Stekt mannagrynsgröt
En kollega till mig gav mig häromdagen idén att testa stekt mannagrynsgröt! Så det fick det bli till frukost idag :D Hade aldrig testat det förut så var lite osäker på om det skulle funka eller inte, men det blev hur gott som helst!! :D
Jag använde mig av grahamsgryn men det verkar vara nästan exakt samma sak som mannagryn :)
Stekt mannagrynsgröt:
0.5 dl grahamsgryn
1.25 dl mjölk
1.25 dl vatten
salt
Kvällen innan:
Koka upp mjölk, vatten och salt. Vispa i grynen, låt koka upp och koka sedan på svag värme i ca 5 min till önskad konsistens. Bred ut på en liten tallrik och låt vila i kylskået över natten.
På morgonen:
Värm en stekpanna med en klick smör, stek gröten tills den får en gyllenbrun färg på båda sidor:) Toppa med vad du önskar! :D
Topping:
Kanel
Bär
Physalis


Enjoy;)
H

Kommentarer
Trackback