Dinkelscones med banan
God morgon, hur mås det?? Jag mår bättre, lite rosslig och hostig fortfarande men det går åt rätt håll ;)
Ska alldeles strax ner till stallet för att spendera förmiddagen med min lilla prins. Därefter blir det en tur in till stan, har tänkt åka in till biblioteket för att läsa en stund. Man koncentrerar sig liksom mycket bättre där än hemma :)
NU har jag äntligen lyckats med ett bröd smaksatt med banan! En dinkelscone med banan och smarrigt pålägg fick det bli till frukost idag:)
Dinkelscones 1 pers:
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 msk havregryn
1 krm bakpulver
salt
20 g smör
1 dl yoghurt
5 skivor banan
Blanda alla torra ingredienser i en skål, tärna det kalla smöret och nyp ihop det med mjölblandningen till en grov deg. Blanda i yoghurten till en kletig smet. Tärna bananskivorna smått och vänd försigtigt i dem i smeten. Klicka ut en scone på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 12-15 min.
Dagens pålägg:
Ost + tomat
Philadelphiaost + salmbärssylt


Enjoy;)
H

Kommentarer
Junitjej
Det verkar vara smakens!!
Svar:
Kanelsnäckan
Marja - Baka Sockerfritt
Vilken rolig kombo! Älskar banan i bak!
Svar:
Kanelsnäckan
Molly
gott med banan i scones :)
önskar dig en fortsatt bra helg. kram
Svar:
Kanelsnäckan
Molly
åh, vad roligt :) det receptet finns även på den nya bloggen ;) ha det gott du också! kram
Svar:
Kanelsnäckan
Trackback