Kesopannkaka


God morgon!
Hade en fantastisk kväll igår tillsammans med min syster, mamma, farmor och mormor. Vi var på spa, drack drinkar i en skybar och åt indiskt till middag :)

Eftersom det är lördag idag vilket innebär gott om tid att äta frukost så bestämde jag mig för att experimentera lite så jag vispade ihop en kesopannkaka! Mumsigt värre blev det :)

Kesopannkaka:
1 ägg
125 g keso
2 tsk vetemjöl
salt+vaniljarom

Vispa ihop alla ingredienserna och stek i smör på låg värme som en vanilg pannkaka. När den blivit fast och nästan helt genomstekt så kan du försöka vända den, skjut då över den på en tallrik som du sen vänder upp och ner i stekpannan, då brukar den hålla sig hel ;)

Servera med något gott till, för mig blev det varma bär blandat med en klick blåbärssylt :)









Enjoy;)

H

Kesoghurt med bär


God morgon!
En spännande dag med en massa roliga saker inplanerade... Och dessutom fredag! Härligt :D
Började dagen med ett gympass och därefter blev det en fräsch kesoghurt med bär till frukost ;D

Kesoghurt med bär:
1.5 dl keso
1.5 dl vaniljyoghurt
1 dl blandade bär

Mina bär var frysta så jag började med att värma dem i micron. Blanda därefter ihop med keson och yoghurten, toppa med müsli.







Enjoy;)

H


Vaniljgröt med sharon & nötter

God morgon :)
Blev ett riktigt tidigt ridpass idag! Kl 06.20 red jag iväg och kom tillbaks en timme senare ungefär. Alltid lika skönt =)

När jag kom in från stallet var jag förstås riktigt hungrig och dessutom sugen på nötter så det fick bli en mättande vaniljgröt idag. Annars känner jag att suget efter gröt börjat minska i och med den ankommande våren, nu vill man ju mest ha färska bär och fräsch yoghurt ;)

Vaniljgröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
salt+kardemumma+vaniljarom

Koka ihop till lagom konsistens och toppa med något gott :)

Dagens topping:
Vaniljyoghurt
1 sharonfrukt
1 näve blandade naturella nötter







Enjoy;)

H

Müsli med kanel & kokos


Här kommer receptet på müslin som jag åt till frukost i morse :)

Müsli med kanel & kokos:
8 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl solrosfrö
½ dl krossat linfrö
2 msk kanel
1 msk olja
2 msk vatten
½ dl honung
1½ dl kokosflingor
3 dl quinoapuffar

Häll ut havregrynen i en långpanna med hög kanter. Hacka nötterna och blanda i dessa + fröna. Strö över kanelen samt häll på oljan, vattnet och honungen. Rosta i mitten av ugnen, 150 grader, i ca 20 min. Rör runt bland grynen några gånger så att det rostas jämnt.
Låt sedan grynblandningen valna innan du blandar i kokosflingorna och quinopuffarna. Häll upp i en fin burk =)



Enjoy;)

H

Vaniljyoghurt med hemmagjord müsli & en rostad surdegsmacka


God morgon på er :)
Klockan är bara halv 9 men jag har redan varit igång en bra stund. Körde ett tidigt gympass i morse, har alltid tyckt att det är skönast att träna på morgonen. Inte minst för att frukosten smakar så gott då ;) Idag blev det i alla fall vaniljyoghurt med hemmagjord müsli och en rostad surdegsmacka med leverpastej och gurka.

Müsliburken har gapat tom här hemma ett tag men igår kväll tog jag mig äntligen tid att göra en sats. Jag har slutat att köpa müsli, har man en gång börjat göra sin egna så tycker man att sån där köpemüsli inte alls är särskilt god. Det känns ju dessutom lite nyttigare att göra sin egna, eftersom man vet exakt vad den innehåller :) Den här gången fick det i alla fall bli en ny variant med kanel och kokos, inspirerad från en recepttidning :)
Lägger upp müslireceptet ikväll!





Enjoy;)

H





Äggröra med blåbär & banan + surdegsmacka


God morgon!
Idag har jag en ORANGE dag! :D Har orange t-shirt och orange ny väska. Eftersom min garderob till större delen består av gråa och svarta plagg så ville jag bara passa på att säga det ;)

I alla fall. Idag fick det bli en smarrig äggröra till frukost, till det en skiva av det nybakta surdegsbrödet, smaaaaarr!!

Äggröra med banan & blåbär:
1 ägg
1 banan
2 tsk blåbärssylt

Mosa bananen och vispa samman allt ordentligt, jag brukar använda mig av en stavmixer. Stek i smör och ruska runt lite så att det blir äggröra istället för omelett.

Tillbehör:
Keso
Kiwi







Enjoy;)

H


Ljummen vaniljgröt


I morse klev jag upp extremt tidigt, närmare bestämt kl 05.15! Hade nämligen lektion redan kl 8 och dessförinnan skulle jag hinna med att fodra & släppa ut hästarna samt att sätta en deg på min surdegsgrund som jag gjorde häromdagen :) Första jäsningsprocessen på "sportbrödet" jag skulle göra var på 3-5 timmar, så ville få det gjort på direkten så jag kunde baka klart sen när jag kom hem från plugget.
Förberedde i alla fall frukosten redan igårkväll så det skulle gå lite smidigt med frukostrutinerna idag, ljummen vaniljgröt och ägg fick det bli ;)

Ljummen vaniljgröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
kanel+salt+vaniljarom

Kvällen innan:
Koka upp till lagom konsistens, smeta ut på en tallrik och in i kylskåpet över natten!

På morgonen:
Ta fram gröten och värm den i micron ca 1 min så att den blir ljummen och krämig. Sen är det bara att toppa med något gott :)

Dagens topping:
Keso
Sharonfrukt
Physalis
Naturella nötter





Vilket jävla berg med mat! Hahaha! Men jag älskar frukost och det är ju trots allt det viktigaste målet på hela dagen ;)

Enjoy;)

H


Våfflor


Hej på er :)
Idag är det våffeldagen så jag och min kompis bestämde oss för att fixa en liten våffelbrunch. Perfekt som en återställare efter gårdagens festligheter :)

Frasvåfflor:
100 g smält smör

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 dl mjölk

Salt

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och se till at smeten blir riktigt slät. Vispa därefter i resten av mjölken och till sist smöret. Sen är det bara att grädda på! J

 

Tillbehör:

Keso

Bär

Banan

Kiwi

Päron









Enjoy;)

H

Kesokaka med vanilj och bär


God morgon :)
Idag blev det en smarrig kesokaka med vanilj och bär! Till det en skiva yoghurtlimpa med leverpastej och färskpressad juice, kan lägga upp receptet på det senare :)

Kesokaka:
125 g keso
1 ägg
vaniljarom
1 dl frysta bär

Vispa samman allt å häll upp i en portionsform, grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 15 min.






 

Enjoy;)

H


Bananomelett


Ny favoritfrukost!!
Det här var en helt improviserad frukost som jag klurade ut lite grann igår. Bestämde mig för att testa göra en slagsomelett med banan och sen keso+blåbär till det, och det blev helt himmelskt gott!! Helt klart en ny favorit som jag kommer göra fler gånger och dessutom försöka experimentera lite mer med :)

Bananomelett:
1 banan
1 ägg
kanel

Mosa bananen och vispa ihop med ett ägg och lite kanel. Värm upp en stekpanna med en klick smör och häll ut smeten på mitten. Stek på båda sidor (ta hjälp av en tallrik om det känns svårt att vända!) tills den känns fast och fått en gyllenbrun färg :)

Servera med keso blandat med 2 msk blåbärssylt!







Enjoy;)

H



Chai-davos


God morgon!
Ytterligare en dag då våren gör sig påmind :D

Idag fick det bli en fräsch, mättande davosgröt till frukost. Gav den en liten extra touch genom att ge den en chai-inspirerad kryddning.

Chai-davos:
1 dl naturell yoghurt
1 dl keso
1 dl havregryn
kanel+ingefära+kardemumma

Dagens topping:
Solrosfrön
Krossatlinfrö
Kiwi
Physalis

Kvällen innan:
Gucka ihop alla ingredienserna och stll in i kylen över natten.

På morgonen:
Ta fram och toppa med något gott!







Enjoy;)

H

Orientalisk pistagegröt med keso och kiwi


God morgon!
Vilket underbart vårväder vi har idag! Jag blir alldeles glad:D

I morse fick det bli en stadog portion gröt till frukost + ett ägg som uppladdning inför ett ridpass :)

Orientalisk pistagegröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk russin
1 msk solrosfrön
1 msk krossat linfrö
salt+kanel+pistageessans

Koka upp allt till önskad konsistens och toppa med det du vill :)

Topping:
Keso
Kiwi
Naturella nötter







Enjoy;)

H

Stekt mannagrynsgröt


En kollega till mig gav mig häromdagen idén att testa stekt mannagrynsgröt! Så det fick det bli till frukost idag :D Hade aldrig testat det förut så var lite osäker på om det skulle funka eller inte, men det blev hur gott som helst!! :D
Jag använde mig av grahamsgryn men det verkar vara nästan exakt samma sak som mannagryn :)

Stekt mannagrynsgröt:
0.5 dl grahamsgryn
1.25 dl mjölk
1.25 dl vatten
salt

Kvällen innan:
Koka upp mjölk, vatten och salt. Vispa i grynen, låt koka upp och koka sedan på svag värme i ca 5 min till önskad konsistens. Bred ut på en liten tallrik och låt vila i kylskået över natten.

På morgonen:
Värm en stekpanna med en klick smör, stek gröten tills den får en gyllenbrun färg på båda sidor:) Toppa med vad du önskar! :D

Topping:
Kanel
Bär
Physalis





Enjoy;)

H

Minutenmüsli


God morgon på er!
Jobbade båda dagarna den här helgen och därför blev det inga frukostinlägg. Buffé på jobbet sådär på morgonkvisten är i och för sig både lite lyxigt och väldigt gott men inte särskilt speciellt, det är ingen hotellfrukost direkt hehe :)

Men nu är det måndag igen och därmed full rulle här hemma i mitt kök! :D Insåg igår att min hemmagjorde müsli börjat ta slut! Måste iväg till affären för att köpa hem lite smaskiga ingredienser, havrekorn och quinoapuffar ska det nog bli för nästa sats...
I alla fall, bara för att müsliburken gapar tom behöver man inte vara utan müsli! Man kan snabbt göra sin egna morgonportion som man torrostar i en stekpanna =)

Minutenmüsli:
0.75 dl havregryn
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
0.5 dl naturella nötter

Hacka nötterna lite grovt och rosta alla ingredienserna tillsammans i en torr stekpanna. Jag brukar ha ganska hög värme på plattan men det är viktigt att man skakar till pannan ganska ofta så inget bränner fast. Klart är det när det börjar dofta gott och fröna fått en gyllenbrun färg :)

Jag åt min müsli tillsammans med keso, naturell yoghurt, kiwi och sharonfrukt!







Enjoy;)

H


Risifrutti


God förmiddag! Hoppas ni har haft en lika bra start på dagen jag har :)
Jag har aldrig varit något stort fan av risifrutti som man köper i butik, men om man gör den hemma själv så är det en helt annan grej, den är gudomlig!
De flesta rycker på ögonbrynen när de ser det här receptet (det gjorde jag med!), men det är en typisk sån där grej som kanske inte låter så god men som man efter det att man har testat bara älskar!! Så ge det en chans! :D

Hemmagjord risifrutti:
1 dl kokt ris
2 dl vaniljyoghurt

Topping:
Müsli+krossat linfrö+solroskärnor+bär

Blanda väl och välj sen valfri topping :)









Enjoy;)

H

Kardemummagröt!


Heeej!
Sov hos min kompis Esther i natt, vi skulle nämligen ut på äventyr i skärgården, Sandhamn närmare bestämt. Vi åt en trevlig middag på stan igår kväll och i morse laddade vi upp med frukost! Kardemummagröt med keso och en grov macka med kalles randiga :) 

Kardemummagröt 2 pers:
2 dl havregryn
5 dl vatten
2 msk krossat linfrö
2 msk riven kokos
salt+kanel+HELA KARDEMUMMA KÄRNOR

Krossa kardemumman, plocka ur kornen och mal dom. Blanda därefter alla ingredienser och koka till önskad konsistens :)







Enjoy;)

H

Grötkokta kiwikuber


Hej på er:)
Vanligtvis brukar man ju skära upp en frukt och använda den som topping ovanpå gröten, jag har däremot alltid tyckt väldigt mycket om när maten är varm så ibland låter jag frukten hänga med i tillagningen redan från början så att den får en mjuk varm konsistens och dessutom bidrar som en söt smaksättning :)

Grötkokta kiwikuber:
1 dl havregryn
2.5 dl mjölk
1 msk krossat linfrö
2 st gula kiwi
salt+kanel+vaniljarom

Skala och skät kiwisarna i små kuber, häll i alla ingredienserna inklusiver kiwikuberna i en kastrull och koka upp till önskad konsistens. Toppa med naturell yoghurt och nötter! Muuuuuums!







Enjoy;)

H

Hjärtligt god kesokaka


Köpte nya hjärtformade violetta porslinsformar igår:D Visst är dom söta?! Hittade dom på Stockholm Sovrum vid Lindhagensplan för 29 kronor styck. Ville givetvis testa dom så i morse gjorde jag en kesokaka med kanel och bär :)

Kesokaka med bär:
125 g keso
1 ägg
2 msk blåbärssylt
kanel+vaniljarom
1 dl frysta blandade bär

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en portionspajform. Grädda i mtiten av ugnen, 225g, i ca 15 min. Servera som den är! :D









Enjoy;)

H


Stekt vaniljgröt med chaiyoghurt


Måndag igen! Härligt!
Har lite olika ärenden idag, bland annat ska jag på föreläsning och därefter till gymmet =) Har laddat upp med en orentlig grötfrukost! Ha en toppenfin dag alla!

Stekt vaniljgröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
salt+vaniljarom+kanel
russin

Kvällen innan:
Koka ihop och bred ut på en liten tallrik, låt vila i kylskåpet under natten.

På morgonen:
Stek gröten i smör tills den blir gyllenbrun och fin på båda sidorna. Toppa med något gott! =)

Dagens topping:
Naturell yoghurt + kanel,ingefära,kardemumma
Naturella nötter
Sharonfrukt








Enjoy;)

H

Smoothie


Ikväll är det dags för ett zumbapass! Har därför laddat upp med en fruktig smoothie såhär på eftermiddagen.

Smoothie för 2 personer:
1 banan
1 gul kiwi
1 dl blåbär/hallon
3 dl naturell yoghurt

Mixa ihop och toppa med müsli.





Enjoy;)

H

Yoghurtlimpa med smarrigt pålägg






Igår ställde jag mig och bakade en yoghurtlimpa, lägger upp receptet lite senare idag. Jag brukar alltid skiva upp limpan på direkten för att sen frysa in den, så kan man ploka fram en skiva eller två när man blir sugen. Men färskt bröd är ju alltid godast så idag passade jag på att göra två goda mackor till frukost :D

Den ena åt jag med isbergssallad och lax och på den andra fick det bli keso och leverpastej.



Enjoy;)

H

Riskakor med ägg & avokadomos


Fick till ett smaskigt mellis häromdagen =) Ägg och avokado är en härlig kombo och ovanpå en riskaka blir det ännu bättre!

Ägg och avokadomos:
½ avokado
1 kokt ägg

Mosa ihop och lägg ovanpå sesamriskakor!:D



Enjoy;)

H

Banangröt med kanelkeso och varma bär


Banan+kanel+bär? Kan ju inte bli fel liksom! ;)

Banangröt:
1 dl havregryn
2.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
salt+vaniljarom
0.5 mosad banan

Koka upp till önskad konsistens, vänta gärna med att ha i bananen tills slutet av kokningen.

Kanelkeso:
Blanda 100g keso med kanel efter smak =)

Toppas med 0.5 dl varma bär!





Enjoy;)

H

Blå kesofrukost


God morgon!
Idag är jag HELT ledig!! Smygstartade helgen redan igår kväll alltså;) Till frukost idag gjorde jag en god blåbärskeso med müsli och sharonfrukt, jättegod kombo!

Blåbärskeso:
100g keso
1 dl vaniljyoghurt
2 msk blåbärs sylt

Blanda väl och toppa med valfri frukt/nötter eller dylikt!





Enjoy;)

H

Tentafrukost!


Idag hade jag en tenta i statsrätt kl 9 på morgonen så det var därför lite extra viktigt att få i sig en bra frukost! Innan tentor laddar jag nästan alltid upp med gröt eftersom det är rikt på kolhydrater och man står sig länge på det :) Idag fick det bli en vaniljgröt med keso och frukt.

Vaniljgröt:
1 dl rågflingor
2.5 dl vatten
1 msk krossat linfrö
salt+kanel+vaniljarom

Koka ihop till önskad konsistens och toppa med t ex....

Keso
Gul kiwi
Nötter







Enjoy;)

H




Orientalisk kesokaka


God morgon på er :)
Sverige levererar ännu en dag med strålande sol! Jag blir alldeles lycklig! :D

En bra morgon kräver en bra frukost! ;) Idag blev det en supergod orientalisk chai-inspirerad kesokaka, rekomenderas starkt!! Till det åt jag riskakor med divere pålägg och sen förstås ett glas apelsinjuice för C-vitaminens skull, och en kopp kaffe för att det är så gott ;)

Orientalisk kesokaka:
125g keso
1 ägg
kardemumma+kanel+ingefära
pistage-essans
russin

Topping:
Sharonfrukt
Nötter

Vispa ihop alla ingredienserna och häll upp i en liten portionspajform, grädda i mitten av ugnen, 225g, i ca 15 min. Toppa med något du tycker är gott =)

Riskakorna:
Ost+gurka
Ost+aprikos & pinjenötsmarmelad












Enjoy;)

H

Davosgröt


God morgon :)
Solen skiner, stallet fixat, frukost i magen, snart dags för gymmet och sen är det tentaplugg hela dagen som gäller! Idag har jag laddat upp med davosgröt, en frukostvariant som gör sig bäst om man förbereder den kvällen innan. Till det blev det en hederlig leverpastejsmacka, juice och kaffe.

Davosgröt:
2 dl mjölk
2 dl müsli
1 dl yoghurt
kanel

Kvällen innan:
Blanda ihop mjölken och 1 dl müsli, täck med plast och låt vila i kylskåpet under natten.

På morgonen:
Ta fram gröten, blanda i yoghurt och kanel och toppa med resten av müslin.











Enjoy;)

H



Krämig blåbärsgröt & minifruktsallad


Gooood morgon,
igår åt jag frukost på jobbet och därav blev det inget inlägg. Idag däremot delar jag med mig av en krämig blåbärsgröt :D Krämig blir den när man byter ut vattnet i gröten mot mjölk, ett annat gott alternativ är att koka den på alpro soya. Perfekt att ladda upp med innan ett tidigt ridpass som det blev för min del idag :)

Krämig blåbärsgröt:
1 dl havregryn
1 msk krossat linfrö
2.5 dl mjölk
salt+kanel
2 msk blåbärssylt
Valnötter

Koka gröten som vanligt till önskad konsistens, blanda i sylten mot slutet när gröten nästan är klar. Jag toppade min gröt med valnötter och vaniljyoghurt, men det går givetvis att variera hur som helst :)







Enjoy;)

H

Frukostbuffé á la Esther!


Igår kväll var jag ute och dansade med mina fina vänner. Vi var som vanligt på en latinoklubb där man kan shakea loss till riktigt härliga rytmer! Jag sov hos min kompis Esther så idag när vi vaknade upp tog vi fram i princip allt som fanns i hennes kylskåp, en riktig frukostbuffé helt enkelt! =)



Kardemummagröt
Frukt
Fiberbröd
Knäckebröd
Philadelphiaost
Keso
Frukt
Linfrö
Pumpakärnor
Solrosfrön
Smörgåsgurka
Kaffe

Mums!

Enjoy;)

H

Fruktsallad med kanel och honungskeso


Heej på er,
Solen skiner och alla vårtecken får mig att vilja äta somriga fräscha frukostar!:D Så idag fick det bli en fruktsallad med smaksatt keso och en leverpastejsmacka.

Ingredienser:
1 gul kiwi
1 näve gröna vindruvor
1 dl keso
kanel+ingefära+honung
1 dl hemmagjord müsli







Enjoy;)

H

Stekt pistagegröt


Idag gjorde jag en av mina favoritfrukostar, nämligen stekt gröt! Gröten förbereder man som vanligt kvällen innan, sen breder man ut den på en liten tallrik och låter den vila under natten i kylskåpet. På morgonen tar man fram den och steker den på båda sidor i lite smör, tills den blir sådär gyllenbrun och fin :) Sen är det bara att toppa med vad man önskar! Mums!!

Pistagegröt:
1 dl havregryn
2 ½ dl vatten
1 msk krossat linfrö
salt+kanel+ingefära
½ tsk pistage essens

Idag toppade jag toppade min gröt med keso, 1 näve naturella nötter och vindruvor :)










Enjoy;)

H

RSS 2.0