Lax med krämig bovetesallad
Ett av de enklaste, snabbaste och godaste luncherna jag gjort på länge!! Grundrecepet är hämtat ur Saltå Kvarns Kokbok, har ändrat på en del grejer :)


Ingredienser 2 port:
1 dl helt bovete
2½ dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1 tomat
1 avokado
½ burk majs
½ dl solroskärnor
olivolja
saften från ½ citron
1 pressad vitlöksklyfta
2 laxfiléer
salt
peppar
Börja med att koka bovetet enligt anvisningarna på förpackningen (glöm inte ha i buljongtärningen i kokvattnet). Lägg laxen i en ugnssäker form, häll över olivolja, salta och peppra. Ställ in i mitten av ugnen, 175C°, i ca 20 min. Hacka tomaterna och skär avokadon i tärningar. Blanda olivolja, citronsaft, vitlök, salt och peppar i en skål. När bovetet är klart, blanda detta i en skål med tomaterna, avokadon, majsen och solroskärnorna. Häll över dressingen du just gjorde och rör om väl.
Servera med keso, supergott!
Enjoy;)
H

Kommentarer
Molly
den här salladen har jag också gjort (enligt saltå kokboken) och jag tycker att den var så god :) allt i den kokboken är gott :P
vad kul och användbart med ett presentkort på IKEA :) själv fick jag en parfym :) jag får sällan presenter på födelsedagen i och med att det är så nära jul.
du får ha en bra vecka! kramar
Jenna
Det såg supergott ut. Jag har trånat efter den kokboken ett tag nu, så jag antar att det är lika bra att slå till :P
hilli
åå älska saltå kvarnboken,man blir så inspirerad!detta såg grymt gott ut!
B R O W N S U G A R
Mums!
Trackback