Filmjölkslimpa
I helgen stod det som sagt bakning på schemat! Här kommer receptet på en del av resultatet, världens godaste filmjölkslimpa!

4.5 dl vaniljyoghurt
1 dl brödsirap
2 dl rågkross
1 dl fiberhavregryn
5.5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl solrosfrö
1.5 tsk salt
1.5 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver
2 tsk lantbrödkrydda (anis, fänkål, rågmalt)
1 dl russin
1 dl hackade cashewnötter
½ dl hackade mandlar
Blanda yoghurt och sirap i en stor bunke. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke. Häll sedan över den torra blandningen i yoghurten, arbeta snabbt ihop med degkrokar. Häll upp i en brödform (om du använder en i silikon så slipper du smöra och bröa!) och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 45 min. Psst! Efter 30 min kan det vara läge att täcka brödet med en bit folie! Det varierar lite från ugn till ugn :)
Enjoy;)
H

Kommentarer
Trackback