Hannas Klassiker


God morgon på er!
Idag gick jag upp strax före 6 och begav mig ner mot stallet. Ett pass med Olympus, annat stallfix och sen utsläpp av hästarna fick bli min start på dagen, supermysigt =) När jag kom in igen vid 8-tiden var jag riktigt sugen på frukost!!

Nu för tiden gillar jag att variera mina frukostar och det är alltid spännande att testa nya saker och smakkombinationer! Förr däremot.. ja, då åt jag i princip ALLTID samma sak, haha. Lite tråkigt förstås, men ohh så gott!! Så idag fick det bli min gamla klassiker, vaniljyoghurt med müsli och en skiva filmjölkslimpa med leverpastej och gurka. Smaskens!

Både müslin och limpan är förstås hemmagjorda! ;)








Enjoy;)

H

Blåbärsgröt


Igår kväll när jag kom hem var det kalt på backen, rätt vindstilla och typ nollgradigt ute. Idag när jag klev upp och tittade ut var världen åter VIT! Runt 5 cm snö har fallit under natten, underligt!! Det är dock nästan 10 grader varmt ute så det lär ju smälta ganska fort...

Efter att ha gjort de sedvanliga morgonrutinerna i stalet, dvs utsläpp, mockning och lite annat plock, så fick det bli en riktigt blå frukost för min del :)

Blåbärsgröt:
1 dl havregryn
2½ dl vatten
salt+kanel+ingefära

Koka ihop till önskad konsistens.

Topping:
Keso
Blåbärssylt
1 näve naturell frömix

Givetvis blev det ett ägg, äpelsinjuice och kaffe till det =)





Enjoy;)

H

Keso & frukt till mellis


På torsdag fyller min morfar år och jag har lovat att bistå med min hjälp för att tillverka en tårta! :) Har i princip fått fria händer så jag tänkte jag kunde sätta mig ner med eftermiddagsmelliset och kika i lite kokböcker för att få inspiration. Leilas recept är helt gudomliga och jag har fastnat för en mazarintårta som jag hittade i hennes kokbok! Får se om det blir den eller inte..

Dagens mellis:
200 gr keso
1 äpple
1 blodapelsin
1 näve frömix





Enjoy;)

H

Exotisk gröt


Idag har jag tänkt gymma på förmiddagen och sånna dagar brukar jag alltid ladda upp med en redig grötfrukost! Just idag fick det bli havregrynsgröt med en exotisk topping :)

Ingredienser:
1 dl havregryn
2½ dl vatten
1 msk krossat linfrö
malen kanel + ingefära + salt

Koka ihop allt i en kastrull till önskad konsistens.

Idag toppade jag min gröt med vaniljyoghurt, vindruvor, gul kiwi och en näve blandade naturella nötter. Till det blev det ett kokt ägg med kaviar, juice och kaffe.







Enjoy;)

H

Äggmacka


Idag hade jag ett zumbapass inplanerat på kvällen så det fick bli ett redigt mellis bestående av en klassisk äggmacka, frukt och ett glas berocca! :) Gott och rikt på energi :)





Ägg på knäckemacka är helt klart det godaste enligt mig! Wasa gourmet heter den här sorten har jag för mig, på brödet hade jag smör, isbergssallad ett ganska så rinnigt kokt ägg, och sen det viktigaste av allt: KAVIAR!!

Enjoy;)

H

Kesokaka


Idag blev det en riktigt lyxig söndagsfrukost, kesokaka med blandade bär! Till det en näve nötter och en skiva filmjölkslimpa med leverpastej =)

Receptet har jag hittat hos från Frukostera, min favoritblogg när det kommer till frukost! Spana in hennes blogg och bli inspirerad!!

Kesokaka 2 portioner:
250gram keso
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl frysta bär

Vispa ihop keso, ägg och socker lite snabbt. Fördela i 2 st portionspajformer och häll över bären. Grädda i mitten av ugnen, 225g, i ca 10-15 min tills den fått en fin gyllenbrun färg. Om den verkar rinnig kan du lägga över lite folie och grädda kakan ytterligare några minuter :) Servera med en näve hackade nötter.











Mina frukostrutiner är heliga! En god frukost, kaffe, DN och riktigt gott om tid är de bästa ingredienserna för en bra start på dagen! ;)

Enjoy;)

H

Nystart!


Efter 1 ½ års uppehåll har jag åter funnit lust och inspiration till att matblogga! Har medan jag varit borta pluggat och även hunnit med att bo i Chile ett halvår vilket givetvis har givit mig massor med inspiration och ni kommer märka det här i bloggen! :)

Har bestämt mig för att fokusera mest på frukost och mellanmål eftersom det är den typen av måltider som ligger mig varmast om hjärtat.

Lite specialinlägg från min tid i Chile och rapporter från restaurangbesök i Stockholmsområdet kommer jag också dela med mig av.



Enjoy! ;)

H

RSS 2.0