Frasig äppelpaj
Den här pajen stod också på bordet när jag hade födelsedagsfika. Har gjort den förr och den blir alltid en succé! Ett säkert kort med andra ord ;)

Ugn: 200C°
Ingredienser:
Smuldeg:
250g kallt smör
1½ dl råsocker
1½ dl kokosflingor
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Sätt ugnen på 200C°. Börja med att tärna smöret som du sedan nyper ihop med råsocker, kokos och vetemjöl så att det blir en smulig deg. Blanda försiktigt ner havregrynen i slutet. Gör sedan i ordning fyllningen :)
Fyllning:
6 äpplen (svenska Ingrid Marie)
Smör att steka i samt till att smörja formen med
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
Smörj in en pajform med smör. Skala och kärna först ur äpplena, skär dem sedan i klyftor. Häll klyftorna i en skål och rör ihop med kryddorna. Stek sedan i smör tills de blivit lite krispiga. När äppelklyftorna svalnat häller du dem i den smorda pajformen och smular över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Servera med vispad vaniljvisp!
Enjoy;)
H

Kommentarer
Helena Ljunggren
Det ser gott ut!
Molly
ser jättegod ut.
hoppas att du mår bra och att du har haft en bra dag!?
take care! kramkram
Jenna
Såg supergott ut. Nu blev jag sugen på äppelpaj :) spännande med kokosflingorna i tycker jag!
Molly
hej hanna!
hoppas att du har haft en bra helg :)
du får ha en bra kommande vecka! kramkram
Sandra drömkaka
Mmm frasig äppelpaj, åh detta får mej att längta till sommaren och alla smulpajer med bär :) !
Trackback