Gekås i Ullared

 
Hej på er!
Känns som att det var en evighet sen jag bloggade men det är ju faktiskt bara knappt 2 dygn, hehe. Igår kväll kom vi hem från våran lilla roadtrip, tur och retur till Ullared på ett dygn, bara jag mamsen och storasyster. Bilen var fullproppad med shoppingpåsar och vi var alla på ett gott humör, Vi hade en fantastisk liten resa tillsammans! :)
 
Vi kom fram till Ullared runt 4 på fredagseftermiddagen, så vi var snabba på att checka in i campingstugan för att sen hinna med en runda inne i butiken. På kvällen blev det stugmys med brieost, kex, frukt, rökt lax, parmaskinka och vin - OCH en massa snack och skratt förstås ;)  Vi sov alla gott och gick upp tidigt på lördagen, redo att shoppa! :D Runt 13-tiden kände vi oss nöjda. Helt slut var vi när vi hoppade in i bilen och styrde kosan mot Stockholm igen.
 
Till min stora förvåning så visade sig Ullared vara rena guldgruvan för oss träningsfreak! Jag hade inte alls planerat att shoppa träningsplagg så när jag hittade träningsavdelningen som var full av en massa snygga och funktionella plagg till riktiga brakpriser så kunde jag ju inte låta bli.
 
Ídag hade jag ett förmiddagspass på jobbet och eftermiddagen har ängnats åt att släppa ut hästarna på SOMAMRBETET. Sex hela veckor ska våra små kusar få ha semester. Lite älskigt var det att släppa ihop våra med de 6 hästar som redan stod i hagen. Man vet ju aldrig vad som händer och Olympus är dessutom en gammal envis ranghög stöt som alltid ska visa att det är han som bestämmer. Men peppar peppar så gick det väldigt bra! Hoppas på att det lugnar ner sig mer och mer för varje dag som går och att alla får hålla sig hela! :)
 
Till frukost idag hade jag varken gott om tid eller fantasi så det fick bli enklast möjliga - vaniljgröt med turkisk yoghurt , kaneläpplen & russin. Gott! :)
 
Vaniljgröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl havremjölk
½ dl vatten
1 msk solroskärnor
salt
vaniljpulver
 
Bara att koka ihop!
 
Kaneläpplen:
Tärna ½ äpple och micra tillsammans med 1 msk kanel. Mmmmmmmmm.
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 
 
 
 

Mot Ullared!

 
Heeej!
Idag är en dag som jag sett fram mot lääääänge. Jag mamma och storasyster ska nämligen göra en liten roadtrip ner till ULLARED! Ska bli superkul och mysigt att hänga vi tre tillsammans ett helt dygn! Och sen en massa shopping och en mysig kväll med mat och vin i campingstugan på det ;)
Måste packa väskan typ NU så hinner inte skriva så mycket mer än såhär. Blir nog inget inlägg i morrn (ingen exklusiv campingfrulle är planerad;)), men om inte annat så hörs vi på söndag! Ha en fin helg!
 
Till frukost idag blev det en spännande, smakrik smoothie med blomkål (!) i! Gav en fin besk touch bland allt det söta, testa! :)
 
Smoothie:
½ frusen banan
1 dl frysta jordgubbar
2 små buketter blomkål (50-100 gram)
1 dl kokosmjölk
1 dl havremjölk
1 krm vaniljpulver
 
Mixa samman allt med en stavmixer. Häll keso i botten av ett högt glas, lägg sedan ett lager med müsli, häll över smoothien och toppa med ytterligare lite müsli :)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mental hälsa

 
 
För ett tag sen skrev jag att inlägg om att jag bestämt mig för att inte ha några direkta "mål" under sommaren, utan att fokusera på att slappna av och bara njuta av värme och ledighet. Men det är faktiskt EN sak som jag ska jobba med under sommaren, och det är min mentala hälsa. Hela våren gick jag och tänkte att jag MÅSTE ta tag i detta, ta tag i mig själv, vara nöjd med mig själv, det jag presterar och bli bättre på att ge mig själv en klapp på axeln. Jag tror vi är många som är alldeles för dåliga på att uppskatta oss själva. Det är oerhört viktigt att kunna känna sig nöjd, glad och STOLT över sig själv och det man åstadkommer, oavsett om det är en skrivning i skolan eller att man är en bra syster. Man kan inte vara bäst och prestera på topp jämt, ibland presterar man halvdant men då är det viktigt att man kan se det bra i det lilla och ofullständiga istället för att klanka ner på sig själv.
 
Så. Nu tänker jag fasen inte skjuta upp detta mer, nu tänker jag bli bättre på att tycka om mig själv och mina resultat!
 
Jag vill:
* Stressa ner
* Sluta oroa mig över saker jag inte kan påverka
* Släppa på kontrollbehoven
* ALLTID känna mig stolt och nöjd över vad jag har presterat
 
Mina redskap för sommaren är diverse böcker om ämnet, det finns massor av läsvärd litteratur om den mentala hälsan (OBS! Tänk på att man inte behöver svälja allt som skrivs med hull och hår = var källkritisk!), en del mindfulnesstekniker/idéer, långa promenader, positiva tankar och ledig tid för att söka insikt om mig själv.
 
Alltså, jag är inget nervvrak som tycker illa om mig själv, haha. Man kan nästan uppfatta det så inser jag nu när jag läser igenom det jag skrivit. Jag är en välmående människa, fysiskt och mentalt. Men i mitt intensiva liv som student så kan jag ibland känna att jag skulle tjäna på om jag kunde tro lite mer på mig själv och känna mig stolt och nöjd mer än besvikelse över att jag inte presterat ändå lite bättre! Så det r väl det som är tanken med det hela :)
 
Som sagt -  det är viktigt att acceptera och älska sig själv!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Hipp hipp hurra...

 
... för världens bästa storasyster som fyller 25 år idag! ♥
Ikväll blir det alltså födelsedagsfika hos storasyster (har hört rykten om rabarberpaj:D), men innan dess har jag en ledig torsdag att se fram emot :)
 
Igår blev det en spontanmiddag i Vaxholm. Har ni varit där någon gång? Det är en riktig liten sommarstad dit vi alltid åker på sommaren och äter middag eller köper glass, skärgården är för himla ljuvlig. Lite kyligt var det men inte kallt (svensk sommar;)). När vi kom hem plockade jag smultron som fick ackompanjera morgonens grötfrukost :)  Här nedanför kommer ett gäng instagrambilder!
 
Pappa och mamma ♥
 
 
 Frukostbloggerskan i egen hög person
 
 
Smultron... Mmmmm.. 
 

Nu till dagens frukost! En krämig kokosgröt med lovely topping och ett kokt ägg, kan inte bli bättre! :) 
 
Krämig kokosgröt:
1 dl fiberhavregryn
½ banan
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 msk solroskärnor
½ msk krossat linfrö
lite salt
 
Mosa bananen och blanda med resterande ingredienser i en kastrull, låt koka upp och sjud nån minut.
 
Dagens topping:
Smultron, quinoapuffar, pumpafrön & mandelkross
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Trött tjej

 
Hujedanemig! Sov ända till 07.40 idag! Skönt vare kan jag meddela, och säkerligen välbehövligt! :)
 
Är helt ledig idag och därför tänker jag bara göra sånt jag tycker om. God frukost, en ridtur med Olympus och sen en sväng in till stan med syrran.
 
Ha en fin onsdag! ♥
 
Omelette med kanel:
2 ägg
1.5 msk mandelmjöl
lite salt
1 tsk kanel
 
Vispa samman och stek en omelette i rapsolja.
 
Tillbehör:
Keso, hackade hasselnötter & frysta jordgubbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Triss i frukostgott

 
God förmiddag på er,
har inlett den tredje heldagen i rad i kiosken, stänger vid 19 ikväll och sen väntar leeeeedighet ända fram till söndag. Ska bli himla skönt! Och inte nog med att jag är ledig, har dessutom en massa roliga saker inplanerade - ska bl a fira min syster som fyller 25 och på fredag ska jag mamma och syrran göra en roadtrip ner till Ullared! Nån som varit där?? Det blir första gången för oss, ska bli spänande att se om det är som på TV ;) Vi kommer övernatta från fredag till lördag i en campingstuga, vilken myskväll det kommer bli! ♥
 
Började även denna dag med ett träningspass. I söndags blev det ju långdistanslöpning och igår blev det PW + plankan så idag siktade jag in mig på lite mer styrketräning. Med lite fantasi kan man fasiken träna jäkligt bra hemma och ute! Se bara här nedanför på mitt lilla hemmagym som jag fixade ute på altanen i morgonsolen i morse. Pilatesboll, yogamatta och mammas turkosa träbänk fick agera redskap :)
 

Efter träningspasset kurrade det rejält i magen! Då kändes det bra att veta att jag hade en smarrig davosgröt i kylen som väntade på mig ;) Som tillbehör blev det vaniljkeso, bärfluff och en massa topping!
 
Kardemummadavos:
1 dl fiberhavregryn
1.5 dl havremjölk
2 krm färskmalen kardemumma
 
Blanda ihop och låt stå i kylskåpet över natten.
 
Vaniljkeso:
Kes + vaniljpulver
 
Bärfluff:
1 äggvita
0.5 dl frysta br
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt i bären.
 
Dagens topping:
Kiwi, mandelkross, gojibär och pumpfrön.
 
 
 
 

 
Enjoy;)
 
H
 

Sommarinspiration

 
Midsommarhelgen är enligt mig startskottet för sommaren, inte förrens då börjar man förstå att NU äntligen är vi framme vid det vi längtat så länge efter! Sommaren fyller mig med sprudlande energi och påverkar vad jag är sugen på både till frukost, lunch, mellis och middag. Är det likadant för er?! :)
Tänkte i alla fall att det kunde vara passande med lite inspiration inför sommarens alla lååååånga, luuuugna och rooogivande frukoststunder, så jag har knåpat ihop ett litet inlägg med diverse somriga frukostalternativ. Bon apetit! :)
 
Smörgåsar med goda tillbehör sitter sällan fel
 
 
 
 
 
 
 
 

Plättar och pannkakor är lätt och mättande
 
 
 

Inget är så sommarfräscht som en tallrik yoghurt med god topping! Om inte till frukost, så varför inte till lunch?:)
 
 
 

På sommaren ersätter jag "vintergröten" med sval davosgröt!
 

Semestern ger tid till att baka scones på morgonen
 
 
 

Tänk allt gott man kan göra med keso! Här som tillbehör till kanelstekta äpplen och som översta lagret till en banan och nektarinpaj.
 
 
 
 
Gör din mannagrynspudding kvällen innan och låt den stå i kylen under natten, på morgonen äter du den kall med färska jordgubbar
 

 
Enjoy;)
 
H
 

Rapport från kiosken!

 
Äntligen har jag fått till internetanslutningen här i kiosken! En kollega kom förbi igår och köpte kaffe när jag satt här och då frågade han om jag ville ha inloggningsuppgifterna, han hade själv tröttnat på att sitta och knappa på iphonen så fort det blev tråkigt och hittat numret till nån support som hjälpte honom. Så nu kan jag både blogga och lyssna på radion när det är tomt på folk - finnemang!
 
Annars då? Det är måndag idag men för mig känns det som tisdag, antagligen eftersom jag jobbade heldag igår. Började som oftast den här dagen med lite motion, tycker det är skönt att göra det när man ska spendera resten av dagen i kiosken. Dryga 5 km powerwalk, mestadels på grusväg och i skog och mark (kände att benen behövde det efter gårdagens långtur på asfalt), som sen avslutades med 2 set 2 min plankan hemma på altanen. Vi har ju både yogamatta och pilatesboll hemma så det är ju perfekt att köra sommarworkout och stretching på altanen har jag kommit på! :D
 
Frukosten idag var somrig, fräsch och god. Mamma köpte hem något som heter "långfil" häromdagen vilket jag aldrig har testat så det fick agera komplement till müslin (den jag fixade i helgen) som jag var så sugen på! I skålen hamnade även en klick keso och några skivade jordgubbar. Vid sidan om blev det en knäckemacka med romansallad, skinka, ost, gul spetspaprika samt ett kokt ägg med kaviar. Frukosten ÄR dagens viktigaste mål - don't forget! ;)
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 
 
 

Smultron till frukost...

 

Hej på er!

Känner ni er mätta på midsommarfirande..? Det gör inte jag! Den här högtiden är verkligen så mycket SOMMAR det kan bli och jag får inte nog! Mer sill å jordgubbar tack! :)

 

Jag måste börja att berätta om gårdagen som lite spontant blev en riktig friluftsdag! Började med en lugn ridtur i skog och mark med Olympus på morgonen. Efter en smarrig sillunch (förstås, hehe..) kom molnen så jag ställde mig med gott samvete i köket en stund, en sats musli med kanel samt en stor, fin rabarberpaj blev slutresultatet! :D Köksstöket följdes av en skogspromenad med mamma och syrran och senare på eftermiddagen kom även syrrans kille som hade med sig två fiskespön, så vi gav oss ut med båten ett par timmar och kastade. Det nappade dåligt men precis när vi tänkte ge upp så fick Karl en liten gädda på kroken. Den stackarn fick givetvis åka tillbaks ner i sjön igen (gäddan alltså! Inte Karl ;) ):) När vi kom hem igen satte vi igång grillen – grillspett och mammas goda potatissallad med dijonsenap! Rabarberpajen agerade efterrätt ;D Kvällen avslutades med en aktivitet som jag aldrig tidigare testat men som sporrade mig som sjutton – luftpistolsskytte! Karl hade med sig sin lilla leksak och pappa hade satt upp en ölburk på en stubbe en bit bort från huset som vi siktade på. Så sjukt kul!! Svårt att tänka sig att det kan vara så roligt att stå och sikta på en ölburk liksom, haha. Gillar allvaret och fokuset som krävs, en riktig koncentrationssport! Kanske nått att börja med…?

En sån dag! Lovely!

 

Med gårdagens roliga aktiviteter kvar i kroppen så var jag i morse mer än redo för en dag på jobbet. Klev upp 05.30 och sprang milen i sällskap av en klarblå himmel och en värmande sol, därefter blev det dusch, frukost och sen iväg.

 

Under gårdagens skogspromenad gjorde vi ett flertal FYND. Mamma hittade gula kantareller (som vi dock lät stå kvar) och själv fastnade jag en bra stund vid ett gäng smultronplantor! Plockade en handfull som jag la i vatten när jag kom in, de fick nämligen agera frukosttillbehör till dagens frulle som bestod av en dinkelgröt med smak av kanel samt hemmafixad vaniljkesella.

 

Dinkelgröt:

1 dl dinkelflingor

2 dl havremjölk

0.5 dl vatten

2 msk hirsflingor

1 msk solroskärnor

1 msk krossat linfrö

Salt

Kanel

 

Koka ihop allt till en krämig gröt.

 

Vaniljkesellan:

0.5 dl kesella naturell

Vaniljpulver

 

Bara att blanda ihop! :)

 
Morgonstretch på altanen!
 
 
 
 
 
 

 
Enjoy;)
 
H

En somrig dag!

 
Ja, det var precis vad gårdagen var det! Solen sken på oss så gott som hela dagen, vi åkte båt, hade picknick med sillunch, drack gott, åt gott och hade det allmänt bra! Kvällen spenderade jag på en strand med några nära vänner och ett annat större sällskap. Det var 5-kamp på blodigt allvar (vårt lag kom tvåa! Så surt...hehe), kubb och grillning på kvällen. När myggorna började äta upp oss packade jag och mina två polare ihop våra grejer och drog oss hemåt. Kvällen avslutades med en cykeltur från bussen och hem i sommarnatten :)
Här kommer några bilder från båtturen igår:
 
Världens finaste Maysan var såklart med, iförd sin lilla flytväst :)
 
Picknick på bryggan - Sill, potatis, lax, bröd, jordgubbar & nubbe
 
Syrran och hennes kille ♥
 
Jag sov ut ordentligt idag, ända till klockan 8 då jag vaknade pigg och glad. Låg och drog mig en stund och spenderade ett par minuter åt att fundera ut vad jag skulle göra för något till frukost. Köpte hirsflingor häromdagen så givetvis blev jag sugen på att experimentera lite med dem... Hirspudding med varm jordgubbskompott & turkisk yoghurt fick det bli. Mums!
 
Hirspudding:
0.75 dl hirsflingor
2 dl havremjölk
1 ägg
1 nypa salt
1 krm färskmalen kardemumma
 
Koka ihop en gröt på flingor, vätska och kryddor och låt puttra några minuter. När gröten känns klar vispar du ner ägget, låt puttra nån minut till och häll sedan upp i en skål och ställ in i kylen.
 
Jordgubbskompott:
1 dl färska jordgubbar
1 krm vaniljpulver
 
Skiva jordgubbarna och värm dem i en kastrull. Mosa lite försiktigt med en gaffel och rör runt. Blanda i vaniljpulvret och låt puttra några minuter så lite av vätskan försvinner.
 
Ta fram puddingen och servera den med den varma kompotten, en klick turkisk yoghurt, kokosflingor & pumpakärnor.
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

Glad midsommar på er!

 
Hejsan!
Hoppas ni alla mår toppen, att solen skiner på er och att ni har ljuvliga planer för dagen. Vi ska snart ge oss ut på sjön med våran lilla båt, picknicklunch med sill å potatis ska det bli! :)
 
Igår hade jag den mest underbara kvällen på länge! Två tjejkompisar var som sagt här, vi gjorde en grymt god och somriga halloumisallad med jordgubbar, sparris och grillat bröd till, drack vin (inte Linda förstås som är gravid) och pratade och skrattade MASSOR. Bra för själen! ♥
Här nedanför ser ni en bild på våran smaskiga middag :)
 
 
Förra året på midsommaraftonen gjorde jag plättar med somriga tillbehör till frukost. Kom å tänk på det häromdagen så jag letade upp receptet och tänkte att det kan få bli en ny liten midsommartradition:) Jag menar, vad är mer sommar än vaniljplättar med vaniljkeso & skivade jordgubbar? ;)
 
Vaniljplättar 2 pers:
3 ägg
3 msk turkisk yoghurt
2 msk bakerix
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
lite salt
Vispa samman och stek små plättar i smör :)
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H

Rawgröt med en twist

 
God morgon!
Dagen före midsommaraftonen = en dag full av förberedelser! Det ska handlas, fixas, städas och planeras. Har ni några roliga planer för morgondagen?:) Jag kommer att äta sillunch med familjen och sen grilla och fira med kompisar på kvällen. Och nu håller vi alla tummarna för SOL, eller hur?!
Men innan morgondagens festligheter så har jag faktiskt en torsdag att se fram emot som också bjuder på en massa festligheter! :D Ikväll kommer 2 av mina bästa och äldsta vänner hit för att ha en liten mysig tjejkväll med grill och annat smaskigt. Ska bli hur mysigt som helst! :)
 
Har som sagt gått ner mig i raw-food-gröt-träsket och tycker det är himla gott och spännande. Idag fick det åter igen bli rawgröten till frukost, men den här gången med en liten twist ;) En fluffig twist! :D
 
Fluffig rawfoodgröt:
1 dl bovete
½ banan
1 tsk acaihonung
kanel
1 äggvita
½ dl frysta br
 
Blötlägg bovetet under natten, skölj ordentligt på morgonen. Mixa ihop med banan, honung och kanel. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda ner bären. Blanda samman äggvitan + gröten, toppa med granatäppelkärnor & valnötskross! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Onsdag

 
Hej hopp!
Ledig idag vilket känns riktigt skönt. Har tagit det lugnt nu på morgonen med en lång frukost, ska snart ner till stallet för en ridtur och sen blir det en sväng in till stan. Vad ska ni göra idag? :)
 
Dagens frukost bestod av en stor tallrik A-fil med snabbmüsli, mango & gojibär samt en knäckemacka med kaviar, hackat ägg, orange paprika & gräslök.
 
Snabbmüsli:
2 msk dinkelflingor
1 msk fiberhavregryn
1 msk sesamfrön
1 msk pumpakärnor
1 msk hasselnötter
1 msk mandlar
 
Rosta lite snabbt i en torr panna :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mugcake!

 

Idag har jag gjort min första mugcake! :D Har gått och varit småsugen på att testa att göra en mugcake bra länge nu, det är ju verkligen blivit en hit på sistone som man stöter på i alla möjliga forum. Det enda är väl att jag har känt mig lite skeptisk till det här med att ”micra” maten. Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det där gamla skrocket om att microvågorna tar död på alla näringsämnen, men det känns hur som helst bättre att förbereda maten på spis eller i ugn!

Men fasen, jag måste ändå säga att det inte var mycket fel på den där mugcaken. Inte alls faktiskt. Tvärtom så blev den jättegod och mycket matigare än jag hade förväntat mig! Och det bästa av allt – den går ju att experimentera med i OÄÄÄÄNDLIGHET! Mer mugcakes till folket helt enkelt! Ta å testa du med!

Det enda jag ska komma ihåg till nästa gång är att köra den lite kortare tid i micron. Jag hade den inne ca 4 min totalt (med vissa kontrollpauser emellanåt), 3 min hade nog räckt!

Mugcake med smak av jordnöt & kardemumma:

½ banan

2 msk fiberhavregryn

2 msk mandelmjöl

2 msk mandelmjölk

2 äggvitor

1 msk pumpakärnor

1 msk hemmagjort jordnötssmör

Färskmalen kardemumma

1 krm bakpulver

Mixa samman samtliga ingredienser med en stavmixer, häll upp i en smord ugnssäker mugg och micra i 3-4 min. Vält upp på en tallrik, toppa med vaniljkeso och mandelkross och njut!

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Enjoy;)

 

H

Hasselnötsdavos med bärfluff

 

Hej hej hej!

Ny vecka- nya tag! :) Hur har eran måndag sett ut? Min vecka har börjat med en heldag på jobbet. Men innan jag for iväg i morse hann jag med en sväng ner till stallet för att släppa ut hästarna och därefter en morgonprommis. Jag hinner inte rida innan jobbet, men en promenad eller joggingtur hinns med om jag kliver upp i tid vill säga ;)

 

Jag tycker väderleksrapporterna i olika medier blir all mindre pålitliga. Vad tycker ni? Idag till exempel kom ett oannonserat MONSUNREGN. Tur man hade kiorren att hoppa i i ;) Annars har solen legat på fint idag, på vardagar när det inte är så mycket folk kan jag sätta mig på en stol utanför kiosken och läsa. Satsar järnet på en nice solbränna i år!!

 

Nu till dagens frulle! Hur man än gör så blir det ju alltid lite småstressigt när man ska iväg till jobb/skola på morgonen och därför är det skönt att det finns snabba frukostalternativ att ta till sånna dagar. Idag åt jag en hasselnötsdavos som jag förberedde redan igår kväll (hur bra?!) samt en STOR klick bärfluff. Snabbt, enkelt, gott, mättande – bara bra saker! :)

 

Hasselnötsdavos:

1 dl fiberhavregryn

Ca 1.5 dl havremjölk

0.5 dl krossade hasselnötter

0.5 tsk kanel

 

Blanda samman på kvällen och låt stå i kylskåpet under natten.

 

Bärfluff:

1 äggvita

0.5 dl turkisk yoghurt

0.5 dl bär

 

Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Toppa med pumpakärnor & gojibär:)

Haha, Maya tycker det är jättespännande att jag har börjat fota frukosten utomhus! Nyfiken å lite småsugen på min frulle idag ;)

 
 
 
 
 
 

 

 

Enjoy;)

 

H

Mackor med ägg & avokado

 
Hej,
ännu en vecka som lider mot sitt slut, kan inte säga det tillräckligt ofta - det går så fort! Midsommar om 5 dagar liksom?! Bara att försöka hänga med och njuta av varje sekund som passerar!:) Vi får dem aldrig åter vet ni..
 
Jag har börjat glömma bort vilken dag det är lite smått (summermode ON!), och då är det skönt att det inte gör så mycket. Alla dagar är lika värda och ska utnyttjas och njutas av till fullo! Idag har jag haft diverse saker för mig. Klockan ringde vid 06.15 då det var dags att kila ner till stallet och släppa ut hästarna. Därefter blev det dusch, frukost och sen iväg till jobbet! Jobbar halvdagar när det är helg vilket är skönt, blev avbytt strax före kl 14 och då hade jag hela eftermiddagen framför mig :) Stannade till vid gymmet på vägen hem, ben + rumpa fick sig en omgång, sen bar det av hemåt för en fika i solen med mina föräldrar och vänner till dem. Och nu sitter jag här med en solig (dock blåsig) eftermiddag/kväll framför mig utan planer. Himla skönt! I morrn vankas det jobb igen så det blir nog bara till att softa resten av den här dagen :)
 
Var lite kluven i morse när jag skulle äta frukost. Jag var liksom lite småsugen på allt... hehe.. Kände dock att det var ett tag sen som jag åt mackor till frukost  och dessutom låg det ett par himla fina avokadosar i en skål i köket... Så avokadomackor fick det bli! Stekte ett ägg till också för att det skulle bli lite matigare:)
 
Hannas ägg- & avokadomackor:
1 skiva grovt solrosbröd från KungMarkhatta (delat i två), kaviar, plocksallat, stekt ägg & avokado. Mmmm!
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Frukostsorbét & dinkeldavos

 
God förmiddag på er!
Gårdagens studentfirande var superkul! Så himla kul att få vara med å fira "lill-kusinen" på hans stora dag, hade inte velat missa det för något annat! :) Lustigt nog bestämde sig himlens portar för att öppna sig i PRECIS samma sekund som de första studenterna sprang ut från skolan, så när allesammans var ute fick de vända å springa in igen i sällskap av släkt å vänner haha. Men stämningen var på topp ändå, inte ens en störtskur kan sänka ett gäng glada studenter! ;) Efter utspringet försvann regnovädret och vi kunde kika på flakfärden i strålande sol. Därefter blev det mottagning med god buffé och tårta :)
 
Idag började jag dagen med en god frukost och därefter for jag ner till stallet. Ska jobba i eftermiddag så vill hinna pressa lite på altanen innan jag ska iväg ;)
 
Lördagsfrullen blev lite av en lyxvariat ;) Frukostsorbét är hur nyttigt som helst men smakar som en isig glassvariant! Testa testa testa! Funkar även bra som efterrätt, till mellis eller som kvällsmys :)
 
Frukostsorbét:
½ fryst banan
1 dl frysta bär
½ dl havremjölk
0.75 dl keso
 
Mixa samman och häll upp i en tallrik.
 
Dinkeldavos:
1 dl dinkelflingor
1.5 dl havremjölk
vaniljpulver
 
Blanda samman och låt stå och dra en stund, häll sedan över din frukostsorbét :) Toppa med mandelkross & pumpakärnor.
 
Inte bara jag som var sugen på frukostsorbét...? ;)
 
 
 

 
Enjoy;)
 
H
 

Student!

 
God morgon på er,
idag är en sån där dag som vänder upp och ner på vardagen. Hela familjen är hemma, äter frukost tillsammans i lugn och ro och det känns allmänt som att det är lördag. Men icke! Anledningen till att vi alla tagit ledigt är för att vi ska styra kosan ner mot Nyköping för att fira Max, min yngsta kusin på mammas sida, som tar studenten idag! Helt galet. Känns som att det var igår som vi alla fyra sprang runt på gräsmattan hos mormor och morfar, lekte ridskola, bråkade om vilken färg man skulle ha på tandborsten, mimade till Aqua och klädde ut Max till tjej. Han kan inte ha haft det så lätt med 3 äldre tjejer omkring sig, haha! Idag blir han verkligen VUXEN och det känns ju bara hel konstigt! Måste fortfarande hejda mig själv när jag ser honm med en ölburk i handen, han ska väl för fan inte dricka?! Han är ju LITEN!! haha. Idag är Maxens dag! :) ♥
 
Eftersom vi ska åka rätt skapligt så blev det ett tidigt ridpass idag. Min fina Olympus, bästa starten på dagen tillbringar man med honom! ♥
Frukosten intogs efter rispasset, idag fick det bli något som är lite av min nya favvogröt --> Rawfood gröt med kesofluff, pumpakärnor och frysta bär.
 
Rawfood gröt:
1 dl helt bovete
½ banan
1 tsk honung
kanel
 
Blötlägg bovetet under natten och skölj av ordentligt på morgonen, sen är det bara att mixa ihop med resterande ingredienser.
 
Kesofluff:
1 äggvita
½ dl keso
vaniljpulver
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda med resterande ingredienser.
 
Enjoy;)
 
 
 
H
 

Regn!

 
Har regnet öst ner på er också idag? Jisses, ibland undrar man hur mycket det kan komma på en och samma gång egentligen! Som tur är har jag suttit inne i kiosken hela dagen, nr det är dåligt väder kan man lika gärna jobba! :) Det var däremot inte så många golfare ute så jag hade inte så mycket att göra, hade dock en bok med mig så jag fick en hel del läst. Måste erkänna att det var lite småmysigt att sitta där inne i kiorren och läsa till ljudet av regnet utanför.
På grund av regnet så fick jag stänga kiosken lite tidigare (yes! så kul är det inte att läsa..), redan klockan 4. Så jag passade på att hoppa in på gymmet på vägen hem och nu sitter vi här vid köksbordet och har precis ätit en supergod middag - stora köttbullar med senap & äpple, samt en grönsakswok gjord på broccoli, blomkål, rödlök, champinjoner & cashewnötter. Mmmmm!  (Receptet hittade jag i dagens DN!)
 
Dagens frukost var så klassisk, enkel och GOD! Är det något som aldrig slåt fel så är det GRÖT! Så himla gott, nyttigt, enkelt, billigt och mättande. Helt klart bästa frukosten! Idag smaksatte jag gröten med vanilj och hemmagjort jordnötssmör ♥
 
Vanilj- & jordnötsgröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl havremjölk
½ dl vatten
1 msk solroskärnor
salt
1 krm vaniljpulver
1 msk jordnötssmör
 
Dagens topping:
Keso, valnötter & kiwi
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Ledig

 
Hej på er!
Idag är jag helt ledig (!), solen skiner, det är varmt och jag har en massa roliga planer. Har börjat dagen med en god frulle på altanen samt en ridtur med fina Olympus, passade på innan det blir allt för varmt. Nu blir det ett par timmar i solstolen och senare i eftermiddag ska jag möta upp bästis i stan för ett glas på nån trevlig uteservering och därefter blir det TAPAS och "sommarasvlutning" med ett gäng från klassen. Ha en fin onsdag!
 
Till frukost fick det bli en kesokaka, en rostad skiva filmjölkslimpa med rosésallad, leverpastej & gurka samt ett kokt ägg med kaviar.
 
Kesokaka:
1 ägg
1 dl keso
½ dl frysta björnbär/blåbär
1 msk fiberhavregryn
salt
vaniljpulver
kokosflingor till topping
 
Vispa samman allt och häll upp i en smörad portionsform, toppa med kokosflingorna och baka i ugnen, 225 grader, i ca 15 min.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tisdag

 

Hejhejhej!

Hoppas ni alla mår finfint och njuter av den första sommarmånaden! Solen har dock lyst med sin frånvaro ett par dagar nu, har det varit så för er också? Det gör i och för sig ingenting eftersom jag har jobbat, molniga dagar kan man verkligen göra lite nytta. Det ryktas om att det ska bli både soligare och varmare i morrn, och gissa vem som är ledig då? Yes! ;)

Tror jag skrev i ett inlägg förra veckan om att jag funderat på att ”frysa” mitt gymkort en månad i sommar och låta kroppen vila från styrketräning ett tag. Nu har jag nog bestämt mig för att det faktiskt får bli så! Tanken är att hålla igång med lite promenader och löpning, passa på att träna utomhus nu när man kan och verkligen utnyttja sommarlovet till att vara LEDIG. Dessutom kan jag tänka mig att man kommer få lite av en nytändning och verkligen LÄNGTA till gymmet sen J Hart bara inte riktigt bestämt mig för exakt vilka veckor jag ska ”frysa”. När jag jobbar som mest eller när jag är ledig? När jag är ledig kanske..? Hmm, ska fundera ett slag till på den.

Dagens frukost bestod av två frallor som jag bakade igår kväll samt en smarrig bägare. På den ena frallan hade jag philadelphiaost, vattenmelon & gräslök, på den andra blev det isbergssallad rökt skinka, ost & gurka. Bägaren bestod av naturell yoghurt, keso, kiwi, havregryn & pumafrön.

Grundreceptet till frallorna hittade jag hos foodporn, jag ändrade bara lite vad gäller mjöl och kryddning ;)

2 st frallor:

1 äggvita

1 dl dinkelmjöl

1 tsk bakpulver

½ dl naturell yoghurt

Kardemumma

Salt

Sesamfrön (att toppa med)

Vispa samman allt och klicka upp 2 frallor på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.

 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Äter man rätt så orkar man mer

 

Hej på er!

Haft en fin dag? Det har jag haft, även om det regnat och åskat om vartannat i princip hela dagen. Idag har jag jobbat min första ”riktiga” dag på sommarjobbet. Började vid 8.30 i morse och skulle egentligen jobbat fram till 19.30 men på grund av det taskiga vädret så fick jag stänga lite tidigare. Skönt faktiskt, 11 timmars arbetspass är långt tycker jag.

Innan jag for iväg till golfklubben i morse så hann jag med en härlig morgonjogging. Har börjat använda mig av ”Runkeeper-appen”, mest för att det är kul att se på karta hur man springer :) Dessutom får man ju veta hur långt man springer, hur länge och vilken medelhastighet man håller. Egentligen helt oväsentliga siffror, men det kan ändå vara lite skoj att se.

Jag tycker väldigt mycket om att ge mig ut och springa. Jag älskar gymmet också men även där ser jag alltid till att få åtminstone 30 min på bandet så jag får kuta av mig lite. Det känns avslappnande både för kropp och själ att få upp pulsen lite genom att springa. En insikt som kommit till mig på sistone är dock hur viktigt det är att äta ordentligt för att ORKA springa och framförallt för att kunna UTVECKLAS i sin löpning. Jag springer som sagt mest för att jag tycker det är en kul, skön och okomplicerad form av motion och har aldrig riktigt reflekterat över att jag kan påverka mig själv och min känsla i joggingen genom väldigt många saker, kanske framförallt genom att äta ordentligt både före och efter. Jag är ju en riktig frukostälskare (förvånad?). Jag är morgonpigg och har en oerhörd aptit på morgonen, underbart! :) Jag är däremot INGEN kvällsmänniska. Istället för att ha ett dåligt morgonhumör så har jag ett fruktansvärt kvällshumör. Jag blir trött och grinig och har inte alls samma aptit på kvällen som jag har på morgonen, det är sån jag är helt enkelt. Det hela leder till att jag ganska sällan äter några megaportioner till middag, jag föredrar något enkelt, men äter mig alltid mätt :) Framförallt kan jag väl känna att det kan slarvas lite med kolhydrater. Ni vet, man fixar en köttfärsfylld ugnsbakad paprika och en maffig sallad (mums!), men tänker inte ens på det där med kolhydrater! Nu ska jag komma till poängen med detta. Min INSIKT! Om jag ger mig ut och springer tidigt en morgon, före frukost, och samtidigt har ätit en kolhydratfattig middag kvällen innan, hur ska mina ben orka?! Så. Jag har sen en tid tillbaka försökt tänka extra mycket på att få i mig kolhydrater kvällar före jag ska köra ett morgonpass, antingen löppass eller ett gympass. Jag har dessutom sett till att ta en banan INNAN jag ger mig ut i morgonbriset, och aldrig ge mig ut på helt fastande mage. Jag kan omöjligt beskriva vilken EFFEKT detta fått! Det är helt galet! Jag orkar MASSOR. Jag orkar springa både längre och fortare, men framförallt så känns benen fulla av energi! Känslan i steget är inte stum, utan bara helt underbar :) Fantastiskt kul!

Egentligen är den här ekvationen inget nytt. Tvärtom! Kolhydrater är ju bränslet under konditionspass, det är vad maratonlöparna laddar med flera dagar innan en tävling. Så varför skulle inte samma kemi funka på en vanlig motionslöpare? :) Det är klart den gör! Det är bara så lustigt att man själv inte ens tänkt på saken tidigare. Jag blir så löjligt stolt över mig själv när jag kommer till insikt om sånna här självklara saker, haha.

 

Nu till dagens frukost! Efter joggingturen kom jag in, tog en dusch och sen var jag förstås hungrig! En tallrik gröt satt fint som återhämtning samt som uppladdning inför en dag i kiorren. Idag smaksatt med vanilj & kardemumma.

 

Vanilj- & kardemummagröt:

1 dl fiberhavregryn

2 dl havremjölk

½ dl vatten

1 msk havrekli

1 msk krossat linfrö

1 msk solroskärnor

Salt

1 krm vaniljpuver

2 krm färskmalen kardemumma

 

Bara att koka ihop till önskad konsistens.

 

Dagens topping:

Keso, kokosflingor samt frysta blåbär & björnbär.

 

 
 
 

 

Enjoy;)

 

H

 

Åska

 
God morgon,
vaknade i morse till ljudet av åska. Det regnade och mullrade rejält, precis ovanför huset. Kusligt men ändå lite mysigt sätt att vakna på. Det var skönt att ligga kvar i sängen och dra sig tills det var över. När jag klev upp gick jag raka vägen ut på altanen, satte mig i dörröppningen och drog in doften av regn och njöt av att se solens strålar tränga fram. Bra start på den här dagen :)
Ännu bättre blev den när jag fick i mig dagens frukost. Har gått flera dagar och tänkt att jag skulle få till dessa goda mackor vid något bra tillfälle - idag fick det bli! :D
 
Dagens frukost bestod av 2 skivor rostad filmjölkslimpa med philadelphiaost, basilika, valnötter & honung, till detta vattenmelon och ett kokt ägg. Sommar!
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Bägare vare här!

 
God morgon!
Ännu en dag som börjar med frukost i solen på altanen, love it. I går gjorde jag årets premiärdopp i poolen hemma hos farmor och farfar, om det blir lika fint väder idag så får det bannemig bli en vända dit igen ;) Innan dess står det en ridtur med mamma på schemat! Shulululuu, ha en fin lördag!
 
Dagens frukost bestod av en bägare med 4 lager, grovt solrosbröd med ost, leverpastej, gurka & paprika, ett kokt ägg, berocca och kaffe.
 
Bägaren:
1a lagret: Vaniljkeso
2a lagret: Fiberhavregryn
3e lagret: Kiwi
4e lagret: Mandelkross + gojibär
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Sänker prestationskraven

 
Hej på er!
Vet ni hopptävlingen igår gick riktigt bra! Två felfria rundor för mig och Olympus och dessutom en rosett som fick åka med hem. Himla kul och mysigt att vara på tävling igen, Olympus verkade också gilla det, men samtidigt känns det ganska skönt att vi lagt det där intensiva tävlandet bakom oss. Jag och Olympus trivs numera så himla bra på hemmaplan där vi kan tävla mot oss själva och tycka att vi är bäst alla dagar, oavsett ;)
 
Jag har nog inte riktigt förstått och kommit in i det här med sommar ännu. Det känns konstigt att inte ha några böcker att plocka fram så fort man har lite tid över. Jag har otroligt lätt för att känna mig rastlös, något som visserligen kan ses som en bra egenskap och egentligen bara är en del av den jag är. Men samtidigt är det något jag måste jobba med då det hindrar mig från att koppla av och vila upp mig. Ibland är det bra att bara göra INGENTING.
Därför har jag bestämt mig för att den här sommarens målsättning blir att ha så lite mål som möjligt. Jag spenderar ungefär 9-10 månader om året med höga prestationskrav och sätter en oerhörd press och höga förväntningar på mig själv. Det är självklart en viktig del av livet, kanske framförallt när man studerar, att man har mål och verkligen vill prestera och jag älskar verkligen att utmana mig själv! Men just därför är det så viktigt att man också ger sig själv vila och lugn och när det finns möjlighet. Så, länge leve livet och njutningen den här sommaren! :D
 
Dagens frukost intogs på altanen. En nybakad skiva filmjölkslimpa (♥) med ost, skinka & gurka samt en skål med naturell lättyoghurt toppad med snabbfixad müsli (fiberhavregryn, kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, mandlar, gojibär & quinoapuffar), vattenmelon, berocca och kaffe.
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 

SOMMARLOV!

 
Äntligen! Ä-N-T-L-I-G-E-N!
Jag tror tentan igår gick rätt bra. Nu är det bara 3 nervösa veckor fram till man får resultatet... Men sommarlovet börjar NU, och det ska njutas till fullo! :)
Så hur firar vi då in detta? Jo, jag och Olympus ska faktiskt göra "come-back" på hoppbanan idag haha. En av granngårdarna här i närheten anordnar varje år en liten tävling, det är mest en kul grej och tillför alla, oavsett erfarenhet och nivå. Jag och Olympus ska hoppa 80 och 90 cm, ska bli superkul! :)
 
Dagens frukost blev en jättegod raw-gröt , receptet hittade jag på Emmas fina blogg. Jag tycker det där med raw food är superspännande! Det skulle nog vara svårt (och kanske lite tråkigt..?) att leva 100% på raw food men jag tycker abvsolut man kan lägga in det i sin kost lite då och då :) Det som var bra med just den här gröten var att den består av FÅ ingredienser och gick jättefort att förbereda. Och sen smakade den ju lovely också ;)
 
Raw-gröt:
1 dl bovete
½ banan
1 tsk honung
Kanel
 
Blötlägg bovetet under natten. På morgonen så sköljer du bovetet ordentligt så att den slemmiga hinnan försvinner. Mixa sedan med resterande ingredienser. Jag åt gröten med vaniljkeso (keso+vaniljpulver), kokosflingor, krossat linfrö & hallon ♥
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Tentagröt!

 
... terminens sista! Håll en tumme! ♥
 
Vaniljgröt:
1 dl dinkelflingor
2 dl havremjölk
½ dl vatten
1 msk fiberhavregryn
1 msk havrekli
1 msk krossat linfrö
½ msk kokosflingor
1 msk solrosfrön
vaniljpulver
salt
 
Melonkeso:
½ dl fryst galiamelon
1 dl keso
 
Mixa samman! Toppa med pumpafrön och gojibär.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Rabarberkräm

 
God morgon!
Idag är det en sista genomgång av allt inför tentan som gäller. Ska bara kolla igenom allt lite snabbt för att checka av att jag har någorlunda koll på läget. Satsar på att ha det gjort till lunch eller tidig eftermiddag, sen slår jag ihop böckerna och tar mig en joggingtur eller långpromenad. Brukar försöka att INTE plugga dagen innan tenta faktiskt, det känns som att man lätt stressar upp sig. Och visst är det väl så att man bör vara klar... Hoppas hoppas hoppas...!
 
Har börjat dagen med en riktig somamrfrukost. Syrran gjorde rabarberkräm igår och snäll som hon är kom hon hit med en bunke till oss♥ Mmmmmmmm så gott!
Rabarberkrämen åt jag med havremjölk och toppade sedan med hackade mandlar, cashewnötter, quinoapuffar och kanel. Till detta blev det två knäckemackor med philadelphiaost, plommontomat och torkad basilika.
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Gröt på altanen

 
Kan det inte bara vara sommar jämt?! Gud vad jag älskar detta väder! Sol, svala vindpustar, ljudet från björkarna. Bara att suga i sig så mycket det går. Tänk om man kunde spara sommaren i en ask!
 
Idag är det TENTAPLUGG som gäller. På onsdag är det dags och jag vill knna mig så förberedd det bara går. Senare ikväll blir det markarbetsträning med Olypmus. Ha en fin måndag!
 
Dagens frulle intogs på altanen - Kardemummagröt med yoghurt, galiamelon, pumpakärnor, ett kokt ägg, berocca & kaffe.
 
Kardemummagröt:
1 dl dinkelflingor
1 msk fiberhavregryn
1 msk havrekli
1 msk krossat linfrö
1 msk solroskärnor
2 dl havremjölk
½ dl vatten
salt
kardemumma
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Fullspäckad helg!!

 
Heeeeeeeeeeeeeej,
har haft en minst sagt händelserik helg bestående av diverse festligheter och tentaplugg. Jag har inte hunnit slå på datorn en enda gång och därav dålig update här på bloggen. Men nu kör vi igen!
Jag var på inflyttningsfest i fredags och 30-årsfest igårkväll och har därför sovit hos mormor och morfar 2 nätter i rad. Det går liksom inte att ta sig hem till mig nattetid hehe... Som tur är har jag mormor och morfar som bor lite mer centralt och där jag alltid är välkommen. Rejält bortskämd blir man också med nybäddad säng och lyxfrukost ♥
 
Blev ju aldrig av att jag la upp fredagsfrullen så jag tänkte dela med mig av den nu och så kör vi på som vanligt från och med i morrn igen :)
 
Ugnsbakad gröt med bär och knäckig topping.
1 dl fiberhavregryn
1 ägg
1 msk krossat linfrö
1 msk solrosfrön
3 msk havremjölk
salt
vaniljpulver
0.5 dl frysta bär
Toppingen: 2 msk kokosflingor & hackade mandlar.
 
Blanda samman alla ingredienser utom bär och topping. Varva gröt och bär i en smord liten portionsform, toppa med kokosflingor och mandlar och grädda sedan i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
RSS 2.0