Smarrig bägare med turkisk kesoghurt

God morgon på er:) Hoppas ni sovit gott!! Det har jag gjort, men jag känner mig trött. Jobbade på ICA till 21 igår kväll och nu ska jag iväg till caféet. Men men, det är ju fredag i alla fall och ikväll ska jag äta middag med några kompisar och sen gå ut och dansa ;D
 
Dagens frukost bestod av en rostad macka med romansallad, leverpastej & gurka, till det en bägare turkisk kanelkesoghurt med müsli, hackade hasselnötter & plommon.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Vaniljscone med honungsdränkta valnötter

 
God morgon,
Stall, plugg å jobb står på schemat idag! Lika bra att sätta fart;)
 
Vaniljscones 1 st:
1 dl mandelmjöl
0.75 dl dinkelmjöl
1 msk havregryn
1 krm bakpulver
½ krm vaniljpulver
1 dl naturell yoghurt
 
Blanda samman alla torra ingredienser, tillsätt yoghurten och kleta ihop till en smet. Klicka ut en bulle på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min.
 
Dagsen pålägg:
Philadelphiaost & honungsdränkta valnötter
 
Varm chaidryck:
2.5 dl havremjölk
Kanel+Kardemumma+Kryddnejlika
 
Värm i en kastrull, sila av kryddnejlikan och njuuuut :)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Surdegsknäcke med makrill & ägg

 
God morgon,
det är tydligen onsdag idag men i mitt huvud känns det som måndag! Måste bero på min lilla tur till Kinna om innebar hotellövernattning och god mat, sånt brukar ju ske på helgerna liksom :P Haha. Men förhoppningsvis kommer jag snart in i verkligheten igen ;D
 
Har börjat dagen med ett tidigt gympass, vi var ett ganska stort gäng som var på plats redan när dörrarna till gymmet slogs upp vid 6 i morse. Ett tydligt tecken på att vardagen börjar ta sin form igen :) Jag ska ner till stallet snart så jag hade ingen lust att fixa nån megakrånglig frulle idag, istället fick det bli goda knäckemackor och yoghurt, gott det med! ;)
 
Dagens frukost:
Surdegsknäcke på quinoa med makrill i tomatsås & kokt ägg
En skål med turkisk yoghurt, cashewnötter, valnötter & ringlad honung 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Frukost på Kinna Stadshotell

 
God morgon,
har en supermysig vistelse här i Kinna med mami. Igår medan mamma jobbade så var jag med min kompis och strosade runt i det fina vädret. På kvällen åt mamma och jag middag på stadshotellet och sen blev det bums i säng. I morse började vi dagen med en härlig hotellfrukost. Jisses, jag får verkligen INTE NOG av hotellfrukostar!
 
Funderar på att göra en "hotellfrukostkategori", vad tror ni om det?:)
 
Vi kommer vara kvar här till klockan 11 ungefär, på hemvägen ska vi stanna till i Borås och gå på Nelly-outleten och Knalleland (shoppingstråk)!
 
 
 
 
 
 
Ber om ursäkt för rätt dåliga bilder! Blir så med iphone :)
 
Enjoy;)
 
H
 
 
 
 

Roadtrip med mami!!

 
God morgon! Idag ska jag åka med mami ner till Kinna, Borås. Hon ska på ett jobbärende å jag passar på att hälsa på en vän :) Nu har jag brådis! Hare en fin dag!
 
Havregröt:
1 dl havregryn
2.5 dl havremjölk
1 msk solroskärnor
salt+kanel
 
Dagens topping:
Smetana
Jordgubbs & vaniljmarmelad
Hasselnötter
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Delikatesser

 
God morgon på er,
medan jag är på jobbet och sliter så får ni ta del av en fin present som min mami kom hem med till mig häromdagen. Hon hade varit på konferens med jobbet på en herrgård där de även hade en gårdsbutik full av ekologiska, närproducerade produkter, allt från kött till sylter. Härligt!
 
Mamma köpte med sig lammfärs samt en burk jordgubbsmarmelad med vanilj och en burk honung med valnötter i! Den sistnämnda tänker jag mig som topping på en skiva rostat surdegsbröd med philadelphiaost eller brie.. Mmmm...
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Lördag - Saturday - Sabado

 
Heeej :)
Idag blev det en lyxig lördagsfrulle i form av en smaskig frukostpannkaka! Enkelt, nyttigt, gott & snabblagat, vad mer kan man begära? Idag ska jag bara umgås med familjen, perfekta sättet att njuta av en fin lördag såhär i slutet av sommarlovet :)
 
Kesopannkaka:
2 ägg
2 msk keso
salt+kanel
Kokosolja
 
Vispa samman allt utom oljan. Värm en stekpanna och grädda pannkakan i kokosolja på bägge sidor tills den fått en gyllenbrun färg.
 
Dagens topping:
Keso & varma jordgubbar + hallon
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Mullbär!

 
God morgon! Hoppas ni sovit gott och mår prima!
Jag sov megabra i natt :) Eftersom förkylningen äntligen verkar ha lämnat kroppen så började jag dagen med att hoppa i träningskläderna och dra iväg till gymmet.  Alltid lika skönt att träna före frukost ;)
 
Idag testade jag att äta mullbär till frullen! Ett ganska så annorlunda bär som som ser ut som ett gult björnbär men med en helt egen speciell smak. Gott var det i alla fall och det sägs ju att det är ett så kallat "superbärt" ;)
 
Dagens frukost bestod alltså av en bägare med naturell yoghurt, varma mullbär & pumpafrön, samt 2 skivor fruktbröd med philadelphiaost/vanlig ost, gurka & gräslök. Smaskens!
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Havregröt med varma jordgubbar

God morgon!
Idag känner jag mig äntligen tillräckligt frisk och kry för att åka till gymmet. Senare idag ska jag in till stan för att luncha med ett par vänner, det ska bli mysigt :)
 
Har givetvis laddat upp med gröt;)
 
Havregröt:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
salt+kanel+ingefära
 
Koka samman gröten i en kastrull, krydda efter behag:)
 
Dagens topping:
Varma mosade jordgubbar, valnötter & russin
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Kaneldavos

God morgon,
kan ni förstå att augusti snart passerat och jag går fortfarande och "väntar" på sommaren? Det var ju tur att man fick den där varma soliga veckan i Spanien kan jag säga! ;) Förhoppningsvis så blir september en riktig dundermånad med massor av sol! :D
 
Frukosten idag bestod av en supergod davosgröt. Bästa tipset till er som "inte har tid" att fixa en god frulle på morgonen ;)
 
Kaneldavos:
1 dl kanelmüsli --> recept hittar ni här!
2 dl naturell yoghurt
 
Kvällen innan:
Blanda ihop och låt vila i kylskåpet under natten. På morgonen är det bara att plocka fram och toppa!
 
Dagens topping:
Keso, plommon, pumpafrön, solroskärnor & gojibär
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Dinkelscones med banan

 
God morgon, hur mås det?? Jag mår bättre, lite rosslig och hostig fortfarande men det går åt rätt håll ;)
Ska alldeles strax ner till stallet för att spendera förmiddagen med min lilla prins. Därefter blir det en tur in till stan, har tänkt åka in till biblioteket för att läsa en stund. Man koncentrerar sig liksom mycket bättre där än hemma :)
 
NU har jag äntligen lyckats med ett bröd smaksatt med banan! En dinkelscone med banan och smarrigt pålägg fick det bli till frukost idag:)
 
Dinkelscones 1 pers:
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 msk havregryn
1 krm bakpulver
salt
20 g smör
1 dl yoghurt
5 skivor banan
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål, tärna det kalla smöret och nyp ihop det med mjölblandningen till en grov deg. Blanda i yoghurten till en kletig smet. Tärna bananskivorna smått och vänd försigtigt i dem i smeten. Klicka ut en scone på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 12-15 min.
 
Dagens pålägg:
Ost + tomat
Philadelphiaost + salmbärssylt
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Mannafrutti med havre & bär

 
Ny vecka, nya tag! Har hört att det är många som återgår till skolan den här veckan, lycka till till alla er :) För mig är det 2 veckor kvar tills jag måste infinna mig på universitetet, men jag ska faktiskt börja förbereda mig redan nu och börja läsa kurslitteraturen lite grann :)
 
Dagens frukost blev en favorit i repris fast i reviderad form. Hemmagjord mannafrutti med havre & bär, till det ett surdegsknäcke med ost, krispsallad och solroskärnor.
 
Mannafrutti med havre & bär:
½ dl grahamsgryn
2.25 dl havremjölk
2.25 dl vatten
salt
1 ägg
½ dl bär
 
Kvällen innan:
Låt mjölk, vatten och salt koka upp i en kastrull. Vispa i grynen, låt koka upp och koka sedan under vispning på svag värme i ca 5 min. När gröten har blivit fast och fin vispar du i ägget och blandar i bären. Smöra en pajform, häll upp gröten och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 min. Låt stå i kylen under natten. På morgonen plockar du fram mannafruttin och äter den med varma blåbär :)
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Söndagslimpa kanske?

Hej på er!
Idag blev det en tråkfrulle på jobbet (började klockan 6!), alltså inget kul att dela med sig av här på bloggen. Hade egentligen tänkt passa på och göra något annat skojjigt inlägg men just nu är jag bara helt tom på idéer! Så istället delar jag med mig av en bild på min favvolimpa, nämligen filmjölkslimpa! ;)
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Snabbfixad frukost

 
God morgon, idag kommer bli en kul dag! Min farmor och farfar fyller båda 75 i år och idag är det dags för deras gemensamma födelsedagsfest. Massa mat och dryck i sällskap av släktingar är att vänta, kan ju bara bli bra :)
 
Idag hade jag tänkt göra en bananfralla till frukost... Den blev dock TOTALT misslyckad! :( Så jag fick snabbt ta fram en skål kesoghurt och lite müsli istället. Ska redigera receptet lite och göra ett nytt försök snart igen ;)
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Kanelsnäckan på facebook!

 
God morgon på er! Hoppas nattens sömn varit behaglig och att ni nu vaknat upp ordentligt utvaknade:)
 
Jag tänkte börja dagen med att kläcka en nyhet! Nämligen att Kanelsnäckan numera finns på facebook! Där lägger jag upp en massa fina frukostbilder för att inspirera mina läsare till att våga experimentera med sina frukostar och givetvis så länkar jag till bloggen där ni hittar recepten. Så, in och GILLA! Sök på "Kanelsnäckan" eller klicka här!
 
Har en klase bananer här hemma som börjar bli lite väl mogna så idag fick det helt enkelt bli en bananpannkaka till frukost:)
 
Bananpannkaka:
1 banan
1 ägg
salt+kanel
1 msk kokosolja
 
Mosa bananen och vispa ihop den med ägget och kryddorna. Stek på bägge sidor i kokosolja tills den fått en gyllenbrun färg.
 
Dagens topping:
Keso
Varma blåbär
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Kesokaka med blåbär & en smarrig macka

God morgon på er :)
Hur har starten på dagen varit? Min har varit toppen! Började med en timmes morgonpromenad och därefter stretching och sen frulle. Idag fick det bli en kesokaka (man blir liksom så sugen på det ibland!!) och en skiva valnötsbröd från caféet med ost, tapenade och ärtskott.
 
Kesokaka med blåbär:
1 ägg
125 g keso
salt
½ dl blåbär
 
Vispa samman ägg och keso. Smöra en liten portions pajform och häll i kesoblandningen. Toppa med blåbär och grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 15 min. Bon apetit!
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Matorgasm :)

 
Ber en miljonerstriljonerstusentals gånger om ursäkt för att frullen kommer upp så sent på bloggen idag! Saken är den att jag försov mig, något som händer ungefär 1 morgon av 365 sådana varje år. Typiskt nog blev ju dagens frukost så hiiiiimla god så det var jättesynd att jag inte hann lägga upp den innan jag kilade iväg till jobbet. Men men, NU delar jag i alla fall med mig av min matorgasm ;)
 
Våfflad chevremacka:
2 skivor grovt fruktbröd
2 cm chevreost
Årtskott
Honung
 
Skiva chevreosten i 4 skivor och lägg ut dessa på brödet. Dela ärtskotten en gång om de är väldigt långa och lägg på ena mackan, ringla honung över den andra. Slå ihop bröden och grilla i våffeljärnet till önskad färg! (Enligt mig ska brödet bli riktigt brän ;) hihi)
 
Till detta åt jag en kesoghurt på keso+naturell lättyoghurt toppad med hackade hasselnötter, chashewnötter, solrosfrön och gojibär.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Frukostfrallor á la Mami

God morgon :) Ser ut som att det blir en solig dag idag! Häääärligt :D Är ledig från både café och ICA idag så förmiddagen har jag tänkt spendera nere i stallet. Vi hämtade hem hästarna från sommarbetet i söndags och igår kväll var jag ute på första turen med Olympus. Idag ska vi ta en tur i skogen så han får lyfta ordentligt på fötterna och låt kroppen komma igång efter semestern ;) Lite annat pyssel som att rycka manen och smörja in utrustningen ska nog också hinnas med.
 
Dagens frukost får jag faktiskt tacka min kära mor för! ♥ Igår kom hennes beställning från LCHF-butiken hem så då ställde hon sig i köket på direkten och började experimentera med de nya ingredienserna ;) Frukostfrallor med sesamför blev första resultatet och de blev faktiskt supergoda!! Enkla att göra dessutom :)
 
LCHF-frallor med ost & apelsinmarmelad samt philadelphiaost, kalkon, paprika, gurka & basilika. Som vanligt ett ägg till det och sen för ovanlighetens skull en kopp te med citron, ingefära och honung,,, för att försöka bli av med min lilla förkylning...
 
LCHF-frallor:
4 dl bakerix
4 ägg
salt
sesamfrö
 
Vispa äggen pösiga, blanda i bakerix + salt. Klicka ut 6  bullar på ett bakplåtspapper som du sen plattar ut. Strö över sesamfrö. Grädda nederst i ugnen, 175 grader, i ca 17 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 

Banankeso med kanel & hasselnötter

 
God morgon, hoppas ni alla mår toppen idag! Jag mår lite sisådär.. Hade en grymt kul helg på Sandhamn, kanske lite för kul till och med för när jag kom hem igår började jag plötsligt känna mig lite hängig och rosslig i halsen. Borde kanske ha bytt ut shortsen mot ett par långbrallor när kylen kröp på där ute i skärgården.. Men men, förhoppningsvis är det en kort liten förkylning jag fått :)
 
Idag ska jag jobba på caféet, så har laddat upp med en riktigt smarrig frukost: Banankeso med kanel & hasselnötter, samt en skiva fruktbröd med philadelphiaost, rökt kalkon & gurka.
 
Banankeso:
Mosa en banan och blanda ihop den med ca 1 dl keso, spara ev några skivor av bananen som topping:)
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Spanska frukostar del 2

 
Här kommer ytterligare två frukostar som vi avnjöt under våran vecka i Spanien:)
 
En tallrik yoghurt med cantaloupemelon, kiwi och müsli satt fint på morgonen:)
 
Likaså bananplättar med havregryn serverade med färska bär :D
 
Enjoy;)
 
H
 

Spanska frukostar del 1

 
Medan jag är på Sandhamn och chillar får ni ta del av några goa frukostar som vi gjorde i ordning i Spanien :)
 
Vi hittade ett supergott knäckebröd med en massa frön på supermercado som vi åt med philadelphiaost och serranoskinka, till det blev det ägg, cantaloupmelon & yoghurt med müsli.
 
En dag gjorde vi en ugnsomelett med kanel och äppelbitar..
 
..smarrig som tusan blev den! ;)
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Stekt kardemummagröt med salmbärssylt

God morgon, har ni sovit gott?? Det har jag gjort! Alltid lika skönt att vakna utvilad :)
Idag ska jag tagga ut till Sandhamn igen för att hälsa på min bästis. Blir förmodligen borta hela helgen men tro inte bloggen ska bli lidande för det ;) Har förberett två tidsinställda inlägg som kommer poppa upp lördag & söndag :)
 
Stekt kardemummagröt:
½ dl havregryn
½ dl rågflingor
2.5 dl vatten
1 msk russin
1 msk solroskärnor
salt+kardemumma
 
Koka ihop allt i en kastrull, bred ut på en liten tallrik och låt vila i kylen under natten. På morgonen plockar du fram gröten och steker den (stärkelsen gör så att gröten stelnar till som en kaka under natten) i smör på bägge sidor.
 
Dagens topping:
Keso
Salmbärssylt
Cashewnötter
Paranötter
 
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Igång med vardagsrutinerna igen :)

 
God morgon, har hittat tillbaks till mina vardagsrutiner efter en veckas semester i Spanien. Ganska skönt faktiskt :) Vaknade ganska tidigt av mig själv i morse och då gav jag mig ut och joggade en timme, riktigt nice att jogga i morgonsvalkan.
Jag ska snart göra mig i ordning och packa in mig själv och hunden i bilen för att dra iväg hem till farmor och farfar en stund. Min farfar fyller 75 år i helgen så jag ska hjälpa farmor göra några matpajer till festligheterna. Senare blir det förmofligen en tur till IKEA med mami :)
 
Dagens frukost bestod av en fräsch tallrik lättyoghurt med snabbfixad müsli, blötlagda gojibär och varma mosade jordgubbar ♥
 
Snabbfixad müsli:
1 dl havregryn
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
½ dl blandade nötter
 
Torrosta allt i en stekpanna tills det får lite färg.
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 

Back to business!

 
God morgon!
Igår eftermiddag kom jag hem efter en HELT UNDERBART FANTASTISK vecka i Spanien. Har haft så himla kul med mina kusiner och nyfunna vänner och inte förrän nu inser jag hur stort behov av semester jag verkligen var. Men nu har jag laddat batterierna och det ska bli skönt och kul att komma igång med vardagen igen :)  
Kommer givetvis lägga upp ett inlägg med lite spanska frullar nån dag ;)
 
Idag fick det bli en ganska enkel frukost med keso, sharonfrukt & kiwi samt en skiva fruktbröd med kokt ägg och flingsalt.
 
 
 
 
Enjoy;)
 
H
 
 
RSS 2.0