blodapelsin & russin
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Grötgrötgröt

 
Hej på er! Hoppas ni alla njuter av mellandagarna! Själv har jag börjat sätta igång med vardagsrutinerna lite smått,, pluggade lite grann igår, var på gymmet tidigt nu på morgonen och lite senare så ska jag göra ett till försök att plocka fram skolböckerna en stund ;)
Med både gym och ridning på schemat så satt det fint med en redig skål gröt till frukost. Idag blev det en salig blandning av smaker kan jag säga :)
 
Dagens gröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk vetegroddar
1 msk gojibär
salt+kanel+smultronessans
 
Bara att koka ihop till önskad konsistens:)
 
Dagens topping:
Keso, blåbärssylt & hackade hasselnötter
 
 
 
Enjoy;)
 
H

Ber om ursäkt...

 
...för dålig uppdatering! Saken är den att min mamma bröt fotleden på juldagsmorgonen så det blev till att åka till akuten, operation osv osv så våran vardag har varit lite upp och ner de senaste dagarna. Men nu är mamsen hemma igen och mår förhållandevis bra så jag återgår till mina sedvanliga frukostuppdateringar;)
 
Till frukost idag blev det en grötpudding gjord på överbliven risgrynsgröt från julaftonen ihopvispat med 1 ägg + vaniljpulver + blåbär. In i ugnen, 225 grader, i ca 20 min. Mums!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

GOD JUL!

 
Jag önskar Er alla en riktigt härlig jul med nära och kära. Ta till vara på tiden med varandra ♥
 
Min julfrukost bestod av en rostad skiva yoghurtlimpa med leverpastej & gurka samt en tallrik med lättyoghurt, pepparkakskrydda & LCHF-müsli  ♥
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Grötpudding med kardemumma & blåbär

 
Glad fjärde advent! ♥
Idag är det nog inte bara jag som kommer ha fullt upp :) En massa förberedelser inför morgondagen som ska ordnas. Men så länge man gör det med julefrid i själen så är det ju bara mysigt och underbart! Jag har i alla fall laddat upp ordentligt med en riktig lyxfrulle, grötpudding! ;)
 
Grötpudding med kardemumma & blåbär:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 ägg
salt+kardemumma
½ dl blåbär
 
Vispa samman allt utom blåbären och häll upp i en ugnsfast portionsform. Blåbären kan du fördela så att du lägger några i "mitten" av puddingen och toppar med resten :)
 
Dagens tillbehör:
Keso, kanel & kiwi
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Grov limpa med mustig smak

God morgon!
Hoppas ni alla har sovit gott och är taggad för en julig helg :) Jag mår prima och ska snart bege mig iväg för ett spinningpass med en kompis, sen blir det en tur med Olympus och därefter ut för att leta reda på en gran med familjen :) Härlig lördag!
 
Dagens frukost bestod av 2 skivor av mina grymt goda limpa som jag bakade igår. Inget är så gott som nybakat till frukost... :)
 
Grov limpa med mustiga smaker:
4.5 dl naturell yoghurt
1 dl brödsirap
2 dl vetekross
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
2.5 dl rågsikt
3 dl dinkelmjöl
1 tsk salt
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor (jag använde en blandning som jag köpte på Skansens höstmarknad, hur gott som helst!!)
2 dl hackade cashewnötter
2 dl russin
 
Blanda samman yoghurt och sirap i en bunke och alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll över mjölblandningen i yoghurten och arbeta ihop med degkrokar. Häll upp i en brödform och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 45 min :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Porslinet

 
Här är ett svar till Line som för ett tag sen undrade vart mitt fina porslin kommer från. Det är ett arvegods från min gammelmormor och jag svarade felaktigt att märket är Rörstrand, rätt svar är Windsor Ridgeway of Staffordshire England. Kan tänka mig att det är både märke och modell :)
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Proteingröt!

 
Hej på er!
Jag hoppas verkligen alla har tagit julledigt nu?? Det har i alla fall jag! :D Körde ett riktigt tidigt härligt pass på gymmet i morse, därefter blev det en sväng till universitetet för ett par timmars plugg innan jag slog igen böckerna och drog till IKEA med mamma. Nu har jag undan skolböckerna och tänker inte öppna dem förrän EFTER jul! Eftermiddagen har gått åt till brödbak och brända mandlar, smarrigt värre!
Frukosten var det inget fel på heller kan jag meddela ;) Eftersom jag gymmade i morse så passade jag på att testa en för mig ny proteinrik variant av gröt när jag kom hem.
 
Proteingröt:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
2.5 dl vatten
1 ägg
salt+vaniljpulver
1 tsk kanel
 
Blanda samman allt utom ägget i en kastrull. När gröten börjar koka knäcker du i ägget och rör runt ordentligt, låt sen stå och puttra några minuter innan du serverar :)
 
Dagens topping:
Keso, kiwi & clementin ♥
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kardemummagröt med varma blåbär

 
God morgon!
Klockan är inte mer än 9.45 i skrivande stund men trots det har jag varit i full gång i flera timmar och det känns som om det skulle vara sen eftermiddag... Vi hade en tid på ATG-klinken för våran Olympus (häst) så det blev till att gå upp tidigt för att hinna med stallgörat, äta frukost, lasta in, åka iväg osv... Som tur var kunde vi åka därifrån med en häst frisk som en nötkärna trots sina snart 18 år på nacken! Känns hur bra som helst! ♥
Har hunnit med en dusch, nu ska jag chilla lite, äta lunch och sen dra till plugget, ha en superfin dag!
 
Kardemummagröt:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
1 msk solroskärnor
1 msk gojibär
ca 8 st hela kardemummakärnor (plocka ut innehållet å mortla)
lite salt
1 knivsudd vaniljpulver
 
Blanda samman och koka ihop.
 
Dagens topping:
Keso & varma blåbär
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kesoghurt med varma blåbär

 
Hej hopp!
Har fått en dille på yoghurt. Mmmmm vad gott det är till frukost :)
 
Dagens frukost bestod av en våfflad surdegsmacka med salad, mortadella, gurka & rädisa samt en tallrik med keso, turkisk yoghurt, hasselnötter, solroskärnor, banan & varma blåbär ♥
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Yoghurt & äggmackor

 
Dagens frukost bestod av en tallrik vaniljyoghurt + turkisk yoghurt med hemmagjord LCHF-müsli & russin, samt knäckemackor med sallad, kokt ägg & kaviar ♥
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

Trasig bananpannkaka!

 
Halloj!
Att fåt till frukostpannkakor är inte det lättaste ska ni veta. Jag har fortfarande inte kommit på hemligheten bakom den perfekta bananpannkakan! Ibland blir den jättebra och ibland funkar det inte alls. Är det mognadsgraden på bananen tro..? Nåväl, smaken är det minsann inget fel på trots att pannkakan pajjar lite ;)
 
Bananpannkaka:
1 banan
1 ägg
salt
margarin att steka i
 
Mixa samman ägg, banan och salt med en stavmixer, stek på svag värme i margarin. Försök steka på bägge sidor :)
 
Dagens tillbehör:
Keso, kiwi & blåbärssylt
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Scones med smak av pepparkaka & äpple

 
Glad 3:e advent! :)
Nu är jag tillbaks med sedvanliga frukostuppdateringar. Idag blev det scones! Brukar försöka göra det åtminstone en gång varje helg, bara för att få till den där extra lyxiga känslan av att ha helg. Jultemat fortsätter här på bloggen, idag kryddade jag mina scones med pepparkakskrydda ♥
 
Scones med smak av pepparkaka & kanel:
50 gram smör
4 dl dinkelmjöl
½ dl havregryn
2.5 tsk bakpulver
lite salt
2 tsk pepparkakskrydda
2 dl tukisk yoghurt
1 litet tärnat äpple
 
Blanda samman alla ingredienser till en kladdig smet. Klicka ut 4 scones på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15 min.
Idag åt jag mina scones med philadelphiaost och en apelsin ♥
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Höstfavoriter

 
Vi kör på med ytterligare tre favoritfrullar från året som gått. Igår var det sommaren, idag kommer tre fina varianter från hösten! ;)
 
Ett par färska skivor kiwi piffade upp yoghurttallriken i SEPTEMBER.
 
 
Stekt kokosgröt med varma björnbär var en av frukostarna i OKTOBER.
 
 
Dessa smarriga rågbrödsmackor med ägg åt jag en dag i NOVEMBER.
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tillbakablick...

 
I morse åt jag gröt till frukost. Den var förvisso god men guuuud så mycket grötinlägg det har blivit på sistone! Dessutom så hade jag lite brådis så jag hade inte riktigt tid till att göra min sedvanliga photoshoot i morse hehe ;) Så istället bestämde jag mig för att göra en liten tillbaka blick från sommarn,, då man var sugen på annat än gröt till frukost ♥
 
I JUNI månad blev det ofta plättar till frukost, mmmmm....
 
 
Hur goda ser inte de här mackorna som jag åt i JULI ut att vara va??
 
 
Vilken härlig färgkombination i AUGUSTI. Jag tror dock det är hjortron och inte mullbär som det står i inlägget;)
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Glad Lucia!

 
Hoppas ni haft en fin dag med lussefirande! ♥ Själv har jag dessvärre inte känt av att det har varit Lucia idag:/ Har haft fullt upp med en massa grejer och har inte hunnit kolla på något Luciatåg tyvärr, men men, så kan det va :)
 
Dagens frukost bestod av två rostade LCHF-mackor med leverpastej & gurka samt en skål med keso, kiwi, gojibär & pumpakärnor ♥
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

TENTAGRÖT!!

 
Idag var det dags för tenta igen! Vi har haft en riktigt lång kurs nu under hösten så det var mycket som skulle pluggas in... Jag äter alltid nån typ av gröt till frukost när jag ska skriva tenta, känns som att det kan vara bra att äta något rejält som man står sig på :)
Idag fick det bli en stekt gröt, förberedelserna gjorde jag som alltid igår kväll:)
 
Stekt pistagegröt:
1 dl havregryn
0.5 dl alprosya
1.5 dl vatten
1 msk gojibär
1 msk hackade mandlar
salt+8 ml pistageessans
 
Koka ihop gröten, häll upp på en tallrik och låt vila i kylen under natten. På morgonen plockar du fram den och steker den i smört på bägge sidor så den blir sådär gyllenbrun och fin.
 
Dagens topping:
Keso, kiwi & kanel
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Kardemummagröt med färgglad topping

 
Var på gymmet tidigt i morse, då satt det fint med gröt när jag kom hem ♥
 
Kardemummagröt:
1 dl havregryn
1 dl alprosoya
1 dl mjölk
Salt
Innehållet av ca 8 hela kardemummafrön
 
Dagens topping:
Vaniljyoghurt, gojibär, russin, kokosflingor, hasselnötter, pumpakärnor & solroskärnor,
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Nobelfrukost?

 
Den 10e december är ett mycket speciellt datum. Det är som alla vet Nobeldagen, men än viktigare min mormors födelsedag ♥ Dagen till ära blevd det en äggrulle till frukost!
 
Äggrulle:
3 äggvitor
½ dl mandelmjöl
salt+vaniljpulver
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, blanda försiktigt i mandelmjöl och kryddor. Bred ut smeten till en stor cirkel (tänk pizza ;)) på ett bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 5 min. Toppa med keso, russin, mandlar, hasselnötter och lite honung på halva rullen och vik sedan ihop :)
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Pepparkaksgröt med mullbär

 
God morgon på er:) Skönt med helg!
Jag har börjat söndagen på ett sedvanligt sätt med en lång stund vid frukostbordet. Jag, kaffe och DN, kan inte bli bättre. Till frukost blev det en gröt smaksatt med pepparkakskrydda, allt före julestämningen! ;)
 
Pepparkaksgröt:
1 dl havregryn
2 dl alpro soya
1 msk vetegroddar
salt + ½ tsk pepparkakskrydda
 
Som vanligt bara att koka upp till önskad konsistens.
 
Dagens topping:
Keso + mullbär + hackade hasselnötter & mandlar
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Surdegsbröd med stekt ägg

 
Mayor Mackor!
Hade lagt fram en apelsin också som jag tänkt käka till frukost men den fick va för efter de här 2 grejerna var jag ju proppmätt! Haha!
 
Rosat surdegsbröd med stekt ägg, keso, gurka, tomat, paprika & kaviar.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Yoghurt med en massa gott :)

 
Hej på er:)
Var på gymmet tidigt i morse och körde mitt vanliga styrketräningspass + 30 min löpning. Alltid lika härligt att starta dagen så :)
När jag kom hem var jag som vanligt vrååååålhungrig, då satt det fint med frukost ;)
 
Yoghurt med snabbfixad müsli (rosta 3/4 dl havregryn, nötter, solroskärnor + lite kokosflingor i en torr panna), keso och blåbärssylt samt en rostad LCHF-macka med philadelphiaost och hackad basilika.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Gröt á la Esther!

 
Hej på er alla fina frukostfantaster! Hoppas ni haft en fin dag trots snöstormen :)
 
Igår kväll var jag ute och käkade med min bästis och då tipsade hon mig om en smarrig frukostgröt som hon brukar göra, och givetvis ville jag testa det redan idag :D Hemligheten är att man ska ha i keso och blåbärssylt redan i kokningen, Mmmmmmmmmm!!
 
Gröt á la Esther:
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar
1 dl alprosoya
1 dl vatten
2 msk keso
1 msk blåbärssylt
salt+ca 5 hela kardemummakärnor (mortla innehållet)
 
Blanda samman i en kastrull och koka ihop till en krämig konsistens.
 
Dagens topping:
Keso & gojibär
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Rigrynspudding

 
Julstämningen fortsätter här på bloggen!
Idag blev det en risgrynspudding med smak av kanel och kardemumma till frukost.
 
Risgryndpudding:
ca 250 g risgrynsgröt (ungefär ½ "korv")
1 ägg
kanel+kardemumma
 
Vispa samman allt och häll upp i en smörad ugnsfast portionsform. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
 
Till detta åt jag en knäckemacka med sallad, ost och gurka.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

En gröt i julens tecken

 
Hej på er! Hoppas ni haft en fin start på veckan! Min dag har väl varit sådär... Ni vet ibland så är det bara så att ingenting riktigt går som man vill att det ska! Knasigt värre, men men, så kan det va ;)
 
Dagens frukost bestod av en gröt i julens tecken :D
 
Julig gröt:
1 dl havregryn
2 dl alprosoya
½ dl vatten
1 msk gojibär
salt+kanel+kardemumma
 
Dagens topping:
Keso, russin & apelsin
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Glad 1:a advent!

 
Nu är julen nära och det tycker jag känns helt fantastiskt! Jag har alltid älskat julen och julmyset kommer ju alltid sådär lagom till när man börjar ge upp hoppat om höstmörkret. Dessutom fick vi ju en massa snö nu i veckan! Här hemma där jag bor, ute på landet, ser det ut som en idyll :)
 
Dagens frukost blev en skål med vaniljyoghurt med rostade havregryn, hemmagjord LCHF-müsli samt en knäckemacka med ruccola, kokt ägg & kaviar.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Hel kardemumma!

 
Gårdagen som jag spenderade med min mami var HELT underbar! Ibland är det så skönt att bara hinna umgås :) Väl inne i stan så passade jag på att köpa hela kardemummakärnor. Om ni springer på det så tycker jag ni ska köpa det! Kardemummasmaken är helt annorlunda än den malda varianten. För att komma åt kärnorna får man ta hål på det gröna yttre skalet, pilla ut kärnorna och sen mortla dem. 
Man kan ju ha kardemumma i ALLT, idag fick det bli scones  ;)
 
Kardemummascones 1 st:
1.5 dl dinkelmjöl
1 msk havregryn
1 krm bakpulver
salt
8 kardemummakärnor
1 dl turkisk yoghurt
 
Blanda samman alla ingredienser, klicka ut en bulle på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
 
Idag åt jag min scone med ost/philadelphiaost + apelsinmarmelad :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
RSS 2.0