Bovetefralla med skinka & avokado
Hej ♥
Jag och Olympus trotsade kylan och gav oss ut på ett tidigt ridpass i morse. Tur att man blir varm av att rida! När jag kom in var jag hungrig och riktigt sugen på att sätta tänderna i en bovetefralla som jag bakade igår kväll ;) Eftersom det tar lite tid att baka bovetebröd så rekomenderas att man gör dem kvällen innan, om man nu inte har sovmorgon vill säga. Nybakat är ju trots allt godast! ;)
Bovetefrallor 2 st:
3.5 dl groddat bovete
0.25 dl vatten
1 dl solroskärnor
1 msk hackad färsk basilika
havssalt
Kör bovete, vatten och kryddor i en matberedare till en jämn deg/smet. Blanda försiktigt i solroskärnorna. Klicka upp två frallor på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 45 min.
Jag åt en av frallorna idag, den andra tar jag nog i morrn!;) Dagens pålägg bestod av philadelphiaost, kokt skinka & avokado. Till detta blev det en skål med kiwi & jordgubbar ♥


Enjoy;)
H

Kommentarer
Mandiz
Var får man tag i groddat bovete? :D detta recept måste ju testas! <3
Svar:
Kanelsnäckan
Trackback