Enchilada


Mumsigt värre! Om du äter tacos till middag en kväll och det blir en massa mat över är det perfekt att göra enchiladas till lunch dagen efter =)



Ingredienser 1 pers:
1 tortilla bröd
ca 3 dl stekt tacofärs
Inlagd grillad paprika
ost

Hacka paprikan och blanda den med köttfärsen, bred ut i mitten på tortilla brödet och rulla ihop. Lägg rullen i en ugnssäker form med skarven neråt. Strö över lite ost och gratinera sedan i mitten av ugnen, 200°C, i ca 15 min. Servera med gräddfil och en blandad sallad :D

Enjoy;)

H


Vårigt mellanmål!


Nu när solen kikar fram på dagarna blir jag så sugen på nått friskt till mellanmål! Idag blev det en snabb, söt fruktsallad =)



Ingredienser:
1 äpple jonagold
1 apelsin
2 msk kokosflingor
1 msk sesamfrö
1 tsk malen kanel

Skär frukterna och lägg i en skål, strö över kryddorna.

Enjoy;)

H

Gröttips!


Det typiska att ha på morgongröten är förstås sylt. Det kan va gott och det finns ju många olika sorter att välja mellan men det är ingen favorit om ni frågar mig. Istället tycker jag det är gott med nötter, frön och frukt! Min senaste favorit-kombo ser ni på bilden nedan, havregrynsgröt smaksatt med kokos, toppad med valnötter och russin, serverad med alpro soya! 

 

Alpro soya och russin är mitt ABSOLUTA tips för att få till sötman som man annars får av sylt =)

Enjoy;)

H

Surdegslimpa med russin och solrosfrön


Ännu ett härligt brödrecept hämtat ur Martin Johanssons bok "Surdegsbröd".



Dag 1 kväll:

1 dl rågsurdegsgrund
3 dl ljummet vatten
3 dl rågmjöl

Blanda ingredienserna i en rymlig bunke, täck med plast och låt vila på ett varmt ställe över natten.

Skållning:
2½ dl rågkross
3 dl kokhett vatten.

Mät upp rågkrosset i en bunke och häll över det heta vattnet. Rör om och täck sedan med plastfolie och låt vila stå natten.

Dag 2 morgon:
Surdegen och skållningen från dagen innan
4½ dl vatten
7½ dl vetemjöl special
6 dl rågmjöl
1 dl linfrö
1½ dl solrosfrö
1 msk salt
2 dl russin

Blanda alla ingredienserna utom russinen och kör 8 min i degblandare (4 min ganska långsamt och 4 min lite snabbare). Häll i russinen och kör 2 min till. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbelstorlek, det tar ca 3-4 timmar.
Smörj 2 brödformar med smör, fyll dessa ungefär 2/3. Stör på lite solrosfrö och täck med en bakduk, låt jäsa ytterligare 1-2 timmar. Sätt ugnen på 275°C i tid, ha ett galler i mitten och en plåt längst ner i ugnen.
Sätt in bröden i ugnen samtidigt som du slänger in några isbitar på den nedersta plåten. Efter 5 min sänker du temperaturen till 200 grader, därefter ska bröden stå inne ytterligare 55-60 min. Ta ut bröden ur ugnen och stjälp upp dem ur formarna och låt svalna på ett galler. Linda in bröden i en handduk och låt vila till morgonen efter=)

Lite pillrigt och det tar sin lilla tid.. Men så gott!!

Enjoy;)

H

RSS 2.0